Nu är det jul igen:)

NU (äntligen!) har den kommit! Min maffiga trebenta skål/fat från Katarina K.
Det tog sin tid, det var ju nästan så att våren skulle hinna knacka på dörren. Men nu står den där, stoor, blaffig och alldeles snyggast. Helgen som gick var den fylld av godis. Ska man inviga nåt ska man göra det ordentligt:)

Det har varit en härlig helg. Finbesök, slalom och vårkänningar. Idag hoppas jag att jag och Gnillot är hemma tillsammans för sista gången på länge. Trots att hennes andning inte är helt ok. Nu VILL jag jobba igen!

Och med arbete igen kan jag inte lova när nästa inlägg kommer.....


ssshhhhhhh


Den här bloggerskan läser.....Underbar feel-good bok! (Och jag kan inte låta bli att undra om det inte är ya-ya flickornas fel att jag fallit så för den amerikanska södern?) Och den här boken är milsteg bättre än Ya-ya flickorna.....(som är såå bra!)

Just nu funderar jag på om vi ska laga southern food på lördag? Jag tror nog att åtminstone en rätt blir det, för den här boken kan få en att längta efter cajun som inget annat!

Kanske blir detta veckans sista inlägg? Jag får nämligen besök idag, av en fin-vän och imorrn och fredag är redan bokade för små utflykter och tja, på lördag lagar jag mat, så kanske säjer jag trevlig helg redan idag?!

Kram på er!


Hej igen

Hej på er efter helgen!

Hur har er helg varit?
Vi har varit flitiga som bara den, vi har hämtat tre kubik ved, dansat, införskaffat nya slalomkläder till stora S. (Kan behövas när man fått ny slalomutrustning)
Mitt i allt hann jag med en extremsnabb loppisrunda och följande lilla goding i ek följde med hem
Perfekt för ett mörkt hörn med sin smala lilla form.....

Förutom det hann vi också med en fikastund hos finaste vännen.
 Oj, vad det kändes som om det var länge sen vi sågs....Mycket att ta igen!

Gnillots andning verkar äntligen vara på bättringsvägen för den här gången. Nu går vi förhoppningsvis in på vår sista vecka hemma tillsammans för ett längre tag. Inte för att jag misstrivs :) men jag ligger bedrövligt mycket efter på jobbet...

Och med det önskar jag er alla en fin start på veckan, själv ska jag köra igång middagen, så här på förmiddagen:) Grönsaksoppa med bacon och vitlöksbröd står på menyn!


Vinklar och vrår

Hur kommer det sej att man oftare fotar vissa vrår, möbler eller saker oftare än andra? Jag kommer på mej själv med att ofta, ofta fota vår hall och skåpet där. Är det skåpet? Ljuset? Eller är det sakerna som står där ovanpå? Eller är det så att just där syns vardagsstöket minst?

Idag varierar jag mej:) En närbild på den fina myggholken från Katarina K....

Nu tar vi helg, Gnillot och jag. Vi har ett återbesök hos barnläkaren för att kolla andningen idag. En snabb loppisrunda hinner vi nog också med, och imorgon, ifall kylan släpper lite, så åker vi och hälsar på en gammel-momme. Så trevlig helg till er alla som tittar in här!


Dammtussar och kärlek

På bilden ser ni mitt senaste fynd. En kristallvas från det glada 60talet. Tillverkaren är Kosta Boda och den blev min för 75 pix! Det är ett fynd i mina ögon. Tulpanerna som står där är att betrakta som en tröst-bukett. Jag och Gnillot har hunnit ligga i Sunderbyn, vi också:( Andningen krånglar fortfarande och nu inhalerar vi tre gånger om dan i en Pari Boy. Hemma i två veckor (till!) Jag som trodde att jag hade börjat om att jobba? Tydligen inte. Stackars mina kollegor.....*suckar djupt*
Nåja, det är inget jag kan förändra, istället tittar jag på våra nya husdjur. Dammtussarna. Och längtar efter våren, och efter en finpresent som anländer från Göteborg i dagarna. Och så de där försenade julklapparna....

Idag hjärtar vi varann, familjen och jag....mumsig middag, slisk och kramar - härlig kombo!


Fint finare nöjdast!Klart! Vi är såklart mer än nöjda och hallen och trappan kunde inte ha blivit snyggare...
(strunta i Gnillotgallret:)Finaste Josef Frank! Det är ren och skär glädje varje gång jag tittar mot trappan!åsså en sned en....bara för att glädja lillebror:)

Puss&kram, vi ses när vi ses!


Trevlig helg!


Önskar er alla en fin första februari-helg!


Så var det den där noshörningen då...Här ser ni noshörningen.
Jag har ännu inte klurat ut vem som var hans mamma. (Eller pappa för den delen heller:)
Men han är rätt gullig, och han trivs där, med de andra djuren på listen. Sen ser ni kaffekannan, den serverar vi ur när vi får fint besök. Bästa vännen köpte en, och jag tyckte idén var förträfflig, och eftersom fina lilla mormor har ett set stående tänkte jag att hennes liksom skulle flytta hem till mej och användas.......Sanningen är den att jag har faktiskt inte hunnit hälsa på henne mitt i den villervalla vi har levt i . Sen ramlade jag över den här på Röda Korset och den var så billig så att mormors får nog stå kvar hos henne:)

Idag hälsar vi på i lilla S´klass. Det var ett tag sen, och många av kompisarna har nog frågor. Vi måste också informera om de restriktioner som finns omkring henne. Näsblod=kontakta mamman på studs!

Annars är allt väl, här och nu.
 Jag vågar nog fira in helgen med en bukett...tror jag....eller är det som att ropa hej innan man kommit över bäcken?


Vi är optimistiska

Överläkaren har ringt. Hon betraktar lilla S som återställd!

Om jag kunde hjula hade jag gjort det.
Nu återstår bara några ytterligare blodprov och det hemska benmärgsprovet.

Och mitt i allt så går livet faktiskt vidare. Stora S har möte på nya skolan inför höstens högstadium. (Hjälp! Jag är mamma till en tonåring! Vart tog tiden vägen?! - Dock har jag ju gått in i mitt 40e jordsnurrande så det borde inte vara förvånande...) Dansklassen hägrar och vi ser hennes längtan. Vi hade ju trott eller snarare hoppats att lilla S skulle börja dansklass även hon, till hösten, men nu hinner de inte dra igång det till denna höst, så vi blir kvar här, i det vita huset nåt år till:)
Iallafall tills lilla S börjar sjuan
Så nu tapetserar vi! Här får trappan nya väggar. Fina Josef Franks Paradiset
Vi är inte riktigt klara ännu, så håll till godo med den här bilden, innan fler kommer:)Här ser ni det senaste fyndet. I mitten står fina Gunilla från Uppsala-Ekeby i design av Bertil Nilsson.  Hon kostade mej en hel guldpeng, och det kan man nog betrakta som fynd, då många av auktionerna på tradera stannar på nästan två hundralappar:)


Här ser ni lite pyssel som jag ägnat mej åt. Jag har klippt i veden. (galet, eller hur?!) Sen hängde jag upp nävret i kvistarna från grannens lärk. Ibland ångrar jag att vi fällde vår lärk, den hade den underbaraste skira grönska på våren. Men sen minns ja g ocksåde hemska barren som följde med överallt, rötterna som gjorde hela gården guppig, och skuggan som skymde allt. Då är jag glad över att den är borta och att det står en vacker syren där istället. Kvistarna, ja dem får jag ju ändå av grannen!

Nu tänker jag njuta. Njuta av en frisk liten S, ett soligt väder och nya tapeter. Och så Gnillot förståss, alltid först och alltid sist.

Kram och tack till er alla för era värmande ord!


RSS 2.0