Sol i sinne!

Det efterlängtade lovet är här. (Vaddå lov???, kanske ni tänker, sommarlovet är ju inte här ännu, eller?) Här är det lov. Nu. För mamman och pappan. Den sista föreställningen är över. Ahhhhhhh, ljuvliga tid! Idag är det bäst-väder och jag tänker inte sitta inne. Så, ajöken på er!
Helgens loppis-skörd bestod av den lilla burken till höger. (Den stora har jag haft länge) För tillfället fylld med "farmors godaste". Jag köpte även en skrivbordslampa i plåt (modell äldre, och snygg) men den ska ändra färg från ärtigaste grönt till vitt och placeras ut i lilla S´rum. Allt som allt betalade jag 40 kronor. DET var en bra affär!

(Och om ni undrar hur det går däruppe i lilla S rum kan jag meddela, att nu är de möbler som ska målas om utburna, så det går framåt, även om det tar tid:)


Bizzybizzy

Nu är det så där igen,......bråttombråttom.....En dansföreställning ikväll och exakt samtidigt ett scenrep. I två olika kommuner. Vi klonar oss i ett nafs? Nej, vi skickar en farmor och farfar på scenrepet och tittar själva på föreställningen. Sen är det dags för skolföreställning ,och på lördag är biljetterna bokade till Kulturens Hus. Söndag är tredje och sista föreställningen och sen väntar lovet för mammorna och papporna. Så nu är det helg från oss. Bajbaj!
Ps, ni missar väl inte loppispremiären på lördag?


onsdag och onsdag

Byta bajsblöja,
mata,
söva,
pilla småtår som har sommarens finaste rosa nagellack, 
en kopp the´ ihop med en god vän och hennes nye sambo
stilla betraktande av blommorna som bästa vännen kom med igår,
onsdagsstäd,
ett genrep.....
en onsdag i slutet av maj hemma hos oss.......


En onsdag som trots gråmulenhet och lite vardastristess är så fin.
Den är ju min, min och Gnillots att göra vad vi vill av!                                 
         

                                                                                    ♥


Tuesday


Trots värmen har inte blommingen hunnit med här uppe ännu. Javisst, köpta blommor blommar, men ute, "på riktigt" är det inte så gott om dem ännu. Vivorna och scillorna blommar därute i perennabänken (och banne mej, min julros har överlevt därute och är på gång, den med!) Så därför gjorde jag en hasa-rulla-akta-sej-för-eltråden övning in i hästhagen igår. Kabbelekorna blommar och jag roffade åt mej nävar av de gula solarna. Nu lyser de så vackert på köksbordet. Lycka!Flera besök väntar oss i eftermiddag, vilken tur vi har, en grå tisdag som idag!


Monday

En helg som avverkats i rasande tempo. En dansföreställning avklarad, två to go. Ett utvecklingssamtal avverkat, ett to go.   
Det tar sej sa mordbrännaren....

Mitt i allt detta fläng tycker jag mej ha fyndat. Denna gång var det Blocket som stod för fyndet. En sideboard i teak till ett riktigt, riktigt fyndpris. Först trodde jag att det var helt omärkt, men under den understa lådan fann jag ett djupstämplat "15" i själva ramen, eller i stommen på skåpet. Det tror jag mej efter idogt letandet ha klurat ut att betyda just Borge Mogensen
Resultatet av köpet blev en mini-makeover i vardagsrummet som blev så bra. Med nya platsen för soffans krypa-upp hörn kan jag ha full överblick på lilla Gnillot och alla eventuella bus hon kan tänkas hitta på.
Idag vill inte solen skicka ned sina värmande strålar. Jag får klä mej och Gnillot ordentligt när vi ska ut på vår dagliga rutt. Vi ska gå förbi hos mina föräldrar för att vittja deras brevlåda. De är nämligen i Ungern och därför är jag husvakt. Dessutom förväntar jag mej att utöka samlingen inom en snar framtid....

Ha en bra start på veckan!!


Intensivt
Den mest intensiva perioden för året är här. Bara från idag till på söndag ska vi hinna med en vanlig danslektion, 4-5 timmars genrep, skolföreställning, allmän föreställning och ett stort helgrep inför nästa helgs evenemang på Kulturens Hus. Så jag tar helg, här och nu. Jag ska förbereda stortjejernas utrustningar,  kläder, smink, hårglitter-attirajler, skor och annat piff.

Så vi ses på måndag, (den dagen är det `bara´ utvecklingsamtal på skolan innan det är dags för genrep på tisdag igen....)


Morgonens skratt

Gnillot brukar vara den som ger oss anledning att både skratta och le, varje morgon men idag levererades dagens skratt via telefon. Strax innan nio ringer en kvinna till min mobil och frågar varför vi uteblivit från vår blåtunge-vaccination.

 ???????

(Till saken hör, att hon pratar med kraftig skånsk dialekt och Gnillot sjunger i bakgrunden så jag hör inte riktigt vad hon säjer.) Undertiden har jag bara uppfattat "uteblivit" och "vaccination". Jag rådbråkar min hjärna och tänker på förra veckans besök på BVC. Inte sa vår sköterska nåt om nån vaccination, då, väl????

Jag tänker och tänker..
 
[blåtunga, vad är det för en hemsk sjuka??, Räcker det inte med svin-vaccinet??] och får tillslut ur mej ett VA?
Då upprepar kvinnan sej, och säjer att hon ringer från Karlskrona,  och att det gäller vaccinationen mot blåtunga.

Hon börjar nog vid det här laget känna på sej att hon kan ha ringt fel för hon tillägger stapplande; för fåren?.....

Får??
säjer jag då och funderar fortfarande på, om vad det kan vara för en hemsk sjukdom Gnillot kan drabbas av eftersom vi har missat vår vaccination.

Ja, säjer kvinnan jag ringer från Jordbruksverket (och nu hör jag att hon ler på rösten) visst hade ni beställt en blåtunge vaccination av er fårstam?

Och förstår jag. Hon har ringt fel. Så jag svarar (igen) Får?, vi har inga får (okej, för sanningens skull; vi har får på baksidan, men de är inte våra så jag skulle aldrig få för mej att vaccinera dem, men det säjer jag ju inte till henne) istället berättar jag att jag bor i Piteå och då börjar hon skratta. Och hon skrattar högt och länge innan hon ber om ursäkt för att hon störde. Det var en helt okej felringning ur min synvinkel:) Hon fick skratta, och jag fick skratta, värre felringningar har väl inträffat!

Kram på er, på fredag eller allra senast nästa fredag kommer grillen!Förhoppningsvis friska fårskallar.......


Ingen rast och ingen roNi har sett den förr.
Svininfluensan alltså....

Den är uppförstorad flera miljoner(?) gånger och sydd i mjukaste plysch. Kul, ful och geekig så det förslår!  Härifrån kan du beställa vilken sjukdom du vill, och saknar du hjärnceller finns de också att få endast ett klick bort. När Gnillot fyller år ska vi ge henne svininfluensan.
 Som ett roligt minne man gärna glömmer...eller typ nåt sånt.

Sommarvindar blåser runt min tvätt idag. Iste på trappan innan jag vaskar av det klibbiga köksgolvet.

Idag är det härligt att vara!


Äntligen sommar!


Här har flitens låga brunnit helgen lång! Alla löv är som bortblåsta, bokstavligt talat! (Maken har blåst bort vartenda litet löv med lövblåsen). Fönstrena blänker och utemöblerna står på plats. Tillsammans med gäster har vi kollat om de är lika sköna som ifjol (och det var de:). Vi har grillat, chillat och mumsat päronkaka med choklad och chili. Allt sittandes i solen med semesterfeeling. Än så länge grillar vi i vår gamla grill, den nya var beställningsvara och tar väl en sisådär 2 veckor att få.

Träden skimrar i nyaste vårgrönt och dörrar och fönster står öppna för att släppa in sommaren. Gnillot har premiär-åkt bak på min cykel och somnade av pur förvåning av upplevelsen. Nya röda gungan har hon också provat till skrin av renaste förtjusning.

Allra bästa maken har skruvat åt mej, och sladden är på plats. Jag lovar att fler lampor står inför en kabel-makeover, så nöjd blev jag!
Nu väntar en kortvecka fylld av dans. Varje kväll återfinns vi på dansmagasinet, inför föreställningen "Efter föreställningen"  Sen på söndag startar repet av "Träsktroll på drift". Då dansar stora S på Kulturens Hus stora scen. Däremellan har vi genrep för lilla S. Hon har vårföreställning med Piteås dansskola.
Många timmars träning blir det. Maken ska vara ledig på fredag, så vi kan vara tillsammans och se skolföreställningen. En fika på trappan till Kulturens Hus får avsluta baletten (när juni är här alla danspassen avklarade, då är det "bara" lägret kvar) för den här terminen.


Såg ni förresten åsk-ovädret i natt? Jag var vaken och såg det spektakulära skådespelet. Magnifika ljusbågar som slog över hela himlen och knappt en sekund mellan ljus och ljud. Jag är inte rädd för åskan, bara för följderna för det elektroniska. Jag drog ut allt jag kunde tänka på för större blixtbågar har jag aldrig sett. Stundtals undrade jag om det ser ut så här under ett raketanfall?
Jag har aldrig sett dess like!

Nu väntar som sagt en ny vecka då jag tror att jag ska vara starke Adolf. Pinalattirajler ska bäras, antingen den här veckan eller nästa. Jag är bra på att bära, och det här är av en bra anledning.

Så vi seshörs när vi gör det!


Flygarhelg

Kratta. Ta fram alla utemöbler överallt. Ta fram studsmattan. Grilla. Putsa fönster. Köpa storavärsta grillen. Stads-strosa. Klippa buskar. Plantera blomsterlökar. Kramas. Dansa. Baka. Tvätta. Städa. Vila. Pussas. Umgås med fina vänner. Äta sushi. Njuta av barnen och av våren tillsammans. Äta första riktiga vårglassen.

Där har ni vår flygarhelg.

Hoppas ni får er flygarhelg lika välfylld som vår! Kram på er alla fina som hälsar på här!
Äppelkvistarna som jag räddat undan en säker död i kompost tunnan.
Snömängden knäckte dem så nu får de en chans inomhus....


Working progress

 

                                    


Det tar sej sa mordbrännaren....Sladden är inhandlad. (Även om jag vet att vi måste handla mer sladd på fredag, samt ett kup-glas.) Men det är på fredag. Status just nu; Gnillot är ett blött litet snöre som fått kortison igår (Beta-Pred) efter att kruppen inte alls vände som jag hoppats, utan snarare blev värre. Lilla S kruppar fortfarande (under kontroll) och idag har stora S sällat sej till skaran av de hemmavarande. Dock kruppar inte hon i allafall. Detta j*kla blöta väder, som "kruppmamma" vet jag att det är som ett brev på posten. Fukt=krupp.

Nåja. Igår var vi och klämde-kände på vårt blivande utekök. Just nu längtar jag efter det så det värker!


                                                   Ni som sett Solsidan....Johan Rheborgs alterego får gå hos terapeut för att komma tillrätta med sitt grillberoende, så är hela vår familj, fast vi går inte hos terapeuter, vi lever ut vårt beroende!!

Nu återgår jag till snyt-och-host fabriken...tur att det är kortvecka det här!!!

kram!

Måndag:

Status: Gnillot kruppar, lilla S kruppar

En dansant helg är över, och jag fann en kruka ("Lena 2") från Uppsala-Ekeby på Myrorna för 25 riksdaler.

overandout från mej för idag.Nej då, det är inte rosa hos oss, även om kvällsolen kan få en att sväva på rosa moln.....


Helgen är nära

Jag tar helg nu. Hela huset är polerat intill minsta knopp och nu är jag värd lite vila. Visserligen ska jag ta hand om den sista tvätten som jag räddade undan hagelstormen men sen....

Helgen består av sushi, dans, inhandling av den där "strykjärns-sladden", en runda på Röda krysset och Kronan. Sa jag sushi? Javisstja, vi ska grilla också. Så trevlig helg på er alla fina besökare, vi ses på måndag!
Det här åt vi för nån helg sen...

"Djävulsägg" - jag säjer bara; MUMS!

Bye!UPPDATERAT: Ni finner recepten på djävulsäggen  här och här kommer receptet på själva smörgåsen;

Strimla sallad och lägg en pain riche sprayad med olivolja ovanpå. Lägg en skiva brieost ovanpå den. Strössla grovhackade valnötter överallt och avsluta allt med att klicka på delikatessmarmelad av päron, calvados och granatäpple.


Lisa vill ha
Vi har sett den både här och där. Som poster känns den lite sliten men som matta? Passar perfa innanför min ytterdörr! Sa inte nån feng shui kunnig att man ska ha rött innanför ytterdörren? Jag vill!
 Kommer från Swiss-miss och kostar nog därefter:).

Jag behöver verkligen inte nya kökstolar. Men jag vill! När vi lackar om köksbordet efter Gnillots härjningar kommer jag att överväga dessa. Många gånger. Och med det priset är risken stor att vi slår till.
De kommer från Furniturebox förståss.

 Återigen en lampa. Denna lampa väcker stort ha-begär och eftersom jag går runt med permanenta "lampglasögon" så är suget stort. Den här kommer från Belysningsbolaget (och heter Glasgow) och skulle också vilja stå i min hall. Inte mej emot.

Sist men inte minst kommer en önskan inför Gnillots födelsedag. Playsam lanserar en Victoria&Daniel bröllopsbil. (dock inte den som syns på bilden). Royalist-javisst säjer jag och tror nog att vi slår till på en bröllopsbil, vi som firar en liten ettåring just på samma år som kronprinsessbröllopet.

Vi ses imorrn!


Kallt så det förslår

Minusgrader i natt, igen. Vi har huttrat lite under sommartäckena inatt, jag och Gnillot. Eller sanningen är att JAG har huttrat. Gnillot huttrar aldrig. Hon är ett mycket varmt litet barn som älskar kyla. (Är hon min frågar jag mej ibland?) Och ändå anser jag mej vara en som gillar svalt. Svalt, inte kallt. Idag ska jag laga mat som kommer att ta tid att göra. Köttfärspiroger gjorde helt från scratch. Det var längesen och därför desto mer efterlängtat.En av Ikeas absoluta fullträffar. Den svarta golvurnan är en favorit här hemma, väl vaktad från Gnillots intresserade upptäckarhänder.


Ha en fin tisdag!


Bara för din skull TheresaJo jag läser. Ständigt. Oftast med förtjusning och ibland med skräckblandad förtjusning. Just nu det senare. Skulle du köpa en vålnad? Inte jag. Och efter den här boken behöver ingen fundera. Läskigt läskigt så det förslår....


          ↑
(Själv har jag en träff med hunden, Gnillot, min bok och fruarna. I just nämnd ordning.)

Trevlig kväll!
Tjejkväll, Valborg, vardag


En särskilt blöt valborg är över. Och med blöt menar jag inte procenthaltiga drycker utan i form av nederbörd. Huu så blött och kallt! Vi trotsade dock vädret och luktade på brasan kommunen tänt vid Tages bro.

Kvällen före sprang vi på stan, tjejkväll i all ära. Stora S storfyndade på rean som fanns lite här och var och själv köpte jag alltså ett par converse, jag med.
Jodå, ett par lila blev det:) Annars har vi så smått börjat peta i lilla S rum. Vi tar det bakvägen den här gången, vi handlar piffet först :) Nä, det blev ju så att fåtöljen hon fick har satt färg på det tänkta piffet, så hon har fått nya kuddar i soffan/sängen och en ny rya matta i olika skimrande gröna nyanser. Men längre än så har vi inte hunnit. Inget av piffet är i allafall på plats, det är forfarande undanpackat tills rummet är klart.

Ikväll är maken på jobb igen. Hotell för hans del, och en snuvig Gnillot för min del. Imorgon kursar han vidare. Då är det bi-sysslan som upptar hans tid. Japp, färden mot fullfjädrade biodlare går vidare. Och nu har vi lärt oss att pollen inte bara är ett snuvigt ont. Pollen kan också vara det mest delikata man kan äta. Man måste bara ha en pollenfälla först. Det ska vi ha!

Annars längtar jag till lite av varje just nu.
Mest hit.

Nu fortsätter måndagen. Middagsplaner, rena sängar och ett berg av tvätt. En helt vanlig måndag alltså....


RSS 2.0