Samlingen växerMamma och pappa har återvänt från (en fantastisk tema-resa enligt dem) Vietnam.
Med dem kom denna underbara the´kanna och sex koppar . Samlingen blir större  och snart är skåpet fullt -hemska tanke!!  Om nu nån av er ska åka på en resa till Kambodja, hör av er.
Jag har ingen kanna därifrån  :)))
ännu..........

Maria påstår att hon är en ekorre. Jag är väl en, jag med.
Förutom thekannor samlar jag på gamla galgar. Det är åkej, ni får kalla mej tokig:)
Riktigt gamla galgar av trä. Ni vet, såna som har en klädfirmas namn inbränt och ett telefonnummer som ofta består av två, eller max tre siffror. Jag har faktiskt en galge från Harads, den har telefonnummer 1.

Sen har jag upptäckt att jag nog samlar på gamla vaser.
Mitt senaste fynd är en Zenit från Rörstrand. Min för 25 kronor på återvinningen. Perfekt skick och härligt skogsgrön passar den in bland de andra......

Ellas mamma undrade vad jag läser just nu. Jag önskar att jag liksom henne läste fantasy just nu, men jag har fallit ned i sentimental träsket...........

Deirdre Purcell - I hatets skugga

(tack tradera för lånet av bilden!)
Jag undrar om det är hormonerna eller om det är ren och skär lathet? För det är lätt att läsa "tantlitteratur".
Fort är man framme vid nästa bok;I dagarna finns jag på hemmaplan. Igår ringde båda döttrarnas fröknar alldeles efter varann. Både lilla och stora S hostar och har feber av och till. Själv är jag inte vidare fräsch heller...........hosta och snuva avlöser varann.....

Ni får gärna gissa om bebisen blir en liten tjej eller en liten kille. Det känns bara roligt när vi själva sitter inne med svaret. Jag lovar att inte hålla er på sträckbänken alltför länge, ni ska få se vagnen så fort den kommer, den kanske kan vara en ledtråd, men bara kanske, eftersom det blev en annan färg än jag från början tänkt:)

Enligt ultraljud och FVP är lill*n beräknad till 9 juli som det ser ut just nu. Men vi har inte gjort det tidsbestämmande ultraljudet än, först då får vi precisare datum. Fast vis av erfarenhet kan det bli en liten juni-bebis också. Storasystrarna hade bägge bråttom till världen, och kom två veckor för tidigt. Man kan ju bara hoppas........
Och för er som vill gissa kan jag bara säja att allt har varit annorlunda den här gången, precis allt!
Men om det för den skull betyder nåt vet man ju aldrig:)

Tack alla fina som tar er tid att hälsa på, fast jag själv inte orkar kommentera......jag läser era bloggar, allihopa och jag hoppas att jag orkar uppamma all kraft i världen och skriva hos er men tills vidare tackar jag ödmjukast för era besök!

Och jag är lessen att jag frestade er med Anne på Grönkulla, för tyvärr har sista avsnittet gått! Och det värsta av allt är att de sista avsnitten var såna som nog få har sett............Men mejla TV4, rätt var det är repris-sänder de om man önskar för de gick på en värdelös tid, halv 2 varje eftermiddag, så vi spelade in dem..........

Kram&Kram!//Lisa

Jag finns här trots tystnaden

Just nu lyssnar jag mycket inåt.

Lill*n sparkar för fullt och jag njuter.
Vilar och kramas, bloggen får gå på lågvarv.

Nu vet vi vem som bor därinne också.
Men allt i sinom tid. Storasystrarna har svurit en tystnads-ed.
Det här är en hemlis som vi valt att bara delge de allra närmaste.
Men allt ser fint ut, jag kräks inte varje kväll längre och dagarna blir ljusare.

Men bloggen har den allra lägsta prion just nu. Jag jobbar med min sista PIM-stjärna och vi letar barnvagn.
Vilken sort är inte helt klart än, men det är färgen.
Vilken färg får ni se sen, men ett är säkert, hade ni fått se den hade jag lika gärna kunnat tala om vem som bor i våningen under :)

Kram på er;
Ni har väl inte missat den allra bästa tv-serien av alla? Jag och döttrarna har gråtit varje dag nu, vi har sett "Anne på Grönkulla" som TV4 sträck-sänt.

Image:Anne dvd.jpg

ses!

En jul har gått och ett nytt år har kommit.........

Julen var fin, vi fick vara tacksamma över att alla var friska, vi fick "hem" efterlängtade besök och maten var i vanlig ordning jättegod. Flickorna sken av glädje över varje paket trots att mängden i år faktiskt minskat.
 Istället låg det under granen både mjuka paket och kuvert.
Kuverten var väl höjdpunkten eftersom vi satt där, mitt i julen och faktiskt längtade bort litegrann.....
Längtade efter resan till västkusten med salta hav och nyårsraketer.....

Vi körde bil ner, hela långa vägen, hundrackarn skulle så fint följa, så det var bara att packa in sej i bilen.
Vi hade också med en hel del prylar som min lillebror helt enkelt inte fick med sej på flyget.
Vi startade kvart över 5 på morgonen den 29:e och klev in genom Novotels flotta dörrar kring halv 9 på kvällen.

Vi var rätt möra då, och ville bara sova.......både hotellet och rummet var underbara, vi hade sikt rakt ut över hamnen med alla tysklands färjor, och varje morgon hälsade Stena Germanica, Danica eller Skandinavica på oss lagomt till frukostbuffén med sina glada tut.


Hela familjen på promenad runt Röda Sten

Hotellet var mer än fint, maten var superb och vi längtar redan tillbaka!
Vi har kört med navigator. Eller närmare sanningen; vi har kört med T V Å navigatorer. Bilen har en "inbyggd" och så makens "portabla"....Vi gjorde ett litet misstag bara, den ena var inställd på snabbaste vägen, och den andra var inställd på kortaste vägen. I Göteborg är det aldrig samma sak.........jag lovar att varje gång vi åkte till min bror som bor i Olskroken körde vi fel! Varje gång!!! Nåja, vi har fått grundlig sightseeing, både frivillig, och ofrivillig:)

Vi har strosat på Haga (och dykt in i de mest förtjusande hantverksbutiker!) Vi har fikat på Linné och den eleganta nyårs
middagen år vi på Palace.


Restaurang Palace

Kvällen till ära (min mamma fyllde dock 60 -på självaste nyårsafton!!!)
fick vi egen sal att äta i, med egen kypare. En smakfull middag i tre delar. Flickorna var mäkta imponerade av det ständiga svassandet och upp-passandet av kypare och servitörer:)

Vi har inte handlat särskilt mycket, men en tur var inplanerad, resan till Ullared. Återigen åkte vi på ofrivillig sigthseeing vilket vi tackar navigatörerna för. Vi fick nämligen se både Ringhals, väderkvarnar och stora vindkraftparker.

Det hade sin tjusning, det med! På hemvägen körde vi vilse igen för 783:e gången, och hamnade i de djupa, djupa skogarna. Men efter en mils körning eller så efter trampade djurstigar (tur att vi har en crosscountry!!) tog vi oss äntligen upp på rätt väg mot svägerskans fina sekelskifteshus......

Flickorna har handlat kläder och åter kläder, lilla S´förälskade sej dessutom i dessa populära små petshops djur, så en sån följde med i hennes bagage tillbaka.
Själv hade jag siktet inställt på "Net on Net". Och därifrån gick vi inte tomhänta.
Nu står det där, och kanske inte förgyller vårt kök, men väl sprider aromatiska dofter.
Vad det är?
Det får ni se en annan dag:)Öppet hav, och fåglarna som vi ajabaja tog med bröd till från frukosten.

Där simmade minsann både svanar, änder och gäss. Så nu kan jag på fullaste allvar berätta vart svanarna är på vintern.
De är ju i Göteborg, och äter Novotels smarriga bröd......

Vi är mer än nöjda med vår resa, och faktiskt finns chansen att vi åker till sommaren/höstkanten, vi vill ju till Liseberg också!
Men nu har vardagen knackat på, och till veckan slår den upp dörren på vid gavel.
Först ska vi bara vinka av mormor och morfar som ger sej av på en spännande resa till Vietnam. Och inte jag är  avundsjuk alls, utan ser fram emot en thékanna därifrån.........Själva har vi två hägrande resmål just nu, Jordanien och Albanien. Vi får väl se, vi ska ju hinna med att få en lille eller en lilla först!

Helgen inleddes med en middag för vänner. Fisk som entré och mer fisk stod på menyn.
På riktigt sydstats-vis serverade vi Gumbo......har ni inte provat? GÖR DET!Med servetter av Lotta Glave i skarp brytning mot ärvda servisen från min mormor behövde ingen lämna bordet hungrig.
Min flitiga mormor har till och med broderat servetter efter servisens mönster! Jag älskar den och vårdar den ömt. Mest gillar jag att den inte har guldkant, kanten är av silver.
Min mormors fostermor köpte servisen nångång i slutet av 1800talet. Och inte är det  12 delar, nej tant Siri tänkte till, det är 15 delar, ifall nu nån del skulle gå i kras......

Nu ska jag fortsätta helgens sysslor, dom bland annat innefattar två sängar på övervåningen som ska renbäddas...

Kram på er, jag tror jag hinner med en bloggrunda innan sängarna:)))

♥Lisa*

Jag SKA uppdatera............ni ska få en reserapport och upplevelserapport, men först ska vi bara ha finvännerna här på 3-rätters............bloggen har låg prio just nu...............tack för tålamodet...............
RSS 2.0