Gapa stort


Vi kom just från tandreglerings-specialisten, Lilla S och jag. (Givetvis var Gnillot med och härjade på ett hörn också;) Lilla S tänder kommer lite huller om buller och inte alls där de borde komma. En liten, liten mun med noll utrymme för nya tänder betyder att farbror tandläkaren tar fram tången. Eller, det var vad de kom fram till, de tre granskande tandläkarna. Fyra tänder ska väck.
Sen tandställning...

 När vi satt där skänkte jag en tanke åt skatten. Skatten vi betalar för att vi får ha det så här bra. Jag brukar inte klaga över skatten, och vi har minsann nyttjat vår del, i vår familj med alla sjukdomar som flickorna genomlevt. Och så fri tandvård. Sannerligen är Sverige ett land att tacksam över att vi lever i.
 (Jag vill inte ens tänka på vad lilla S behandling för ITP´n kostade samhället. Jag tror nog inte att det stannade på någon låg summa, med tanke på att det stod en helikopter på standby.)
Och när jag såg hennes röntgenplåtar hos tandläkaren idag fick jag samma känsla.
 Sverige ÄR ett bra land att leva i!Ett tag hade jag en samling med glaslejon av Bertil Vallien men de bor numer hos min mamma. De glasdjur jag har här kommer från Lisa Larsson. Elefanten blev min på en loppis i somras. Han var dyr, kostade hela 50 kronor. Flodhästen gav jag 7 kronor för på en loppis ifjol sommar. Och ugglan...ja den är ett `lån´ från mamma....

Idag väntar vi mest på jazz. Det är tisdag igen. Och när lilla S swingar, så svänger jag med raska steg mot centrum. Tisdagar är Åhlensdagar....

På återseende!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0