GLAD PÅSK


Ordningen är återställd. Bästa älskade är hemma. Jag tvättar ALLT som varit i väskan (vill INTE få hem faraomyror). Tack och lov för minusgrader, för där hamnar allt som inte går att tvätta:)

Annars packar/planerar jag som mest för stugvistelsen. Vi åker dit över hela påsken för att runda av hos bästa vännerna med en middag. Lyckliga är vi, som har dem som fina vänner!

Så därför önskar jag er alla en GLAD PÅSK redan nu
.
 Och med påsklovet runt hörnet och en ledig-make vet man aldrig när nästa inlägg kommer...


Kram!


Snabbis


Eftersom det är pappa-kommer-hem-dagen idag så blir det bara en snabbis här inne.

Jag ska vakta lillaPill på hennes allt längre och snabbare stjärt-hasar utfärder röja lite, bädda rent i alla sängar och valla hund.

Hoppas ni alla får en fin tisdag!(Fortfarande ingen kamera.....bilden kommer härifrån och föreställer snöklockor. Snöklockor kallas också för klosterliljor, mina doftar svagt men ljuvligt. Tistel hade fina exemplar!)


31 timmar


Ja, om ungefär en sisådär 31 timmar har vi honom hemma igen.

Älskade pappa-maken.

Och det har varit en nästan-vecka som saknaden har kunnat kännas i både kropp och själ.
Mest i kroppen faktiskt.

Uppenbarligen tyckte nån däruppe att jag skulle få prova på hur det är att vara ensam på allvar med allt vad det innebär. Snöskottning, hundpromender, matlagning, danstransporter, vardagskonflikter, städning, tvättning, listan bara fortsätter.. Sa jag snöskottning?? Herregu´!!!! Jag sa många några icke-rumsrena ord därute i snöyran. För fina-bästa-äkta hälften som är i landet som aldrig har snöstorm, han, han hade lämnat snöslungan utan bensin, elstarten fungerade inte, eluttaget i skjulet där den står fungerade inte. När jag tankat f*nskapet visade det sej att jag tankat den med reservdunken från XC'n. Den går på diesel. Det gör inte snöslungan.

Nu är måttet rågat punkt

Dessutom har han tagit kameran med sej, så inte kan jag visa er hur underbara mina narcisser från Tistel är....
Men de är precis av den här sorten;(bilden har jag lånat härifrån)

Trevlig måndag!


Finfredag

Jag lyssnar mycket på radio dessa dagar. (Ja, alla dagar, nu när jag "bara går hemma"). Jag förvånas över hur fort jag lessnar på den kommersiella radion. Jag återvänder till de statliga kanalerna och oftast P3. Numer är de som om de vore mina vänner, Hanna, Kojio och Moa (som vikarierar för Martina som liksom jag är mammaledig) som driver "Morgonpasset".

Senare på förmiddagen tar mitt favoritprogram vid, "P3 Populär" med min nästa vän, Hanna Fahr. Igår gästades hon av Tiger, som bloggar för Elle Interiör. Alltid lika roligt att få en röst på den man läser hos.

Lagomt till lunch är det "Brunchrapporten" (vilket är det program jag lyssnar minst på, både för att jag gillar det minst, men också för att då är det vandra-med-hund-och-vagn-dags.)

Sen kommer "Christer", det är ett lyssnar aktivt program med många som ringer in. Jag ler där jag står och plockar bort mellanmålsdisken.

Men idag, fredag sänds mitt allra största favoritprogram, "Lilla al-Faji" Lyssna och ni lär skratta till ni gråter! Idag, 16.30, precis lagomt tills ni ska laga middagen!

Så kom det då snö. IGEN! Ja, inte blir man ostressad av att hinna rasta hund, fixa frukost till tre tjejer och skotta. Allt innan klockan åtta på morgonen.

Men huset skiner, bron är full av färglatt påskris och jag åkte till Tistel och kom hem med en påse full av snöklockor, narcisser och pärlhyacinter. Så vem klagar? Inte jag.

Att sen maken just ringde ifrån hetaste Afrika innan konferensen och sa så kärleksfulla ord kanske har påverkat mitt humör lite grann...

(För er som inte ser min mikroskopiska stil, så står det att "min brödrost från Elektro-Helios fungerar som en klocka".

Och det gör den! En brödskiva på var sida och frukosten är räddad!
Kram och trevlig helg på er, nu vill Lillan bli ammad!
Påsken smyger sej in....

Igår vinkade vi av älskade pappamaken...Ni må tro att jag sovit dåligt i natt. Trots 3 flickor (och en hund) som höll mej sällskap i mörkret. Små älsklingars snusningar brukar vara det mest rogivande jag vet, men inte i natt. Det är inte första gången han reser ifrån oss så jag vet av vana att det blir bättre. Men att sakna är nåt jag aldrig kommer att vänja mej vid.

Tur då, att tiden går fort när man bokar upp den. Igår "gick vi på tur" ,jag och alla döttrarna till min finaste väninna. Stunderna med henne är de allra bästa, hon känner mej utan och innan.
Och jag har tur, på fredag återgäldar hon mej med besök!
Idag ska ja hämta ris till bron. Inne har jag pyntat kvistarna med alkottar i bruna fjädrar. Det räcker så, för i påsk åker vi till  stugan, och efter det så är vi bortbjudna till käraste vännerna i grannkommunen. Beskådning av en trio valpar står på agendan!

Vi äger inte mycket påskpynt (och helst hade jag varit utan) men för flickornas skull åker det fram en kyckling här, och ett ägg där....Och efter städningen idag åker jag till Tistel för inköp av lite fräscha vårblommor!

Kram på er!Nu gör jag det igen......


Jag frångår mina principer.

Jag vill (ska) inte visa familjen på bild.

Enda anledningen till att jag (vågar?) visar Lillan är för att hon är så bedårande. Helt enkelt bedårande....
Sen vet jag att hon är liten, hennes utseende förändras snabbt och om bara nån månad är hon inte så lätt att känna igen....


Så hej där nere i Göteborg, hej morbror Affe och moster Evve; och hej till kussarna och faster Ia, så här ser hon ut, alldeles dagsfärsk!


Igår ställde hon sej upp själv för första gången. Och man kan inte missta sej på lyckan hon känner över sin bedrift, kolla själva;Tjolahopp vad hon kan!

Älskade, älskade lillaPill.....eller kanske STORAPill? För pillar är det enda hon gör, senast idag grävde jag ut ett PollyPocket armband ur hennes mun. (Ni som har flickor i yngre skol-år vet vad jag menar) Ett sånt armband är pyttepytte litet. Omfånget är mindre än vad cirkeln på ett häftstift är. När jag är klar ser jag att hon tuggar förnöjsamt vidare. Jahapp, dax för gräv-omgång nr. 2. Ut kom en mikrofon (eller möjligen en sprayflaska, de här sakerna är så små att ibland ser man inte skillnaden:)

Men så kan det gå då en mamma städar en övervåning i oanad frenesi och en Lilla lämnas obevakad i en liten storasysters rum. Hon måste ha trott att hon kommit till himmelen......

Och om jag hinner så hör ni av mej imorrn, annars så ses vi när vi ses, för nu håller jag andan. Älskade bästamaken lämnar oss nu. Och nu håller jag andan; inte sjuka, inga trasiga bilar, INGEN SNÖ, och inga trasiga hushållsmaskiner.......

peppar*peppar*


535 funderingar senare....


Mitt vackra myrten-träd dog. Löven föll i en aldrig sinande ström. Enligt blomdoktorn, aka Enströms blommor, berodde det på att jag flyttade det till mitt stora köksfönster som vetter mot söder. Myrten gillar inte torka, och vill ha norr-fönster. Men det kunde visst duga med nord-väst också. Det var där det stod innan jag flyttade det.

Cirkeln är sluten. Nytt träd, nya tag och om sen detta träd dör, ja, då blev det det sista här hemma.....
(Annars är det konstigt, jag brukar aldrig lyckas döda krukväxter, problemet är snarare att de växer mej ur  både krukor och hus, särskilt de som ska vattnas ofta)


Helgen har varit lagom slapp. Tv (och mycket sovande) har det blivit. Vi har skottat fram grillplatsen och bjudit bästa morfarn på grillat fläsk. Idag tar jag Lillan på en blåsig hund-runda. Och på onsdag fäller jag en tår eller fler då vi vinkar av världens bästa pappa-make-matte på Kallax. Egyten, Giza, Luxor och Kairo väntar. Och jag har en modest önskan. Ni som följt bloggen vet så väl vad jag vill ha.....

En liten thé-kanna såklart!

(Att jag sen är så-in-i-bänken avundsjuk för att han får träffa sfinxen, pyramiderna och Echnathon f ö r e mej ska vi låta vara osagt:)

Oskriven vecka, såna gillar jag bäst!

Puss därute!


Veckans sista inlägg

Japp. Så får det bli. Jag hinner inte, så trevlig helg på er, så här redan på onsdagen....
Just nu ligger denna ruggiga bok på nattduksbordet........

Ljusår ifrån Stephen Kings vanliga skräckisar som jag plöjde på mellanstadiet...
Ruggig, och ruggigt läsvärd.....

Ciao!


Tisdagsbak

Jag får en tjejig eftermiddag. Inte mindre än 8 tjejer/kvinnor ska samsas under vårt tak. Två stora, en nästan-stor, två mindre-stora, en halvliten och två pyttesmå. Jag talar förståss om min fina mammalediga väninna. Hon kommer hit med sin trio för en stunds fika och umgänge (så kul!). Dagen till ära har jag bakat citron-cupcakes.

Nä nu hastar det, jag ska hinna både plocka undan och gå en promenad i det vackra men kalla vårvädret.
Minus 22 inatt.

Nu får det vara nog!Ha en fantastisk tisdag!


Måndag av bara farten


Hipsvips så var lilla S´skoldag nästan slut....Vart tog dagen vägen? Jag och Lillan har varit på besiktning. Lillan väger numer hela 7810 g. En mager liten räka, om man jämför henne med hennes systrar. Vilket man inte skaaaa, jag vet, men det är ju kul! Hon följer sin egen kurva så fint, och allt ser bra ut!

Vi åkte en sväng på stadens loppisar, och kom hem med två taxar i tenn.
Underbara, nu står de och glittrar i solljuset i köksfönstret.

Hoppas ni får en fin måndag, jag ska röja här hemma efter helgens bravader och snart ge mej i kast med sömnad av tåspets-skor. Jag ska inte sy ett par skor, nej, jag ska bara sy på tåskydd....bara det är nog svårt, så wish me luck!

Trevlig måndag!Fem kronor för två taxar, det kan väl klassas som fynd?
BTW, det ska bli en ny header.....nångång......så håll tillgodo med Skillingaryd så länge..........Trevlig helg!


Idag är det fettis(?)ONSdag för min del


Jag har ju turen att få "gå bort idag". Semlor och tjejsnack en masse, en kanondag helt enkelt!

Det firade jag med att göra ett snabbsök i förrådet. Mina ur-urgamla gardiner åkte fram, nu väntar jag bara på att komma mej iväg och köpa lite nya vårblommor. (Lina; mitt träd DOG.....löven slutade aldrig falla, och nu har en begravning skett i en brun kompost-tunna nära mej:(

Två nya ska snart införskaffas....så fort de finns att köpa i affären......

Ifall det inte hörs, så surar jag lite över förlusten...Man behöver inte alltid besöka en loppis för att göra fynd. Ibland räcker det med att gå ut i förrådet....

Nu ska Lillan äta lunch, sen ska vi ta en lång och hälsosam vandring med hunden.
Det gäller ju att "mota semlorna i dörren" (eller munnen), liiite kaloriförbränning innan kaffet är alltd bra!


En tisdag i mars

IT´S ALIVE!!!

Tyvärr blev det ingen resa till Luleå. Organdonationen lyckades....avloppspumpen gör ett alldeles för strålande arbete. Missförstå mej rätt, jag vill verkligen ha en fungerande tvättmaskin, men nånstans hade det gärna fått vara den där Mielen...menmen, nångång ska väl Frankensteins datoriserade monster dö också? Förhållandevis ny är den, och med mer funktioner än man kan önska eller behöva (jo, man kan `titta´på den via internet, vem mer än Anna Anka sysslar med sånt???) men nu är det ju så att den gjort sej ovän med mej en gång förmycket. Så den kan centrifugera så tyst och fint därborta i tvättstugan, jag har ändå ögonen på den....
Nu ska jag duka upp fikabröd, för snart får vi främmande......och imorrn blev jag just lovad semlor hos fina vännen, ibland är livet allt bra, va!?


Sorgligt slut på lovet


Vi har haft ett underbart lov. Döttrarna har badat både i snö och vatten. Skotern var på en egen lite utflykt och höll på att bli kvar i den djupa, djupa snön i väntan på våren. Tur att vänliga (och starka!) kompisarmar kunde undsätta den blåa bjässen.....På lördagen gick jag och de stora flickorna på bio, och såg "Alice i Underlandet"
tillsammans med bästa, bästa vännen Med Den Stora Magen, och hennes E.
FANTASTISK FILM!!!!bilden kommer härfrån, där kan du också se trailern.....

Visst, den hade säkert varit ännu bättre med engelskt tal, men lilla S behärskar inte text fullt ut än....

Sen fick lovet ett både blött och sorgligt slut. En trotjänare till familjen insjuknade hastigt. Till följd av detta fick tvättstugegolvet sej en rejäl blöta. Jag talar förståss om vår LG, tvättmaskinen.....
  Elektronik i all ära, men vår tvättmaskin är mer komplicerad än en dator. Jag röstade genast för begravning, men maken tror på ett återupplivningsförsök medelst organdonation.
Märk väl, ETT försök. Så i eftermiddag förväntas den komplicerade proceduren äga rum. Jag får besök av en handy-man i arbetsmundering och ska därför skynda mej att få bort oceanerna i operationsrummet, förlåt, tvättstugan innan dess. Men det blir bara e t t försök har maken lovat. Om det misslyckas åker vi till Lule och köper den där Mielen som jag redan tittat ut.Ikväll är det föräldramöte för stora S, imorgon får vi fin-främmande, på onsdag tar jag två av tre döttrar med mej och åker bort till min nyfunna väninna -JIPPI!

Sen är det redan torsdag igen......

Kram, jag tror vi ses imorgon igen......


Vi tar sportlovs-ledigt

Återkommer efter lovet!Trevlig vecka på er!

Vi ska äta god mat, bada, shoppa och förhoppningsvis hinna vara ute......

kram till er alla!


RSS 2.0