!

*

Väck mej när det är julafton! Stora S har valts till hela skolans Lucia, hon är kandidat till samhällets Lucia, julfester så det sprutar, advent står för dörren, julbaket pockar på och så utvecklingssamtal, både de privata och de arbetsrelaterade.....

VÄCK MEJ NÄR JULAFTON ÄR HÄR!!*

tur att det finns glögg....och underbara fina vänner att längta efter.....
och rosiga barnkinder att pussa på.....

Orkar inte ens fotografera nåt, ni får se ens önskeklapp istället


Kommer från Svenskt tenn såklart....
Jag bara älskar texten...ursprunget var tänkt att sitta på en ytterdörr, och så hade jag velat ha den!
Men köksbordet duger bra det med..
Vi ses när jag hinner!


Helgen är nära

Vi tar helg nu. Stora flickorna har fått ta ledigt från skolan och tillsammans med mormor åker vi tjejer i familjen för att hälsa på gammelmormorn.
Har vi tur är hon hemma, annars åker vi till det stora sjukhuset och hälsar på henne där.
Inget allvarligt, men när man närmar sej åttiofem år så kan även små krämpor fort blir stora.

Lite shopping och resturangbesök är andra trevligheter som vi ser fram emot. Annars dansar vi, i vanlig ordning hela lördagen. Men liiiite julklappsshopping drar vi nog igång med!

Ha en fantastisk helg!


FintisdagIdag åker vi till bästa vännen, hurra!!!

Ljusstaken på bilden kommer från semestern i Göteborg. Inköpt på Nääs slott. Underbart slott, underbart sällskap och fantastisk guidning. Ögonfröjd för både stora och små! Vi längtar redan till nästa tripp (till sommaren!)
Ha det gott!


Välkommen helg

Här ser ni delar av Gnillots rum.....
Kraftigt inspirerad av Linas fina lampa till Nelly hänger min variant där i Gnillots rum.
Fungerar bra som belysning över hennes lilla bord där kaffet alltid är varmt och färdigt att serveras.
Gärna i finaste silverservisen som numer består av bara en kanna och tre koppar med fat.
Det är svinn där Gnillot leker:)

Den andra (ovanpå skåpet) är en kär vän från min egen barndom. Riktig retro och sjuttiotal så det blänker om det:) Och visst blev det en playsam bil till Gnillot. Hon som älskar bilar och brummar med allt hon kommer över....Annat som roar är att klä sej själv. Se bara;I full action! Annars har vi en helg som bjuder på en ny liten kusin som ska döpas. Skaran av kusiner verkar aldrig vilja avta:) Tio är de nu, allt som allt!

Dans ska också avklaras i vanlig helg-ordning, någon snabb loppisrunda också, och så ska min Iphone till doktorn. När maken micklade uppdaterade den så slutade kameran att fungera. Så nu är det dags för fix av den!
 
Kompismys tänkte vi också hinna med, och så fortsätter jag nästa vecka på samma sätt som den förra. Hemma med en Gnillot som läkaren beordrat hemma-vistelse ordentligt så att alla dagisbaciller hinner försvinna.

Och har jag tur kommer Lina hit på visit...Man kan ju alltid hoppas! (sa loppan)

Så trevlig helg på er alla fina!

Lilla S rum
Det lilla gul-gråa krypinet under snedtaket har fräschats upp. Vitmålat tak, nytt golv, nya tapeter och om-målade möbler.

 Den vita lampan med "kulor" är en gammal mässinglampa som vi lackat. (Jag tror jag visat den i sitt ursprungliga skick på bloggen förrut.) Tapeten kommer från DecorMaison och föreställer (nog) New York. Fröken som äger rummet har själv valt:). Svart skulle det vara, och så svart som det blev, kunde vi mötas på halva vägen var.

 Resten av väggarna är vitaste vitt i pärlemor-skimmer. (Allt för att fånga och reflektera ljuset!) På sängen ligger en pläd från Nanso och så sitter det visst en svart Monki där också. Skrivbordsstolen är en repris-fyndad teak-stol som spraymålats svart (såklart!) och blivit klädd med persianpäls.

Skrivbordslampan är en sån fin gammal plåtlampa som vi fann på sommarens första loppis. Då var den grön. Nu är den sprutlackad vit, och blev vår för en ynka tjuga, snacka om fynd! Tavlan på väggen (som tidigare innehöll Hannah Montana) har nu en bit av tapeten i sig. Läckert med motivet som kommer igen på motsatt vägg!

Golvet (som ni inte ser så mycket av här) är ett s.k. "floor-in-a-box" i vitlaserad ek. Ljust, ljusare, ljusast har varit mottot för det här rummet som inte är så stort, men desto trivsammare...

Handtaget till garderoben är en gammal silversked, också den fyndad på reprisen för det ynka priset av en krona(!). Maken har sen böjt och borrat hål i den. Baktill sitter ett vackert handgraverat monogram och även om man inte ser det känns det skönt att veta att någon har älskat och vårdat skeden länge innan den kom i vår ägo:)

Tyget under soffan/sängen döljer en hel del förvaring i form av Polly Pocket (och andra småflicks pryttlar) och kommer från Ikea. Bänken som står där är Ikeas "lack" och har bara fått ben, annars har den också följt med från det "gamla" rummet.

Fåtöljen ("tronen" som lilla S kallade den:) kommer från Lions loppis i våras, i fantastiskt nyskick, och den blev vår för 400 kronor tror jag att det var....Summa summarum har inte rummets "omstylning" kostat särskilt mycket, men känslan därinne har totalt förändrats. Nytt och gammalt i kär förening och personligt och precis som ägarinnan ville ha det. Hon är nöjd och då är föräldrarna nöjda:)

Den svarta lampan har också spraymålats. Från röd till svart och genast passade den bra härinne! Rummets ägarinna skymtar ni i spegeln och röran som pyssel och musiklyssnande med kablar och allt orsakar får ni på köpet:)

Med det önskar jag er alla en fin tisdag, vem vet, kanske ses vi fortare än ni tror?


Ett livstecken

Jodå, jag är här. Lite ibland......Just i detta nu fanns tiden. Så här har ni mej. Lätt luttrad, arbetande trebarns-mor i ett uppskruvat tempo (och icke att förglömma; f r u. Just den delen släpar lite efter just nu. Barnen tar med barns självklarhet sin plats och tid, så därför är det dags att prioritera maken ett tag nu känner jag)
 Där har ni mej. Just nu.

 Vardagsrullet består till största delen av en tvättmaskin som rullar runt, runt, runt.......Är det nån som vet hur mycket tvätt tre flickor alstrar? (Kanske en mamma med f y r a döttrar då...?) Mitt arbete består inte av så mycket av den del där jag faktiskt förtjänar min inkomst. Nä, det är plocket-plocketi-plocket efter 1:) galen dra-fram-allt-jag-bara-hinner Gnillot och 2:) tonårsdotter (med smink och miljoner klädbyten 3:) tweeniedotter(pyssel-pyssel-lämningar och miljoners kompisar både här och där...)

Annars då? Ja, tack ska ni ha, alla ni som på ett eller annat sätt sagt att ni saknat bloggen. Inte trodde jag att ni var så många! (Tack för maraton-samtalet igår Lotta!) Appropå inget alls; Gnillot har börjat kissa på pottan(!!!)
Vi får väl se hur det blir med den saken, men än fungerar det:) lilla stora ettochfemmånaders Gnillot....Ett nytt blocket fynd har flyttat hem. Billigare byrå än såhär får man leta efter! (till höger i bild ser ni en del av vår "grind" till trappen. Väl in-staketad med kompostgaller och bubbelplast för att inte skada golvet)

Nu väntar bara väggen på att få sina nya tapeter. Mycket efterlängtade sitter de nog där innan jul.Efter en tjänsteresa till huvudstaden kom maken hem med en hortuskruka. Gissa om jag blev glad?!!
 Minns ni hur jag längtade?
Nu står den här. Min!

På fredag kommer flickornas bästa kompisar och sover här med våra bästa kompisar. Bus och godis står på agendan. Bus och godis för flickorna och godis för föräldrarna. Buset sparar vi till mellandagarna :).

 Med det lämnar jag er för idag.
Tack till er som hälsar/hälsat på. Jag vågar nog lova en bildkavalkad från lilla S´färdiga rum imorgon!

Imorgon tar vi nog en tur till stadsbiblioteket och bästa fin-väninnan. Hon som är bäst rätt och slätt.


RSS 2.0