TREVLIG VALBORG!!!


Vi ses på måndag!


Nu är sommaren nära


Dom är här nuI natt har jag hört dem. Storspovarna. De som känner mej vet, att jag har en alldeles särskilt utvecklad fågelfobi. Jag kan verkligen skämma ut min omgivning när jag kommer för tätt inpå fåglar. Värst, eller mest skrämmande är dessa hamburger-ätande duvor. Snacka om ett snedsteg inom evolutionen! Fåglar ska i n t e äta hamburgare, det är inte naturligt! Men just storspovarna är undantaget som bekräftar regeln. Trots barndomens evinnerliga flykt undan attacker när vi lekte i Ladan. Trots det älskar jag dem och deras sång. På lagomt avstånd detvillsäja :)

Idag blir en bra dag. Solen lyser, tvätt ute på linan och en fin-vän som ringde och ville ses. Så det är dit vi styr vår promenad idag, hunden, Gnillot och jag. Ett `nytt´ vardagsrum som jag ska få kolla in, tjejsnack, och fika kan inte annat än få mej att småsjunga här hemma.

KRAM DÄRUTE!Ytterligare loppisfynd. Mina teakbrickor från Karl Holmberg. 


Gråmulet


Idag vill vi krypa in i en filt och gömma oss, Gnillot och jag. Eller, JAG vill krypa in i en filt med the´och min senaste bok. Gnillot vill klättra, helst klättra uppför trappen, hon kliver upp ett trappsteg och ropar "Ä!" (samlingsnamnet för både stora och lilla S) Detta är nåt hon ägnar stora delar av dagen åt, hon tror nämligen att syrrorna är där uppe hela dan, fast ibland svarar de inte:) Det där med att hon vinkar åt dem när de åker till skolan, att det skulle höra ihop med att de är borta en del av dagen, ja det har hon inte greppat alls:)

Idag ska vi ha lite röj här hemma. Inte röj som i party, utan röj som i undanplock och mitt-i-veckan skura golv. Middagsplanering är en annan syssla som är ständigt återkommande. Det blir en grå vanlig tisdag. kanske tar vi oss en tur till återvinningsmarknaden, vem vet?Ett som är säkert, det är att idag, precis som alla dagar, så ska jag ut och vandra med hunden. Gråmulet eller inte, han behöver sin dagliga långsväng (ja, der gör jag med:)

Vad ska ni hitta på idag?


Eftermiddagsrader


Vi har hastat oss igenom helgen, och måndagen hade hög fart den med. Jag och Gnillot (Pellegnillot i kortvariant:) har varit och hälsat på hennes blivande avdelning. Jag är lugn i hjärtat, det kommer att bli så bra! Gråt kommer det att bli, oh ja, i mängder, men jag är lugn ändå för hon kunde inte vara i bättre händer.
 Jobbigast blir det att inte kunna snusa henne i ögonvrån närhelst jag vill...

Jag som skulle avstå Lions Loppis, men se det gick ju inte:) Vi hastade och hann dit före de öppnade och vi stod där som riktigt hugande spekulanter och köade. Och det gav utdelning.
Lilla S fick en fåtölj (men mamma; det är ju en TRON!!!!!) Den passade finemang i hennes rum som står inför en större omvandling. I skick närapå som ny, jag gissar att den stått i nåns finrum och aldrig använts annat än för just finfrämmande. Vi betalade bara en hunka för den! Plyschen är vackert grön och jag har redan sett ut en finfin rya i passande färg till hennes nya golv. (Nä, vi har inte börjat därinne än, vi har bara tänkt klart än så länge, men snart, snart kör vi igång!)

 Jag köpte två 50tals teaklampfötter från Kinna markslöjd för 20 kronor paret. En ljustake i stringmodell och två teakbrickor i absolutaste toppskick, (inte en skråma!) från Karl Holmberg fick också följa med hem. En mycket lyckad loppisrunda och den där sovmorgonen vi fick avvara,ja det var det värt!
 Nu stundar nya utmaningar innan vi ska se på frusna simmare. Ett lågvattenmärke i veckan blir att visa upp mina intimaste delar. Huvva, dax för det återkommande cellprovet. (Märkligt att tre år kan gå så fort, känns som om det var igår jag satt där sist....) Men det är en viktigviktig sak att göra så även om det inte är kul så får man bita ihop dock inte knipa ihop, då kan det bli svårt att få provet gjort:) Men DET är avklarat, DÅ ska vi ta helg, jag och maken!

kram på er!


Fredag, jag är kär!


Det pågår en febril aktivitet här hemma i köket. Förberedelser staplas på förberedelser. En efterrätt påbörjas. Japp, det vankas middagssällskap imorgon...(å det ska bli så kul!) Jag och maken älskar att laga mat tillsammans, vi är ett samkört team, han, den forne stjärnkocken och jag. Jag kommer att missa Lions Loppis, med vad är väl en bal på slottet?

 Det ska dansas i vanlig ordning, och i år har vi glädjen att se två döttrar uppträda i tre föreställningar. Stora S dansar på Kulturens Hus i Luleå OCH i Pontushallen. Vill ni se föreställningen i Kulturens Hus är det hög tid att boka biljetter nu. (Lilla S dansar också i Pontushallen.) Jag säjer bara det, det är tur att jag är ledig i år, för det blir många genrep, många föreställningar och många dagar jag hade fått ta ledigt från jobbet.

Så ser vår helg ut, jag hoppas ni får en lika fin helg som vi kommer att få!På en av Pellegnillots hyllor står denna välanvända lilla kaffeservis. Vår mormor har lekt med den som barn, jag har lekt med den som barn, och stora och lilla S har lekt hårdhänt med den i stugan och när vi var upp till påsk bestämde jag mej för att rädda hem den. Och nu står den där , diskad och fin, på en hylla långt utom räckhåll. Ja, faktiskt tyckte jag att den kunde få gå i pension nu, efter ett långt, hårt och lyckligt arbetsliv.Idag går jag på tur. Vi åker till en gammelmomme, jag och Pellegnillot. Lunch på restaurang och kramar, en underbar början på helgen!!!

Kram på er, alla fina!


Kvällsstrålar

En föga uppfriskande promenad är över. Hunden kommer att ta kål på mej. Om inte jag tar kål på honom först
Det är endast tack vare sällskapet som den var uthärdlig. Taco har energi som få, och han är just nu kär i alla. Så pass kär att han sjunger serenader för oss dem. Om jag ville ha musik slog jag på radion
(älskar P3 Planet just nu! Världens bästa reseprogram!) hundsång kan jag avstå. Fattar allvarligt inte vad det flugit i honom, han är ju medelålders nu!? (Och grattis älskade hund, idag fyller han 4 år!!)

Idag var jag till min allra bästaste frissa och klippte mej. I samma veva gav hon mej ett sorgebesked, hon ska lägga av och satsa på sina drömmar. Synd, vääääldigt synd för mej, men henne mer än väl förunnat. Hon är bara ytterligare en (duktig) kvinna som är MODIG och tar tag i sina drömmar! Tur att jag vet vem som ska få sköta mitt hår hädanefter...Att byta frissa kan lätt bli traumatiskt annars, jag vet, för innan jag började gå hos Ann så hade jag gått hos min förra frissa i 20 år.

Annars har jag fyndat en teaklampa för 40 riksdaler på kommunens återvinningsmarknad. Nya sladdar (a la symaskin) ska kopplas in och kupan var felfri men kanske inte riktigt min melodi. Så vi får se, den ligger där den ligger och väntar på nya kablar....Solen strålar, och minsann ser jag både damm och fönster som behöver putsas....
Jag tror jag tittar åt ett annat håll i nån vecka till, det är fortfarande alldeles för kallt för att putsa dem....

Så, see you later!                                     Förresten....läs och begrunda detta....Ingen åttaring längre
"Vuxenkalaset" är avklarat och på söndagen var det dags för kompiskalaset. En trixig skattjakt var början och ett dunkande disco var avslutningen. Jag och maken konstaterade att det börjar vara lätt med barnkalas nu. Trots en hel hord av nioåringar som var taggade till tänderna så märkte vi inte av dem. (Javisst, discomusiken hördes mer än lovligt genom taket, men ändå...) Vi konstaterade också att vi hinner precis hämta andan innan det blir det dags för Pellegnillots kompiskalas om nåt år.

Japp, lillaPill har bytt namn. Nu går hon under arbetsnamnet Pellegnillot.
Kärt barn har många namn:)

Hur som haver, en helg med mycket besök är lagd till handlingarna. Nu så väntar ett frisörbesök runt hörnet (imorgon) och förberedelser inför nästa helg.
Linnedukarna från kalasen hänger på tork utomhus och vrålapan, förlåt, jag menar Taco ska ventileras genom småspringande promenader. Jominsann, det är vår i luften även för hundar. Och vår för hundar betyder löptikar. Därav springandet...Vrålapan har energi som en hel fabrik full av duracellkaniner. *suck*.
Pellegnillot


Trevlig helg!Svanesång

Nu vaknar vi med svanarna igen. Vårfåglarna har kommit, och nu längtar jag efter storspoven. Storspoven är min älsklingsfågel, alla kategorier! När den sjunger, ja, då är inte bara vår, utan sommar också. Och idag premiärhänger jag ut tvätten på tork!
LYCKA!

De stora flickorna har cyklat hela påsklovet, och själv längtar jag efter att få trampa runt och känna doften av asfalt. Mest längtar jag efter att få ha en liten Pill därbak, på sitt premiäråk. Min fina, röda och relativt nya cresent av modell stor-tant-cykel behöver bara pumpas lite så ska vi premiärcykla.
Och så ska vi köpa en liten hjälm förståss:)
Det är vår nu, på allvar, och ikväll ska jag knyta vackra band runt fina paket, negerbollarna, förlåt chokladbollarna är bakade, kalaslapparna utdelade och nu väntar en liten soon-to-be nioåring spänt.
Imorgon smäller det, då är det hennes dag, stora lilla yrhättan vår. Hon som alltid har trassligt lockigt hår. Hon som vågar gå balansgång på räcken ingen vågar luta sej mot. Hon som hänger knäveck i de högsta gungställningarna. Hon som är ett solsken jämt. Hon som alltid tänker på andra före sej själv.
Just hon fyller nio år imorgon.
Älskade lilla, stora unge........                            kram!                      


En ren slump

Det måste väl vara en REN slump att Piteå Kommuns statsvapen är en ren samtidigt som jag har en stående på min tavellist i hallen? (haha, nu var jag rolig igen...eller?)Sanningen är, att när taxarna flyttade hem till oss så kom jag ihåg en av våra förlovningspresenter (den förlovningen ligger bara dryga 20 år bakåt i tiden!!)

I allafall...en av våra förlovningspresenter var några smörknivar i tenn. Och till dem hörde en ren som man skulle lägga knivarna på. Och då tänkte jag, kan taxarna få sola sej, så kan renen det också. Sagt och gjort.
Renen har fått komma ut ur gömmorna.
Tillsammans med fina illisen från Isa som maken fick i 40års present.

Annars har jag svårt att hinna med datorn. Våren är här och jag vill njuta av den tillsammans med lillaPill.
Så det gör jag (och dammsuger ett extravarv, hunden ömsar päls, och det rasslar på golvet av all sand, -thank god för groventren!)

kramkram!
Och i Göteborg blommar vitsipporna överallt fick jag veta igår...Somliga har det bra........


Olovligt

........nä nu LOVAR jag att jag ska sluta med `roliga´rubriker.

Lovet är över och vardag har tagit vid. Vi har firat en farfar/pappa/svärfar och vi har dinerat på lokal. Vi har njutit av vårväder och snutit en och annan näsa. Lagomt till lediga lovet klämdes också extra danslektioner in, så där har vi också varit. Vi har valt ut golv och tapeter (vilka, kommer ni att få se så småningom).

Men först ut på agendan står ett nioårs kalas. (Och ni må tro att vissa har ett vääldigt bestyr med att planera, och då menar jag inte mej själv.) Nä, inte jag, utan lilla S planerar och skriver meterlånga listor med vad som ska inhandlas och vilka tårtor som ska bakas....undra  vem hon har ärvt skriva-lista-planera-genen av?
Inte kan väl det komma från mej?

Så där landar vi just nu. Kalas under uppsegling fördelad på två sittningar. Inte mycket tid över för annat...Och helgen därpå, den är inplanerad för annat, betydligt trevligare aktiviteter än rums-renovering. Det blir när det blir, om inte annat så till semestern:)
Och vi har bestämt oss. Vecka 28; Göteborg here we comes!!!

Rivstart, måndag!!!Ny egendekorerad kruka. (Höganäsurnan var både för mörk och för stor.) Men är bilden ljusare? Nä, skulle inte tro det, motljuset är och förblir min förbannelse, den och kompaktkameran.


Lovande utsikter

Nu tänker jag ta helg. LillaPills sura-gnälla-tanden-gör-ont-bär-mej-hela-tiden har gått om. Jag ska göra fint inför helgen, för på fredag väljer vi (förhoppningsvis, om vi kommer överens) ut tapeter till lilla S rum. Lite shopping, ett restaurang besök och stads-strosande ligger inplanerat. Kanske en glass eller fyra, om vädret är lovande och framförallt, om sortimentet är årets......

Lördag tar maken stor-tjejerna till den ena staden. Jag tar lillaPill med med till den andra. Trots rådande omständigheter längtar jag......

Trevlig helg!(den som inte kan gissa vartifrån det senaste tillskottet till samlingen kommer ifrån vinner en krona)


Lovligt byteIdag bakar vi, jag och stora S. LillaPill snörvlar i nåt hörn (jag hinner inte med, hon är snabb, och sitter i regel i nåt hörn och gör nåt hon inte får). Mina trebenta bord lever farligt. Och än farligare lever sakerna ovanpå. Snart måste vi också staketa in trappen. Ack, på den tiden då jag bara hade stora barn, DÅ kunde jag sitta still vid datorn.....NU kutar jag benen av mej......vem vet, kanske blir jag smal på kuppen?

Trevlig onsdag mina vänner! 


Mer än lovligt lov


En stugvistelse som avslutades med en tand. Och ett mellanstort öra som gjorde ont. Med penecillin och en underbar middag hos bästa vännerna.
(den vanlij pannacottan gick inte av för hackor!)

Ett lov som svischar framåt på väg mot halvlek. På fredag är maken hemma med oss. Utval av tapeter till Lilla S, restaurang och shopping är inplanerat.
Innan dess ska jag vara behjälplig. Allt vad jag kan. Hur märkligt det än kan framstå så ser jag fram emot det. Jag vet att då kommer vi att avhandla djupa samtal, bara jag och hon.
Vår betyder nystart. Vår betyder friska vindar och löften om en ljusare tillvaro.

Annars kramar jag mest lillaPill. Nya tänder gör ont i en liten mun. Lägg till lite snuva och ni har en lillaPill på halvfart. Påsken är undanstädad och jag drömmer om ett tydligare takdropp.

Själen vill ha vår, vår, och vänner man vill hinna se mer av.Min vackra orkideé som blommar om, trots att jag bröt av stänglen när den var i full knopp. (Ja, man får kalla mej klant*rsle:) Man ska vara försiktig när man stagar upp orkideér...Jag fick den av min chef när jag fått lillaPill och den har en så fin färg så jag surade en del när jag bröt av alla knoppar. Men fort gick det, så blommade den igen!

Nu ska vi kramas igen, jag och lillaPill...kram på er!


RSS 2.0