Mums....

De stora döttrarna dansar ju på Dansmagasinet i Luleå. Varje gång (varje lördag alltså) passerar vi hemmaGatronomi. HemmaGastronomi ligger i princip dörr-i-dörr med dansen så vi hinner känna alla aromatiska dofter när vi går förbi. Ofta, ofta går vi in där, handlar en marmelad eller en 7 årig lagrad balsamvinäger. Sist våra näsor lurade in oss där hade de underbara stora chokladmaränger. För 29 kronor styck!
Idag bakade vi, jag och Gnillot.
Egna, stora chokladmaränger. Och de blev precis lika goda. Här kommer receptet!CHOKLADMARÄNGER

ca 12-18 st

125 grader


200 g mörk choklad av fin kvalité
6 äggvitor
1dl strösocker + 2 dl

Smält chokladen i ett vattenbad .Ta av den från värmen och låt den svalna. Vispa äggen med 1 dl strösocker till ett kraftigt skum. Tillsätt resterande socker och vispa ännu hårdare. Ringla över den smälta chokladen över skummet (blanda inte!) Klicka upp stora "klickar" på plåtar täckta med bakplåtspapper. Grädda i 1 1/2 timme.


Lycka till!


Trevlig helg på er!

Vi är hemma igen. Efter nästan en vecka på Det Stora Sjukhuset och avdelning 44 så är vi hemma. Vi har inhalerat och inhalerat och.....jag har slutat säja åt den fina personalen att "jag hoppas vi slipper se er igen" (på skämt såklart!) Den här gången sa jag att jag hoppas att vi inte ses förrän till hösten...när vi blev utskrivna. Gnillot är numer en mager och astmatisk stackare . Hon var liksom inte fet innan, och nu har vi fått näringsdrycker utskrivna på recept.... Ikväll  firar vi på restaurang, och sen ligger helgen oskriven framför oss, härligt! Även om jag bär på vissa tankar som lite loppis, lite stads-shopping och bilturer...
Gnillot blir hemma mars ut och på fredag börjar jag jobba 80%

 jippi!!!Nu önskar jag er alla en trevlig helg!


Piss

Jo, det mesta är faktiskt piss just nu. Gnillot har brutit armen (!). Sen är hon sjuk igen. Ordentligt sjuk. Ambulansen hämtade oss för ilfart till Det Stora Sjukhuset häromkvällen. Så nu blir det tyst härifrån för ett tag.

Wish us luckDessa små raringar fyndade jag innan Gnillot blev sjuk.....Tio kronor för båda (på vänstra bilden är den som har kaktusen i sej och på den högra är det den lilla eklövskrukan) är väl ett riktigt fynd så säj?

Vi ses när vi ses!


Förra årets sista julklapp

Eller årets första?

Ja därom tvista di lärde....
Här är den ialla fall. Ljusstaken från Georg Jensen som maken fick i julklapp.

Annars knogar livet på. Jag har fått mycket gjort på jobbet av viktigare art, så jag har fått känna mej nyttig.
(Och glad! Det är så ROLIGT att jobba igen!!!)

Idag på onsdagen gick vi på sportlovsledigt och slalombackar, bio, restaurang och filmmys är inplanerat. Ett besök med fika ska vi också hinna med på ett av våra nya favoritställen också. Bad och lekland har vi däremot hoppat över helt. I dessa magsjuke- och influensatider tar vi det säkra före det osäkra.
Vi undviker de värsta smittställena helt:)
Och jag läser....VILKEN bra bok!!!!
(Ni som såg "Mannen under trappan" på SVT kan nog känna igen vissa delar, men den här boken är såå otroligt mycket bättre!Och så dessa böcker om det antika Rom.....jag återkommer alltid till dem....Här är en ny variant, en bok om Cicero skriven av hans slav Tiro. Läsvärd och tänkvärd om en storhets uppgång och fall. Och om den dolda agendan därbakom. Jag lär mej om retorik och djupdyker i historia igen. Lycka!

Med det säjer jag ajö!


RSS 2.0