Thelma la ett ägg.....

Påsklovets sista dag firades på resturang. Och inte  på den  här resturangen utan den här...........Ovanligt va? Vi åkte till grannkommunen och mötte upp maken, så hela familjen fick fira in helgen tillsammans....Jag är ganska tråkig, om jag får välja tillbringar jag allra helst tiden ihop med familjen.

Veckorna går fort,det är träningar hit och spelningar dit. Då är helgen underbar......(trots att det är flera träningar då -också!) Men vi hinner rå om varann. Mina kartonger med utdömt gods från köket ska lämnas in för återbruk imorgon. Myrorna får äran att ta itu med eländet porslinet.

Jag ska hinna promenera också.

Fort, med sonen, förlåt hunden menar jag ju;) Han envisas ju med att försöka övertyga alla om att han är det tredje barnet fast med liiite mer hår än oss andra, han kanske är adopterad, det är kanske därför han inte är så lik oss??

(Sen ska vi inte glömma att jag lovade mej själv en stunds pyssel med både fönster och klädkammare -eller förresten
lalala-lala-la; jag hör mej själv väldigt dåligt just nu!)

Idag gick jag återigen in hos landets bästa keramiker. Och kom ut med en skål som den här, fast mindre. OCH en underbar ordspråksskylt, som passar vår familj  bra:

Kärlek kräver
liksom dans
ett harmoniskt samarbete


(-Ibland måste man fokusera på stegen men för det mesta är livet en dans på rosor! - så tolkar vi i familjen det, och det stämmer så bra!)

Och nu ska jag återknyta till rubriken: Thelma, om ni minns henne? Hon måste ha fått tupp-besök under påskhelgen...
(kanske lilla My´s Gunnar flög förbi?)

För hon la ett ägg *fniss*....

Och
ut
kom....

AGATHA!





image184

(bilder: privata©)

Visst är hon underbar?! Och ser ni vilken kacklande gacklande mun näbb hon har? Precis som mej - ständigt pladdrande med näbben på sniskan.......

Ha en alldeles bästig helg vänner - imorrn får ni besök av mej!


Ikväll tittar vi på "2 dagar i Paris -och "en ung Jane Austen"..........



En nattlig uppdatering: Tack snälla mamma för den fina krukan du köpte åt mej hos allra gulligaste Gunilla....Den passar finfint ihop med Katarinas ängel!  Imorgon fylls den med ett paradisträd -tror jag..... Och tack fina Gunilla för att du kom ihåg mej och lamporna! Jag skickar en Kram till dej såhär! Och för er andra kan jag bara säja; Magasin14 har just nu jättebra erbjudnade på Pukebergs lampor! (Visst var det Pukeberg du menade, Gunilla, mamma har bra minne men KORT:)

Och angående filmerna.......se för guds skull INTE "Två dagar i Paris"! Det är rent slöseri med elektricitet.

Men "En ung Jane Austen".......ahhh ljuva underbara brittska film......Och vilken underbar skådis -James McAvoy.....

Sov gott godingar - I know, I will....(hörde ni min underbara brittiska brytning? Inte? Det var konstigt, jag som sett heela filmen -lite borde det ju ha färgat av sej tycker man?.........

Todiloo.....



Morgonstund har guld i mun...

Joo-då, klockan är fem, på m o r g o n e n....Och här sitter jag........Är det nån av er som följer TV4´s "Rent hus"? Jag såg det igår, och nu sitter jag här. Ska hinna börja städa innan jobbet (07.00).

Igår röjde jag ut porslin i köksskåparna (ahaa - Fabriksbutiken här kommer vi! - Nya kaffemuggar måste inhandlas nästa gång nån i familjen åker Norrut....) Jag har slängt plast (Tupperware som locket har krympt på, och burkar som missfärgats) Jag har röjt i garderober och bland flickornas kläder. (Tur vi har en liten C att skicka mycket vidare till). Och idag så ska klädkammaren få sej sitt. SEN ska Kupan (eller det blir mest troligt Myrorna) få sej några kartonger.....skööönt!

Vi brukar ju städa på torsdagar, och jag har nyligen lärt mej att man kan rengöra pianotangenter med tandkräm. Så det ska vi väl hinna testa ikväll...HÄR SKA STÄDAS! (Och i helgen - om vädret tillåter- ska jag ta itu med fönstrena)

Trevlig torsdag på er!

     
 



(i mitt köksskåp -förhoppningsvis- inom en överskådlig framtid)



llllllllllllllllllllllllllllllllllll



Hittade detta hos Mariakoden, och eftersom jag har en BIBLIOTEKSblogg var jag ju tvungen att kolla.......
 Nu är det bevisat......jag ÄR en nörd once and for all........

Mellan allt äggande och grillande och skoteråkningen läser jag;

Omslagsbild: ISBN 9789113015873, Labyrinten

Labyrinten av Kate Mosse (ne-eej det är inte DEN Kate......den här är betydligt vettigare:))))

Åtekommer med bildbevis från KatarinaK-köpet senare........tjingling, nu väntar solen och pinnbrödsgrillningen......


GLAD PÅSK!!




http://www.s-blommor.se/commonfiles/Files/704.gif


Vill passa på att önska er alla en GLAD PÅSK! Sov gott, ät gott och må gott!



Den här familjen ska åka till stugan, äta på restaurang, (fast det kan hända att det får vänta till nästa fredag - då är vi också lediga!) besöka Nimbys värld, laga och äta gooood mat och bara njuta av helgfriden.
Imorgon torsdag tar mamman och pappan sina kvastar och flyger en snabb sväng till Piteå Blåkulla.
Döttrarnas ägg måste ju fyllas, för Påskharen kommer ju på lördag! Eftersom vi lär äta godis så det räcker så fyller vi äggen med andra små kul presenter örhängen, armband eller pyssel.

Fast den där Påskharen är allt en konstig prick, ifjol smög han in i sovrummen och knöt en snöre i flickornas stortår, och sen fick de leta ägg både ute och inne, det var bara att följa snörena......Och det konstigaste av allt är att han lägger ägg både hos mormor&morfar och farmor&farfar förutom här hemma.....

Ha en fin påsk evryhopa! Vi ses till veckan!

PS1: om ni inte har nåt att göra i helgen kan nu ju ägna er åt detta......

PS2: Jag hade fotat mina fina blommande krokusar men kameran ville inte visa er dem så ni får hålla tillgodo med äggen här ovanför.......hej å kram!



*viskar*.........jag har handlat hos Katarina (igen) men ni får ge er till tåls med att få se vad det blev..........





Sorry, igår blev idag....

Jag vet att jag lovade att visa mina Pentik inhandlingar men jag vet inte vart Söndagen tog vägen...Nån som sett till den? Här hos oss stannade den bara till en stund, sen stormade den vidare. Hoppas den tog längre tid på sej hos er.....

Nåväl, eftersom jag älskar Katarina K´s konst, och inte alls har stillat mitt behov efter hennes tunga, vackra (och företrädesvis vita) keramik, utan vet med mej att fler alster kommer att inköpas så blev valet lätt i lördags.
*andas - det blev en lååång mening det här*


Det blev två underbara hjärt-skålar ur serien Vanilj. Gifter sej fint med Katarinas keramik.....


image181
(foto: privat ©)


Ikväll ska vi ha en filmkväll, jag och maken.....
undrans hur många filmer vi orkar se? Undrans vilka fimer vi ska se?......


Äsch, det löser sej!!!! sa han som sket i badkaret......
Ha en fin kväll, darlingar! (Jag HAR hälsat på hos er trots att jag inte gjort nåra avtryck)

Och era kommentarer här är guld värda! Jag läser varenda en och blir så glad; KRAAAAAM!



En kort uppdatering; vi såg "Borat" (bitvis hysteriskt kul - om man har pubertal under-bältet humor) och
"Bring it on 2" (såå värdelös "cheerleader"film så att  vi såg bara halva!)



Ikväll får du min röst, FRIDA..........


(bild från svt.se)

Kom igen nu då Sverige, upp å hoppa!!!!!! RÖSTA PÅ FRIDA!!! (När nu Fronda åkte ur kan ni ju lägga rösten på den enda skånigen -skan som man orkar lyssna på:)))

Frida ÄR bra, och jag är säker på att Europa kommer att tycka detsamma......Och jag ber till de högre makterna att Christer Sjögren stannar där han hör hemma - hemma med Gert Fylking som så stort kört en jätte kampanj till Christers ära heeeeela veckan - blä, jag tror jag spyr!


Idag har jag handlat på Pentik, i sann KatarinaK - anda......vad det blev får ni se imorgon......nu är goaste vännerna på väg in, nyopererade och allt, och maten är i ugnen så - , RÖSTA PÅ FRIDA-hör min hotfulla stämma:)))))

Tjingeling!!!

Det är officiellt.......

JA, vi ÄR tokiga. Vi gjorde en wild´n crazy resa till Norrbottens Pärla och köpte ett skåp. Ett till......Vi hade ju iiiiiiinga alls sen förut........

Alltså så här är det; När vi köpte det förra skåpet....så kändes det inte riktigt rätt...eller.....det var både ett fint och bra skåp med massor av förvaringsutrymme (något vi saknade saknar). Men stilen var inte riktigt den jag ville ha. Petigt-petigt jag vet!  Så vande vi oss med det formidabla utrymmet (tänk att rymma golvvaserna stående i ett skåp!)

Men fortfarande hängde mina ögon vid Blockets annonser...tänk OM det rätta skåpet skulle komma ut?
 Vad gör jag då? Ja, vad gjorde vi? Vi åkte till Älvsbyn och köpte det. Såklart. Paret vi köpte det av skulle flytta och byta kommun, inland mot kustland och flytta till Norrbottens kommun numero uno - Piteå såklart! Så lika gärna som de ville bli av med ett skåp, lika gärna ville vi ha det.

Och nu står det där, det perfekta skåpet, med underbara spetsiga ben och hårda stela kanter. Inte alls bulligt och mulligt som det förra. Som numer flyttat in i arbetsrummet och både trivs och passar alldeles förträffligt där.
Det är smäckert och.....ja, bara helt perfekt!

Tavlan som står på skåpet har en lång historia bakom sej.
När vi tömde mormor och morfars hus i Harads i fjol tog jag rätt på en underbar broderad jul-gardin. Efter att ha hängt upp den i lilla S´ fönster till jul visade det sej att den var rullad på en rulle av tapet. Tapeten som ursprungligen suttit i sovrummet hos mormor/morfar på 60-talet nångång var i sånt fint skick (tack vare att den fått tjäna som duk-rulle) att den var som ny. En del av den rullen har väntat på att få synas nånstans. Nu kom tillfället.

 Ser ni tavlan på skåpet? Där är den...........



image179

(foto: privata)

Ha det gott alla igelkottar - jag är världens uslaste bloggvän just nu - jag SKA hälsa på OCH kommentera helst redan ikväll, om det finns tid efter stääääääääädningen......krampussbock&nig



Här kommer en bättre bild.......och lampan ovanpå, har redan fått flytta på sej........den passade inte riktigt bra, nu står en bättre där:)))))




image180
(foto: privat)

Vill ha..(eller: "När man är hemma hinner man kolla på allt möjligt onödigt":)

Jag skulle inte tacka nej till dessa bord:




Bilden kommer från Tradera, och auktionen hittar ni *här*

Blott nio dagar kvar och redan uppe i dryga 700 kronor.......Vart vi skulle ha borden? Inte den blekaste, men fina var dom!
Annars fortsätter vi som förra veckan slutade, lilla S har fått en extra-dag att ta igen sej på, eftersom vi har fått ge henne Beta-Pred inatt. (Hon är en attans "kruppare" när det vill sej illa).

 Så ha en god vecka, alla bloggisar, vi ses när vi ses!


Ett litet tillägg:...........Nej, jag är inte med i budgivningen, och kommer inte att det vara det heller - håller i börsen ni vet......... (BulagrienBulgarien hägrar ju:) Tanken bakom inlägget var mera lixom "om jag hade pengar och utrymme skulle jag"............


VABVABVABVAB......

Jahapp.....då var det lillasysters tur att duka under febern......Så här hemma sitter jag, i jordens stökigaste hus och hostar lite lagomt själv.........Och snart ska vi hämta hem en vasaloppsåkande storasyster. Och huuuuuu så fuskigt tyckte lillasyster att hon minsann fick en klubba efter åket...........Tur då att sånt kan vi ersätta på hemmaplan:) Så min helg som skulle bli så bra? Näää-rå, den kommer att tillbringas på hemmaplan förutom ett kort avbrott för balett (lillasyster får stå över denna gång) och fri-idrott. (Nä, det blir ingen fri-idrott heller) Äschtvärs!

Förresten, har ni som gillar gamla prylar sett följande butik? Dit ska jag inboka en resa så fort tillfälle ges......





(bild lånad från Frankies antik- och diversehandel.......)

Jag vet inte när jag återkommer, lillan är sjuk, jag hostar och huset ser ut som själve den, dessutom har jag en del arbetsrelaterade saker att fundera över, och mitt i allt detta måste jag få säja att Min Man, han är den allra bästa!
 Tack för att du alltid stöttar mej!

"Hominem ad duas res, ad intelligendum et ad agendum, esse natum" - Människan är född till två ting, att förstå och att handla

..........Rubriken kommer från min favorit sida av Latinska citat, CatWeb.se..........kan man tolka det på annat sätt än att det är ok att shoppa? *fniss*



( Fontana di Trevi)


För övrigt är Rom världens vackraste stad och det går inte en dag utan att jag längtar tillbaka.....Fast min favorit är Panthenon, templet som är världens äldsta/bäst bevarade och går tillbaka till tiden långt innan Kristendomen.


(Panthenon)

Vart leder då detta tjafsande? Joo, till boken jag läser nu;

(En skakande bok som vänder upp och ner på hela min tillvaro just nu....)

Innan läste jag den här boken, som gav mersmak:


(Vad mycket vi har missförstått)
 
Vad jag ville säja var bara, läs dem, ni kommer inte att ångra er! Ha det gott, och jag förstår om ni inte kommenterar detta inlägg, det blev ju mest trams:))))KRAM!



 

Joo-odå.....

Jag är visst kvar! Men med ljuset kommer lusten till annat än datorn så.....Sen har det ju varit sportlov å annat.....te.x så har stora S haft flunsan.... Men nu är jag tebax! Helgen som var, då skulle vi ha avnjutit fina-middagen hos våra goa underbara vänner men då behagade stora S att avsluta flunsa-veckan med att kräka till lite......en sån där lagom en-gångs som gjorde att vi ställde in alla fika-på-café-planer samt strosa-shoppa-i-stan och byta-om-och-äta-fin-middag.......Jag hade längtat sååå och blev sååå besviken! Verkligen BESVIKEN......

Men nu tar vi nya friska tag, tyvärr blir det först i april chansen
kommer igen, med idrottande barn i två familjer kan det vara svårt att få till en umgängeskväll.......Till helgen som kommer DÅ ska jag strosa......OCH shoppa......och fika. Hela familjen.

Såg ni förresten melodifestivalen? åkej då, det var inte riiiiiktigt Frondas bästa låt om man säjer så..Faktiskt den sämsta han nånsin har gjort enligt moi. Men av lojalitet och som tack för trogen tjänst fick han min röst ändå...Eller snarare mina röstER, jag ringde väl typ 10 gånger...........
Men attans vad fräsch hon var, Charlotte! Jag gillar hennes utstrålning, vinner hon rubbet så har Sverige stor chans att vinna, tror jag iallafall...Fast jag kommer ändå att ringa å rösta på Frida, typ 10 gånger....man ska stödja radiohjälpen....eller hur det nu var.........

Förresten, nu ska jag gå och tillverka döskalle-tygtavlor......Eftersom stora S inte kan ha gardiner i sitt 50kvm stora rum så blir det tygtavlor i favvo-mönstret(dock INTE mammans favvomönster!) Det kan ju lätt bli fuuuuskigt annars, då lillasyster får ha såna gardiner....så ve och fasa, nu får jag titta på den i TVÅ rum!  Äsch, jag hoppas tror att det går över, helst innan de flyttar hemifrån........
 
Om JAG fick välja så hade detta tyg hängt i deras rum......




(tack Mairo för lånet av bilden)

Ha en fin vecka, det som är kvar av den, snart, snart är HELGEN här!


En STOOOR och GLAD uppdatering!!!!!!!  Grattis bästa svägerska, till körkortet, det är inte lätt att klara det i Göteborg, särskilt inte som man samtidigt ska klara av att sköta barn och hus nästan själv......så GRATTIS igen, du är bara bäst!!!!!!!! ♥♥♥




RSS 2.0