2010 - en årskrönika eller inte


Jag vet att ingen är intresserad så det blir en lightversion.

 20 hundra 10

....var det år då jag var slutade vara mammaledig för sista gången

.....var det år då jag började jobba, fortfarande ammandes för sista gången

....var det år då jag gjorde riktigt riktigt bra fynd, (tänker särskilt på min Borge Mogensen skänk och på Swedfurn fåtöljen) förhoppningsvis var det inte sista gången jag gjorde såna fynd!....var det år då jag har lyssnat. Jag har lyssnat på bästa vännen som lättat sitt hjärta, på min inre röst, och på Gnillots aldrig sinande ström av nya ord.

.....var det år vi fick träffa BrorHugo för första gången! Han och hans fina, fina familj äger en självklar plats i våra hjärtan!

....var det år då lillebror äntligen blev vuxen på allvar, köpte lägenhet och förlovade sej och förblev saknad på grund av det stora avståndet...Göteborg är inte nästgårds..........var det år då vi bilade ner till sagda stad, hann med en fantastisk vecka på hotell med både svägerskor, bröder och Ullared förståss.

.....var det år då jag drog igång träningen igen sju år försent

.....var det år då jag trodde att bloggen skulle somna in, trodde aldrig att jag skulle hinna med den och Gnillot samtidigt. Och det gör jag inte, därav de glesa inläggen...Julen har kommit och gått, och om man tror att Tomten kommer med paket i förhållande till snällhet, så har vi slagit rekord i den här familjen. Kanske inte i mängd, men väl i genomtänkta, efterlängtade och omtyckta presenter.
Alla har inte ens kommit än, vissa är specialbeställda och ligger på skissbordet, andra är försenade men det känns fint att veta att vi har paket att se fram emot.
 
Vi hann också med en sväng på den elektroniska mellandagsrean. Smset plingade nyss i makens telefon som meddelade att paketet kommit för avhämtning. Vi måste bara låna släpet av mamma och pappa först, då den är alldeles för stor för bilen. Hett efterlängtad av framförallt de två äldsta döttrarna:) Platt-tv´n som står där nu, blir tjejernas att Wii-spela på.

Nyårshelgen firades ihop med bästa vännerna i grannkommunen. Med fantastisk mat, underbart sällskap och vickning vid 12slaget. Nere på isen skickades Kom Loy lyktor upp med hemliga önskningar ackompanjerade av residensstadens påkostade fyrverkeri. Flickorna i mellanålder trotsade alla naturens lagar och slutade spela Wii vid tretiden på natten. Vid det laget hade till och med papporna fått erkänna sej besegrade och somnat. Mammor, småbarn och största-systrar hade vid det laget vilat ögonen en bra stund:) Helgen var underbar, vi är så tacksamma, och har ännu ett kärt minne att förvalta. Kramar till er alla!
Nyårsdagen innebar en biltur in till centralorten. Pånytt hade vi turen att få sitta vid ett generöst tilltaget middagsbord där samtalen aldrig sinar, och ingen nånsin går hungrig hem ifrån. Vi har sån tur som har så fina vänner i vårt liv!

Julen blev bortstädad redan före nyårsafton och huset känns krispigt rent. Jag blickar framåt med förtjusning, för inte hann vi tapetsera om trappen innan jul, vad trodde jag där liksom? Men snart så.....

Vi ska ha finfrämmande här framöver och jag är kär. I familjen javisst, men också i min nya kökslampa. Jag har eftertraktat den så länge att jag nästan gett upp. Men se nu sitter den där, och vit - i originalskick! Jag jublar!! Fatta att till och med rastret var kvar! Vad jag betalade för den vill ni inte ens veta:) Inte en Bumling, nä en Knubbling minsann.... systern till den omtalade Bumlingen., Knubblingen som också designats av Anders Pehrson men inte längre är i produktion (vilket ju Bumlingen är).

Idag har vi firat en svärmor som fyllde ojämmt. Imorgon återgäldar vi nyårsdagens middag och jag ska premiärbaka en kladdig chokladpepparkaka. Yummie! Framöver ska vi också åka på kik- och fik-turné. Hit går färden. Maken är ledig på fredag så än njuter vi av jullov.

kram!Kommentarer
Postat av: Malin B

Grattis till fin familj, vänner och fynd! =)

Det sätter stor guldkant på tillvaron.

Själv gillar jag julen och dess "pynt" mer än någonsin denna omgång, jag som brukar städa undan fort som tusan ska ha det MINST till 20:e Knut i år. ;) Om jag inte ändrar mig.

2011-01-05 @ 23:02:59
URL: http://malinbs.blogg.se/
Postat av: Liza

Härlig läsning om stort och smått! Önskar dig ett fantastiskt 2011!

Kraaaaaaam!

Liza

2011-01-06 @ 17:09:57
URL: http://vardagslycka.blogg.se/
Postat av: Lina

Härlig läsning och så mycket fint ni fyllde ert 2010 med! Bara för att låta lite gammal: "tänk vad tiden går..." :)Nu får jag supersänkt samvete - jag har väl inte återkopplat till dig om den helgen du nämnde. Januarihelgerna är upphackade och just den helgen tycks maken vara upptagen. Det är klart att jag och barnen finns tillgängliga, men jag förstår om ni ville "ha oss alla"?! :)Men nu får jag flashbacks - har jag sms:at det i svar till dig redan. Vet inte hur man hittar skickade sms i min fina mobbe med pekskärm. Typ.I alla fall sitter det ett glaslejon på min axel just nu och säger att jag ska skriva "kram och kindpuss" till dig. :)Ha en fin helg och hälsa fina familjen från oss!

Lina

2011-01-08 @ 01:52:33
URL: http://kitchenbloom.se
Postat av: Lina

... nä, jag är inte så avis att jag måste uppträda illa och inte ens kommentera din fina Knubbling. Inte alls. Jag fick bara en tillfällig minnessvacka. Typ.I alla fall - så fantastiskt fin den är. Och i perfekt skick tycks den vara.

Men priset - det kan du behålla för dig själv. Kan hända att jag börjar må illa om den var allt för "fyndig".:)

2011-01-08 @ 01:54:36
URL: http://kitchenbloom.se
Postat av: Alexandra och kajsa

checka vår tonårsblogg. :D

2011-01-11 @ 19:33:15
URL: http://ifpeople.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0