Äsch jag hinner...

Med ett till inlägg innan vi åker....Här öööööser regnet ned och vi premiär-eldar i vår öppenspis....härligt men samtidigt förfärligt eftersom det bara är augusti ännu.

Tänkte visa er nåt här hemifrån men jag vet inte riktigt vad ännu...döttrar och make har åkt till farmor och farfar för att prata om det sista inför resan, sonen, hunden som inte vet att han är en hund har fått ett oxben, det ligger packning praktiskt taget överallt, dammsugaren ropar (både den som är på övervåningen och den som står här intill mej)...Och jag sitter kvar här. Tillfreds med livet som det är just nu. Trots förkylning, regn och hundhår.  Mysigt.

Vår trapp har ni fått se förut, nu får ni se hallen från andra hållet.....försökte att inte fånga den superfula ytterdörren, den ska väck när vi målar om huset nästa år...*längtar* jag har nog allt sett flera av er bloggisars ytterdörrar, och nån sån ska vi ha...

image108foto:privat(det är inte bara det att han tror att han ÄR familjens lillebror, han är en linslus också...möt Taco, döpt efter stora S´favoriträtt...)


Sekretären som står där har varit makens "gammel-farmors" och är väl från 20-talet, tror jag....vacker och egen och den bryter av så fint mot allt det nya. Vi har så, i de flesta rum, en hel del kära möbler från kära släktingar som vi har och har haft runt omkring oss....Jag gillar när det blir personligt. Windsor-stolen som står där i hallen är i orginal, den är alltså köpt (av min mormor) målad. Den är vacker. Och bekväm.
Och en helt fantastisk stol att slänga blöta overaller i när kompisar hälsar på...



(foto: privat . Fårskinn är inte bara sköna, de är snygga också)



Eftersom vi har en groventre´ och en klädkammare eller walk in closet eller dressingroom som det så fint heter nu för tiden så behöver vi inte ha en hall som vi själva ska kunna hänga av oss kläderna i. Det räcker att gästerna får plats med sina kläder. Då passar Ikeas STOLMEN  bra, den är luftig och sådär brutalt modern så att det skär sej mot sekretären. Sånt gillar vi.

Nu har ni fått se vår hall, jag vet ju själv hur kul det är att få titta in hos andra så det bjuder jag på! Kanske hinner jag med ett inlägg till imorgon...eller inte...vi får se...ikväll äter vi kräftor, smaskens! Till och med döttrarna äter, så det gäller att rensa snabbt om man vill hinna få i sej nån! Kramen på er allihopa!

           
                                                      
                                                         
          

Kommentarer
Postat av: Liza

Kul att du hann höra av dig igen innan ni åker. Så mysigt ni har i hallen, gillar blandningen mellan nytt och gammalt, ger hemmet massor med karaktär och det blir så hemtrevligt. (vilken lååååååååång mening jag fick ihop??).
Kram och ha de BRA!

2007-08-25 @ 19:14:50
URL: http://vardagslycka.blogg.se
Postat av: Helen

Den där klädhängaren skulle allt vara praktisk i vår icke-plats-för-alla-kläder-hall. Vart är den ifrån? Sitter fast mellan tak och golv? Ha det bra på resan:)

2007-08-25 @ 19:48:30
URL: http://hilajns.blogg.se
Postat av: Helen

Är inte du ute och reser *s*. TACK:D Hur kan jag ha missat att Ikea har en sådan:O

2007-08-25 @ 20:00:52
URL: http://hilajns.blogg.se
Postat av: Stina

Vad fint hörru.Verkligen.
Ljusstaken har jag köpt hos lyck-annas.se. Sedan har jag målat den och skrapat med stålborste. Puss

2007-08-25 @ 21:45:28
URL: http://hemmapalandet.blogspot.com
Postat av: Mariakoden

Gillar åxå när man blandar gammalt & nytt!!!
Vad fin hall!! Nu blev jag inspirerad att bygga en vägg här hemma mellan kök o hall...vi har en halvvägg nu...=( Ser alltid rörigt ut!!
Hoppas kräftorna var mumsiga!
Ha det bäst på semester!!!!!
=)
=)
=)

2007-08-26 @ 12:10:57
URL: http://www.mariakoden.blogg.se
Postat av: Stina

Jo, vännen...det där var inga skor. Det var urgamla ämnen till skor. Puss

2007-08-26 @ 12:29:33
URL: http://hemmapalandet.blogspot.com
Postat av: tina

Vad kul att få en titt...ser jättefint och hemtrevligt ut!! Fin sekretär,heter det så?..och tufft med den moderna spotlighten ovanför!!! Vilken gullig hund...eller jag menar lillebror, som syns på bilden.Ha det nu härligt på semestern....sola lite åt mej med!!!!
Kramar!!!!!!

2007-08-26 @ 14:27:00
URL: http://tinaminastina.blogg.se
Postat av: Lena

Härlig blandning av gammalt och nytt. Jättesnyggt.

2007-08-26 @ 18:39:14
URL: http://hem.bredband.net/l5709
Postat av: Malinbayard

Jag gillar skarpt när det är en blandning av gammalt och nytt. Personligt är bara förnamnet!
Att ha gamla kära ting från tider/personer tillbaka är så mysigt.
Du har det inte bara fint hemma hos dig, du har en SNYGGING också! *pekar på hunden*

2007-08-26 @ 20:10:54
URL: http://malinbayard.blogg.se
Postat av: Maria-Jag blommar

Blev så nyfiken på Windsor...var tvungen att googla på det. Är det så att alla olika sorters pinnstolar kallas för Windsor? För din modell var ju inte riktigt likadan som den du länkade till och de jag hittade på google var olika allihopa...vet du mer om det?

2007-08-26 @ 20:47:22
URL: http://jagblommar.blogspot.com
Postat av: Lisa

Maria J-B:
Windsorstolen kommer ursprungligen från England, där den i början av 1700-talet förekom i bondhem, på bykrogar osv. Namnet skulle den enligt traditionen ha fått därför att George III under en promenad i Windsors omgivningar sett stolen i en stuga och blivit så förtjust i den att han beställde en uppsättning för Windsor Castle. Stolen blev omtyckt både av kungar och presidenter. George Washington hade på Mount Vernon ett stort antal windsorstolar och Thomas Jefferson satt i en windsorstol då han 1776 undertecknade USA:s självständighetsförklaring. Det var framför allt i Amerika som windsorstolen slog igenom. Där blev den så utbredd att den ofta betraktas som en amerikansk stoltyp. Windsorstolar från tidig tid är sällsynta i Sverige. Nordiska museet har en i mahogny med utsvängda empireben, stämplad av stolmakareämbetet på 1790-talet. Näs herrgård i Uppland har en liknande stol i björk, signerad Erik Höglander (stolmakare, mästare 1777-1813). Benen är här en avvikelse; den genuina typen har svarvade intappade ben.
Den vanliga svenska pinnstolen har drag gemensamma med windsorstolen.
Den här artikeln är hämtad från http://sv.wikipedia.org/wiki/Windsorstol
er andra ska jag svara imorgon....kram på er!

2007-08-26 @ 22:03:24
Postat av: Maria-Jag blommar

Tack för Windsor-fakta!! Alltså tolkar jag det som om de kan se lite olika ut...undrade bla för jag har en liten gungstol som påminner om din men inte riktigt likadan...

2007-08-26 @ 22:26:09
URL: http://jagblommar.blogspot.com
Postat av: Hannele

Sekretären är verkligen vacker (blåbär, du får inte ge kalk och blåbär behöver en kompis, två olika, för att de ska kunna korspolineras).

2007-08-27 @ 09:33:00
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Maria

Jättesnyggt, gillar kontraster precis som du, när gammalt möter nytt!! Fårskinn måste jag också köpa hem några stycken... attans att de ska vara så jumlans dyra bara!! Kramar

2007-08-27 @ 09:47:33
URL: http://sextiotalsvillan.blogspot.com/
Postat av: Hannele

Är det inte lite feng shui att själv slippa alltid gå in genom tvättstugan ;)

2007-08-27 @ 09:48:30
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Lisa

Alla: Tack för era snälla ord om vår hall! Jag blir så glad! Jag hoppas att ni sköter er undertiden vi är borta, och jag längtar redan efter att surfa runt hos er alla! KRAAAAAAAAAM!

2007-08-27 @ 11:10:35
Postat av: MO

Snyggt, vilken fin stol, den gillar jag o med fårskinnet på, kanon. Kul med en linslus till lillebror.....vår maila sitter stilla så vi kan fota men så fort det blixtrat hoppar hon upp o tycker att hon varit sååå duktig så man förtjänar något gott, typ en skinkbit eller ostrulle, mums. Ha de så underbart när ni är iväg, är lite avis.....kramar

2007-08-27 @ 16:28:40
URL: http://medaljongen.blogg.se
Postat av: Karin

Fin mix av gammalt och nytt, sekretären var fantastisk. Kul att se hemma-hos bilder, jag håller med! Ha det bra på semestern!

2007-08-27 @ 20:16:05
URL: http://hemochliv.blogg.se
Postat av: Barbro

Gammalt och nytt, kontraster behövs för att skapa spänning och personlighet!! Där har du verkligen lyckats Lisa! Hoppas nu semestern blir feberfri! reskramar =)

2007-08-27 @ 22:33:12
URL: http://www.barbros.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0