Jullov med Gnillot

Igår gjorde vi vår sista dag inför julen, Gnillot och jag. Nu har vi vår vardag igen, hon och jag.
Eller HON har SIN vardag och jag gör mitt bästa för att hinna efterVem behöver städa? Det gör ju ändå Gnillot på egen hand så bra.....
Vem hinner dricka thé? Inte jag iallafall....Men baske mej, LÄSER det gör jag! Massor av böcker blir det på vinterhalvåret, detta var en av de bättre!

Nu stundar fjärde advent, och med det ett ohyggligt efterlängtat frisörbesök med både klipp och färg. På måndag är det flickornas tur, och lilla S har bestämt sej, nu ryker det låånga håret. Blonda slingor och axelkort ska det visst vara. Och stora S tänker fortsätta vara brunett säjer hon, om än med lite färgförstärkning. På söndag handlar vi julmaten och paketen till strumporna, och SEN har vi behövligt lov!

Men först, ikväll, säjer vi GRATTIS till världens bästa pappa Gunnar!
Enligt säkra källor kommer det att serveras hemgjord Baileys tårta  (inte just det receptet min mor lånat av mej, men ganska nära!) med mascarponefrosting...mmm...

Trevlig helg på er med!


Nästan fjärde

I helgen som var, gick jag på skattjakt. Man kan nog säja att jag fann skatter.... Tror jag i allafall. Jag blev 350 riksdaler fattigare, men oj, vilka skatter det var!

En nätt snurrfåtölj i orginalets 70tals kostym från Swedfurn. Vår soffa har liksom letat efter en kamrat som står intill, samtidigt som dubbeldörrarna ut till trädäcket inte får blockeras. Bättre än perfekt, och i ett superfint skick! Jag gillar blankt krom och jag tokgillar fåtöljen!


Uppdaterat! Tack, Staffan (Skoog, son till designern?) som kommenterat så fint till min lilla fåtölj....Nu blev jag genast klokare, Min fåtölj heter alltså Ida, och Ingvar Skoog var designern. Och vi tar s väl hand om henne, det lovar vi eftersom hela familjen gillar henne!
Sen ramlade jag över två Fanett-stolar. Jag har letat dem länge, och nu fattas (bara!) fyra till så är matplatsen i vardagsrummet komplett. Skalstolarna som stod där var inte roliga...

Sista lilla fyndet var en glittrande kristallskål på fot. Nu innehåller den lilla S älsklingsjul"godis".

Stora S karriär som Lucia är över för i år. Hon var hela skolans Lucia och det var en sån vacker cermoni när hon kröntes. Traditonen här, är att hela tåget går in först och sen sjunger de Lucia-sången till Lucian som kommer in ensam med levande ljus i håret.  Sen spelade hon "White Christmas" på flygeln och gissa om den här mamman fick bita hårt, hårt i läppen för att inte gråta.....stora, fina S....

På torsdag har de en uppvisning på dansen och det är också min sista arbetsdag och sen ska vi vara lediga hela långa julen och långt in på nästa år! Med en termins arbete i ryggen är det mycket efterlängtat!Så nu önskar jag er alla en fortsatt trevlig tisdagskväll!


Nära tredje

Maken kom just hem från en tjänsteresa. Med sej hem hade han en (skithäftig!) present....

Chokladstenar.

Som jag tyckte var både coolt och innovativt.(gulle dej, finaste maken!) Efter en snabb googling upptäckte jag att det inte alls var nytt.
Men för mej var det nytt, nytt och coolt och fruktansvärt naturtroget. Smaken var också fruktansvärd. Fruktansvärd god.
Så här före middagen klonkar det runt ett par tre stenar i magen eller var det inte rent av fyra?

Skäms på mej....

men jag var ju såå stensugen på choklad...

dåligt skämt, my bad, sorry

Nu väntar slabbig fredagsmiddag och glöggmys hos mamma och pappa

Trevlig helg på er, och ikväll hejar jag på Jay!
vore jag inte gift så skulle jag gifta mej med honom, och tvinga honom att leva med en papperspåse över huvet och sjunga hela tiden:)Vill också passa på att gratulera världens bästa Lina på födelsedagen!

Kramkram från oss i norr!


Mitt mellan andra och tredje

Ja där står vi. Klappade och klara, knäckflarnen blev klara igår, pepparkakorna, pepparkakshuset, lussebullarna, flera godissorter och moster fiorna klarades av under förra helgen...så vi är på god väg, julbaket och jag. Och i år ska jag prova nåt som är nytt för mej, nämligen Red velvet cake. Jag som är svag för den amerikanska söderns starka cajun-mat tror den kan bli en höjdare.

Annars väntar vi på Lucia. Med en dotter som ska lussa än här och än där är vi i år beredda. Dessutom ska hon som självaste Lucian spela flygel vid kröningen i kyrkan. (oroliga mamman hoppas att de tar av henne mässingkronan innan, så att inte det långa håret tar eld)

Annars jobbar jag på, med inslagna väl gömda paket, nu väntar vi på tomten!


Den lilla lampan som också är ett hus lyser upp vår hall. Den kommer från Arvesund och heter "Ceci n’est pas une maison" i design av arkitekten Gustaf Karlsson. Glödlampan som är så rolig, kommer från Rusta och skärmen på teaklampan vilar i förrådet så man ska se just glödlampan.

Lina har gjort illisen, och enligt henne själv är inte den hon gillar bäst. Frågar ni mej så är den underbar! Barnen älskar den också, så hos oss kommer den att hänga under många, många jular.

Med det önskar jag er en fin torsdag, så här på onsdagskvällen!


Lite av varje

Lite Kastehelmi, lite tomte och lite snuviga näsor. Idag torkar jag näsan på mina tre flickor. Nä, inte riktigt. Två är stora nog att snyta sej själva. Den tredje lilla damen hostar. Och äter pencellin. Igen. Tur att maken och jag har semester imorrn....och att jag postat iväg en låång önskelista till Tomten som visst bor på Strandvägen. Har jag hört. Tur att vi ska på restaurang imorrn. Tur att alla klapparna är köpta. Tur att vi får fira in helgen redan ikväll med hämtmat. När huset är städat skinande blankt landar vi i soffan framför en julfilm med ångande glögg.
Himlarns tur


RSS 2.0