Hej Tomten, är det för sent att önska?
Rädda barnens Hoptimist. Oemotståndlig. Alla deras träfigurer andas tradition och livsglädje. Vill ha!

Anna Örnbergs silver. Svåra val...vilket är finast? Jag har hennes (kardemumma!) bulle redan. Nu vill jag åt hennes thékopp! Eller ett porslinssmycke.....eller....

Edblads smycken. Fick flera armband och halsband när jag fyllde ärorika 40. Men ögonarmbandet har jag inte. Men det skulle klirra fint ihop med de andra.

Muutos kakburk Bulky. Signalgul. Gemejgemejgemej. Såg den hos Artilleriet. De har webbshop.

Apan. Jag lovar att Gnillot skulle få leka med den. När jag lekt färdigt med den. Den är ju trots allt en leksak:)

Jetson. Just denna färg går inte att få tag på annat än begagnad. Bilden har jag lånat från Blocket, och är du stadd vid kassa finns den tillsammans med en likadan i Lund. Och jag kommer att vara förevigt avundsjuk.

Vad önskar jag mej mer då? Friska barn förståss. Det önskar jag mej mer än alla Jetson i världen. Och tid för bästa vänner. Känner hur skyldig-samvetet gnager i bakhuvudet. Precis som längtan efter dem. Ibland är grannkommunen 100 mil bort....

Nu ska det jazzas (och Åhlens mao) Och hämtas morödrar och morfäder på flyget. En vanlig tisdag i advent.

Puss!


Måndagen efter första advent

Vi har varit på blixtvisit till Det Stora Sjukhuset. Ärligt talat är jag less nu. (Trots att jag får beskåda Linas fina illisar.) Men det blev bara en natt. Gnillot hade svårt att andas. Igen. Och idag är även stora S hemma med svårt-att-andas-och-krupp. Själv bakar jag spindlar (muuums!) och så kom Lina förbi på en snabb-snabbis (nämen hur snuskigt lät inte det där då?) Bara synd att jag inte kunde vara mer behjälplig:)Annars då? Tja, julbaket är väl halvvägs vid det här laget. Problemet är bara att när jag väl börjar med de återkommmande favoriterna så hittar jag nya. I fjol var det Red-velvet cake och vi får väl se vad årets blir:)Illisen på bilden, den kommer härifrån.  Fin, glad och lagomt julig. I Gnillots rum hänger den i vit ram.
Igår var så stora S dansuppvisning. Fin och julig men attans vad jag kan irritera mej på vuxna (jo, vuxna!) människor som inte fattar bättre än att stå kvar fast de blir ombedda att flytta på sej! De uppträdde ihop med årskurs nio (hej Maria!) i a-hallen på Norrmalmia på golvet. Och vuxna människor tränger sej så tätt inpå så att de fick ropa ut i högtalarna gång på gång att de skulle ge dansarna utrymme. Varenda en trodde uppenbarligen att det inte gällde just dem. Trots att de stod på just golvet. Suck.

På sagda dansuppvisning hade strömnäs gif sin julmarknad. Älskademaken hade turen på sin sida. Inte bara en gång utan fyra. Hem kom vi med godis, saffransskorpor, hemlagad senap och en kladdkaka. (Som så passande blev första advents efterrätten). Och middagen? Jamenvisst grillar vi än:) Grillad hel karre´med gräddsås. Mums!

Och nu säjer jag ajöss, tänkte mej till Jysk och Det Röda Krysset. Ajö!


Hej bloggen

Det är nu jag ska urskuldra mej:) Varför jag glömt bort dej. Och jag har ju inte det, liksom.
Du har skavt där bak i samvetet när jag gjorde roligare saker.
Köpte klänningar till exempel. Adventspiffade. Bakade lussebullar......
Gjorde klar Gnillots lampa....

Men nu är jag här!Gnillots lampa....(Jag VET ,rakt av stulen ide´av Lina. Hon får trösta sej med att hennes ser proffsigare ut:) Lucian med vänner tågar i hallen.....

Och nu drar jag. Igen. Advent är en tid att förvalta.

På söndag återfinns vi på stora S första dansuppvisning med Christina skolan. Blir kul att se hur de har lagt upp det. Vi är ju så bortskämda med Luleå Balett&Rytmiks (proffsiga) föreställningar.....


20 anledningar till varför jag inte bloggat


1. Gnillot är frisk. Jag har jobbat. Bara det lixom. Hey lixom....

2. Jag har läst. Många böcker. (All in på tantromanerna. Barbara Wood alltheway) Ack så oerhört intelligens befriande och avkopplande.

3. Jag har loppat runt en del. Fann ytterligare en fin trebent teaklampa på Det Röda Korset. (Hemilampan bor för tillfället i klädkammaren.) Ytterligare en mässinglampa (nähä?!!!) har flyttat hit.
 
4. Jag har funderat över julbaket. I år tror jag att jag toppar min red-velvet cake. Om det går.

5. Jag har shoppat en otroligt efterlängtad ljusstake. Sa jag otrolig? Den förtjänar en egen bild.
Här:

(Sten Bengtssons fina luciatåg som jag dregglat efter sen stora S var bäbis.) Nu är det mitt. Inte ens Gnillots. Mitt.

6. Vi har hälsat på gamla fina vänner i grannkommunen. Deras nybyggda stora villa går inte av för hackor. Härligt återseende och nu hoppas vi att få återgälda dem i det snaraste. Återigen en familj som betytt så mycket för oss under alla år. Fina pojkar och bästa föräldrarna!♥

7. Min mamma (världens bästa!) har så äntligen uppnått den aktningsvärda (om än förtididiga:) åldern av pension. Klart vi hellre hänger med henne än datorn!

8. Min mormor är något skruttig. Vi vill hälsa på så ofta vi kan. Och ibland gör vi omvägar. Jag har sagt det förr. Boden har de bästa butikerna. Jojomän.

9. Bästa Vickan har fyllt år! Bara en sån sak! Grattis finaste du, du vet att oavsett vad du gör är jag alltid 99% positiv. Inte tvärtom. Jag hejar i din hörna!

10. Stora S skola. Tar tid. Och har läxor. (Väntanu? Hade inte jag slutat få läxor?) Ibland känns det inte så.

10. Jag har läxor. Nya reviderade läroplanen. Åhåå. Hä är bare å åk.

11. Tvättberget. Behöver inte säja mer. Trots fintvättande. Tre barn märks.

12. Jag har varit till bästa Lina. Alltid när jag varit med/hos henne börjar jag brinna. Vill förändra, förnya, tänka om, tänka till, plocka bort och plocka fram. För sån är hon, Lina. Full av klokhet och inspiration. Hon är smittsam och hon glöder. (nuSKAjagbarafixaGnillotslampskärm!)

13. Vi tänder ljus. Japp, mitt i veckan. Här har jag samlat de flesta av mina glasljusstakar. De är några stycken.14. Mat. Vardagsmat. Tankar på den upptar en stor del av min tid. Men nån matkasse är inte aktuell. Herregud. Gå in till grannen och de äter samma. Klasskompisarna äter samma. Kollegor äter samma. Nä tack. Än anser jag mej kunna både handla och tänka själv.

15. Lilla S. Dans och dans. Hon måste också få ta tid.

16. Gnillot. Hon är en punkt för sej. Tvåårs trots jamennånting! Tur att det ger sej det med. Men ack giv mig styrka när jag glömmer att det går över. 40+ , trots och PMS -låter det som en bra kombo?

17.Taco. Finns det bara tikar i detta samhälle? Och löper de en vecka var? 52 veckor per år?

18. Mörkret. 1% mys 99% trötthet

19. Bloggläsande. Hellre läsande än skrivande. Just nu iallafall

20. Musik. Spotify. LMFAO. Det bor en fjortis i mej. Jag har haft det på känn. Nu är det bevisat. Pinsamt.
 
Vill du göra en egen lista om varför du (inte) bloggar vore det kul att få ta del av den. Om inte - ha en trevlig helg!

Vi ses!


RSS 2.0