Älgarna demonstrerar

Några som inte fryser är dessa bjässar.



Älgarna visar att de inte är ett dugg rädda för kastrull-lock. De demonstrerar sin storhet och styrka. Dessutom visar de hur vansinnigt goda både pilträd och äppelträd är. Sen tror jag att de demostrerar lite mot permafrosten också. Men mest säjer dom; "jaha, där står du, Lisa, och tror att vi ska låta bli dina buskar, ja det kan du ju glömma!" Sanningen är, att den här gången klarade sej mina buskar, när jag fotograferade dem gnagde de som bäst hos grannarna. Min andre granne ropade åt mej att låta bli att skrämma dem, "de äääär ju såå vackra" men jag svarade att "vackra, det får de vara i nån annans buskar"....Ofta känns det som om jag bor i ett naturreservat, vi har fåglar (sjöfåglar och skogsfåglar), får, hästar och nu på vintern har samerna drivit ner renar hit till kusten för betets skull. Det är bara hästhagen som skiljer dem från vår gård. Ytterligare en annan granne utfodrar rådjuren, Taco, Lillan och jag ser dem varje dag på vår dagliga rutt. Sen så var det ju älgarna då.
Kanske skulle bloggen ha hetat "Lisas zoo" istället?

Idag tar jag helg, för jag hinner inte uppdatera bloggen mer denna vecka. I eftermiddag sticks flickorna med svinsprutan för andra och sista gången. Imorgon är det en hett efterlängtad nätdejt, tillika blogg träff
(åh, Lina vad jag längtar efter vårt tjattrande!, för att inte tala om er stor-Lilla!) På fredag stundar det sportiga lovet, som lovar både backar, bad och stad.

Så då ses vi när vi ses, kära ni!


Vardagsvecka, sportlovsvecka

Idag är den enda dagen i veckan då jag inte har nåt inplanerat. Ovant och faktiskt en smula stressande med en vecka som redan är uppbokad. När man tycker att det är stressande har man inte många aktiviteter på agendan... Snart är jag inne i ekorrhjulet igen, och då infinner sej snabbt en ny tanke; hur ska jag greja den vardagen??? Jag menar om den här vardagen känns fulbokad...

Tur att sportlovet närmar sej. En ledig-make ska vara med oss flera dagar och en resa till en viss gammelmomme är inplanerad. En stoooor stadstur med fik och shopping med en mormor ska visst genomföras också!

Men först ska jag jobba. Stadsbiblioteket kallar. Bokprat en masse och fika, en dag när den är som bäst!





Världens bästa barnbok. jajamen!

(vi äger vårt egna exemplar, då biblioteken verkar ha sålt ut sina, tyvärr, för det finns ingen bättre!)

Ha det gott, denna vecka som bara består av 4 dagar!

Ikväll lagar jag lasagne på rådjurs köttfärs- MUMS!


Omväxling förnöjer

Sen sekretären flyttade upp en våning känns det så mycket luftigare under trappan. Jag riktigt känner hur de friska feng shui vindarna kan cirkulera därunder:)





Idag tar jag fram teakoljan. Det är ju torsdag och för min del börjar helgen ikväll, maken och jag får en fridag tillsammans innan han lämnar oss för Pajala. Jag har hört att det ska vara 30- där hela helgen. Tur för mej att jag får stanna hemma då. Vi ska göra stan, stora S ska till tandläkaren, vi ska dinera på restaurang och kramas en del. På lördag ska jag och flickorna dansa (ja, S+S ska dansa), och jag och lillabill hänger med på ett hörn. Sen ska vi frossa i lördagsgodis och melodifestival. Tro det eller ej, det blir första gången i år som vi ser den, vi har lyckats missa den till fördel för andra, bättre filmer...

Trevlig helg, skickar många varma torsdagskramar!


Våren är rosa




Stora S har ett rätt så grafiskt rum. Lite svart, grått och mycket vitt. (Och så det vackra furugolvet då:)
Hon har haft fullt av runda svarta mattor på golvet men med våren i annalkande så tyckte hon att det behöves lite ljusare färger. Sagt och gjort, dottern önskade, mamman kollade ut och pappan shoppade.
Fin familjekombo....

Nu står lilla S rum inför en makeover. Jag gruvar lite, men så snart maken återvänder från Kairo hugger vi in, gruvande eller inte. Nya tapeter, nytt golv och fräscha möbler.
Efter det är det dags för badrummet. DET fasar gruvar jag mej ännu mer inför. Jag är ingen vän av slipdamm och oordning. Men, vi är inte där än. Idag åker jag till frisörskan, och som jag har längtat!

kramelikram!


När inte rummen räcker till

När vi hade gjort arbetsrummet kändes allt bra.
Så kom Lillabill och hon fick rummet och allt kändes så rätt!

Sen hade vi inget arbetsrum mer. Och varför skulle vi? Med 4 bärbara datorer (och en gammal klump som är renodlad speldator) så behöver vi inget arbetsrum. Det gäller bara att förändra tänket. Och det har vi gjort. Bärbart is the shit! Jag menar, med Voddler och Spotify behöver man ju verkligen bära med sej datorn i huset. Jag älskar teknik som underlättar, som min Iphone, och upptäcker ständigt nya funktioner. En funktion som inte är inbyggd men som är fruktansvärt bra ändå är "roa~barnen~när~de~bråkar~och~bara~en~film/spel~duger" man behöver ju inte ens tv-skärmar i bilen längre, med två iphones i familjen så tittar de på varsin ju! Behöver jag säja att vi kommer att köpa en padda? (en Ipad, alltså:)

Men för att återknyta till rubriken, här står alltså "spelklumpen". På allra finaste sekretären som makens farmors mor satt och skrev brev vid. Stolen kommer från min morfar, som han satt och deklarerade i.



På väggen syns faktiskt makens egenkomponerade meny, på den tiden då han jobbade som kock på Amphion (Cooks krog)...

Nä, nu brådskar det!  Både jag och Lilla måste bli anständiga innan sotarmurre kommer!

Vi ses!


När man vet att man är älskad....




Världens vackraste poesi.....

"ni är mitt hjärta som dunkar
ni är det bästa jag vet
ni är min kärlek...."

Vackrare än så blir det inte. Mammahjärtat svämmar över av glädje och mammaögonen svämmar över av tårar...

Detta blir en bizzybizzy week. Tur man är ledig på heltid så man hinner:)
Imorgon kommer farbror sotaren och sotar a l l a spisar (dvs tre stycken, pannan ute, stora S´spis och så den i vardagsrummet). Hej bara, det gäller att vara påklädd tidigt....
På eftermiddagen får jag finbesök och på onsdag är det dags för en tur till världens bästa frisörska. Saxen ska ta djupa tag i min lurviga kalufs och så ska det gråa målas över..(vaddå grå??? jag???)

På fredag ska maken stanna hemma, stora S´tandställningsutredning går vidare och jag är lovad ett stads- och resturangbesök.
Sen lämnar han mej ensam med alla barn och hund för en tjänsteresa till Pajala. Är jag avundsjuk?
Nej då, även om jag har haft en helt galet sjuk och rolig helg där.
En gång räcker.
Dessutom tror jag att den här veckan bjuder på en efterlängtad dejt med min nya fina väninna....man kan ju alltid hoppas!

Hej på er alla finisar!


Trevlig helg!

Tisdag gick, onsdag gick, torsdag gick(och jag städade hela huset i vanlig ordning!) Sen kom fredagen och hela helgen ligger ren, oskriven och blank framför oss......Jag har inte bloggtorka, jag bara kände att LillaBill(vem det kan vara får ni räkna ut själva:) och jag hade annat för oss. Vi har slaktat en persianpäls.....(oooo vad många kronor som jag antagligen klippte sönder:) Jag har några storslagna planer för den....Vi har pillat oss naveln och slängt ut en vhs. (Mental anteckning; köp teletubbies på dvd) Imorgon ska vi kolla om Maria Montazami har gjort fint på bordet på Max. Vi vill inte känna oss exposed eller så(bäst att ta läppstift med sej!).....Däremot ska det bli mums!





Vi får se om jag återkommer på måndag.....sloow är bra.....


Tisdag och i vanlig ordning snöar det....

Sa jag inte att jag var less? Det får vara nog med snöandet nu! Om man får tro alla kunniga miljövetare så är mängden nederbörd konstant under ett år. Det betyder alltså att vi får den torraste sommaren på länge. You wish...eller snarare I wish, för just nu längtar jag efter att bada utomhus så det visslar om det! Idag ger jag mej in i tvättstugan igen, har man flickor så har man, och det betyder X antal klädbyten per dag. Och har man dessutom en mini-Lilla som älskar mat och grisar ner kläder därefter, tja, då glöder tvättmaskinen.....

Senare idag åker jag en sväng till Tistel. Vårfräscha blommor står på agendan!

        

                                                              
                                                            Ha en fortsatt fin tisdag!

Sju sanningar?




                                                    Jag har fått denna av Michaela i landet nedan.

                                Den innebär att jag ska dela med mej av sju rafflande sanningar om mej själv.

                                                                          Here we go....

• När jag var liten hade jag en kompis som hade en sköldpadda. Sköldpaddan hade i vårt tycke ett väldigt smutsigt skal (alltså naturligt sköldpaddsfärgat). Vi diskade den i diskhon med diskmedel och diskborste. Behöver jag säja att den dog? det är det jag alltid har sagt, barn är grymma av naturen....
• Jag har varit en riktigt framgångsrik slalomåkare i mina unga år. Barmarksträning, fys-träning, you name it. Därav min stora avsky för sporten idag. Less is more....
• Jag har skällt ut Babben Larsson efter noter på krogen. Jag var lite väl långt in i dimman när hon stå-uppade på en krog nära mej. Hon stod där och häcklade alla norrbottningar och tillslut tyckte jag att "men nu får väl ändå k*rringen lägga av". Jag sa typ det också....Vad jag inte riktigt förstått där inne i dimman var, att hon häcklade inte alls oss norrbottningar. Nä-ärå..hon häcklade noll-åttorna......Ridå.
•Jag har brevväxlat med Siv Widerberg under min uppväxt. Lite coolt, men framförallt coolt att hon ville brevväxla med mej....
• Jag har läst arabiska. Frivilligt. På kvällstid. När jag gick på gymnasiet. Nördvarningsflaggan är hissad!
•Jag (eller jag och jag, snarare tillsammans med min bästa barndomsvän C)har smugglat in alkohol på Forum i Älvsbyn fast vi varken hade åldern inne, eller att det var tillåtet med alkohol. Vi var 14 och jag spände helt sonika fast en sjua tvärs över bysten på henne för där fick inte vakterna muddra en vid inträdet. Gissa om hon hade väldigt toppig/spetsig/avlång/konstig byst? Sen väl inne, la vi flaskan i vattencisternen på toaletten hu, här fick alla tonåringar gratis-tips!
• Jag har fått uppleva världens värsta raggningsreplik som nånsin sagts i hela världen. När jag jobbade på en MYCKET STOR campinganläggning vid havet som vi inte ska göra reklam för här kom en kille (jag arbetade alltså) på morgonen och hade sovit typ i sina egna spyor. Han var, inte bakis utan fortfarande full, han hade inga skor och höll kanske också på att tända av, vad vet jag....i allafall så sa han "kan inte du s*ga av mej?" (han var ju verkligen `läcker´) (och så `rent´ som hans yttre var kan jag bara föreställa mej hur hans nedre regioner såg ut -blä!). När jag full i skratt svarade "nej -verkligen inte!" så blev han sur (verkligen sur -som ett litet barn-sur) och sa "men kan du inte slicka mej lite i ändan iallafall".....


Med den bilden på era näthinnor lämnar jag er......

 Jag skickar den inte vidare till nån speciell, även om jag skulle vilja läsa din Tea:)

NU tar jag helg......fast först ska jag åka till ovannämda Tea....kramkram!


Helg med utflykt

Nu tar jag vi helg. Helgen betyder först stora doser fredagsmys (och sushi, hoppas jag -blink*blink* till maken) sen så hoppar vi över lördagens alla balettpass och åker till Jokkmokk. Japp, det är marknad och i år ska vi inte missa renrajden! Vi ska hinna ner till Talvatis också, hundslädarna är alltid kul och så ska vi sniffa hantverk. Riktigt hantverk.....Shopping? Kanske, men vi åker dit för atmosfären. En del säjer att sjön suger. Jag säjer att Jokkmokk suger. Och då menar jag inte "suger" som i den meningen dagens ungdomar sa den medelålders tanten använder ordet, nä, jag menar att Jokkmokk ger mersmak,  har man varit där förr vill man dit igen. Och vi åker, igen, och igen och igen......




(bilden kommer härifrån)

Trevlig helg, kanske ses vi i marknadsvimlet?


Snö snö snö snö snö


Åh vad jag är less. Less, less, less och än mer less. Kallt och snö. VAR är våren?? Jag eldar ute ( i pannan), inne, nere i spisen och så uppe, i stora S rum. Maken skottar, ja eller slungar, men ändå... Idag körde jag fast när jag stod på pass utanför mamma och pappa. Röda Korset var på väg med en mindre lastbil för att hämta möbler och annat som länge stått i deras förråd. Jag var den som skulle låsa upp. Jag blev den som satt fast. Min lilla Micra har små hjul. Tur att snön är fjäderlätt för efter några trixiga konstfärdigheter kom jag loss.

Men less är jag. LESS! Tack vare den oändliga mängden snö så packade vår tvättstuge dörr tillika grovingång igen. Nä nu vill jag ha vår! Till helgen ska det handlas våriga blommor. Jag behöver det!!!

Men det finns ljusglimtar. Härliga, varma nyfunna väninnan var här igår. Med henne går tiden som en blixt, och hon får mej att betrakta mina barn med nya ögon. Hon är ett underbart bollplank och skratten är alltid nära. 
Tänk va, att Lilla Sista skulle ge mej en ny vän, förutom allt det andra hon skänker varje dag! Jag känner att jag vill tacka nån för den fina vänskapen vi fått, men vet inte riktigt vem....min Lilla Sista, eller henne, eller kanske rent av hennes lilla?

Och för er som tror att jag inte läser längre.....Ni kunde inte ha mer fel. För det är en annan ljusglimt. Att vara insnöad ger ju en liksom rätt att plöja böcker.....

Just nu;  




Nu återgår jag till middagsdisken, men sen ska jag dyka ner i Kryptan igen!


Kyliga dagar


Ännu en helg som vi lägger till handlingarna. Bästa Lule-familjen har varit här, deras och våra flickor har fnissat och varit på disco. Stora S och J har satt i löshår (helhår!) och vad jag förstår var de discots självklara pinglor....

Lilla S och E bjöd på show här hemma efter discot och vi vuxna har haft tid att prata och skratta. Det gör gott för själen att få träffas. Kylan har oss alla i ett fast grepp. Ett fast grepp har maken haft om snöslungan också.... nu är det vinter på riktigt, vare sej jag vill eller inte. Lillan har en tand och äter som en häst. Ja, eller snarare som en ponny men ni vet vad jag menar:)

Söndagen hade jag den stora turen att få spendera ihop med min finaste väninna. Livets allvar och glädjeämmen kan man lufta hur ofta som helst. Jag är så glad att hon finns där, och jag liksom "bunkrar saknad" efter henne när vi inte ses nog ofta:) Att vi dessutom tillhör samma skrå ger allting en extra dimension, input från flera håll är aldrig fel. Lilla S var på bio-kalas och då passade jag på att slå två flugor i en smäll.......

Idag är en ny vecka, jag har inget planerat, förutom att stora S ska till tandspecialisten imorrn. En trolig tandställning väntar runt hörnet och det är den, som nu ska kollas av den kunnige stockholms--övertandläkaren-besöker-bara-norrbotten-en-gång-per-år...Ibland undrar man hur det är i det här landet.....han kommer alltså bara hit en gång per år till norrbotten....det gäller att inte missa tiden då:)

Jag har bokat flickornas andra gris-spruta. 24 februari sticks det i armarna igen. Känns bra att få det överstökat, ingen knorr för oss tack!

Nu väntar måndagens göromål tvätt, hundpromenader, dammsug och strykning...fullt upp med andra ord!

Kram å hej!



men vänta; ett sms ramlade just in....min"nya" fina vän med triss i töser vill visst ses....

JIPPI!


RSS 2.0