Den Gula Kudden


Den Gula Kudden. Inte Den Perfekta Gula Kudden men väl gul. Fint så.
Orkade inte vänta till Åhlens-tisdagen utan föll till föga.
 På Village.
 Nypte i den med lilla S förra fredagen men det var ju inte Den Perfekta...
 Men äsch sa Lisa igår.
 Den är ju Gul.

Nåt annat Lisa sa igår var; aldrig mer Tjejkväll. Aldrig mer.
Om det inte varit för stora S föräldramöte hade det aldrig hänt. Bevare mej. Idag är det fredag och helg med stuga och dans. Och på måndag börjar jag jobba! JIPPI! Så då lär inläggen glesna;)

Men först, loppis och fredagsmys hos bästa vännen

Återanvänder:


Spotify - onsdag

Jag är såld. Spotify äger helt och fullt. Jag ändrar mina listor allt efter humör och infall.
Och som ett trolleri ändras de i både IPad och IPhone. Underbart!
John Rzeznik  (ni som kan er Disney historia känner igen den som Jim´s Theme, från Treasureplanet) och Melissa Disney - vemod och kraft i fullt dunder. Har ni missat Melissa?
 Lyssna då på hennes I´m a Beliver

Annars är det torsdag i den vita villan idag. Nä, knäpp har jag inte blivit, men imorgon är det tjejkväll och föräldramöte så, dagen idag är städdag. Och imorgon bitti står det en mäklare utanför vår dörr. Det är dags att värdera upp huset och då vill man ju visa allt från bästa sidan:)

Så hopp och hej hälsar jag!Tro det eller ej, detta är kanske den perfekta gula kudden(!) Lemontree från Åhlens
Betydligt gulare med fler gula citroner i verkligheten. Alltså lagomt gul:)


Vått
Lisa myntar ett nytt begrepp.....höstflod....

Har ni besökt nya Village? Gör inte det - det är slöseri med tid. Vilket antiklimax när man sett hur det kan vara.... Upplevde att det mest var ett fåtal samma varor utspridda i olika färger över affären. Liksom utsmetat för att se ut som om det var mycket...
 Nä, där hamnar inte mina slantar!
(Alltså går jakten på den perfekta gula kudden vidare:)

Helgen kom och gick. Jag, stora S och mamma åkte till Skellefteå på shoppingrunda. Vad jag köpte? Nada! (Kanske håller jag på att bli en shopstopper jag med?) Nä det är snarare så att jag tycker Skellefteå har ett magert utbud. Enda roliga affären var Ingmar (å hej vad kul den var!) Jag hittade en lampa av återbrukat mopedlyse som var to-die-for.....
Tur att den var dyr, för vi behöver INGA nya lampor:)

Igår var det så dags för PHmätningen för Gnillot.... Det gick inget vidare...snarare inte alls:( Trots kraftig drogning och bedövning plågades  hon. En Gnillot ylade, en mamma fällde några tårar och så beslutades det att avbryta allt. Vad som händer nu vet vi inte. Mer än att deras hackande i Gnillots lilla lilla näsa resulterade i en snuva.....

Idag kommer bästa vännen hit, kaffe och surr när det är som bäst:) Och ikväll är det Åhlens dag jazz-dag igen.
Så nu är det fred ut från vita villan för idag!


Kaxigt värre

Ett äpple hittar hem.

Fantastiska Cox från Lina, Kitchenbloom passade som hand i handsken tillsammans med Bohem.
Tänk att det blev som ett helt nytt vardagsrum? Sant som det säjs, omväxling förnöjer:)

På hösten känner jag mej alltid lite gul. Och just nu hittar man lite gult här och var här hemma. Jag köpte ett gäng med nya kuddar när vi var till Göteborg i somras (på Villages outlet i Sjuhärad) men bara i samma vanliga bruna-svarta-gråa färger som återkommer här hemma. Snygga visserligen, men inte gula.  Nu har vi turen att få dem hit, och imorgon premiäröppnar de, så då ska jag kolla in deras gula sortiment. Så idag städar jag i sann torsdags-anda och imorgon blir det staden för hela slanten så,


(gult var det ja:)


Grönt är skönt
Min gröna kruka från Guldkroken är glad och grön som en vitamininjektion. (10 kronor på återvinningsmarknaden:) Det behövs en höstdag som denna. Idag hälsar jag särskilt till dej Theresa; Gnillot saknar sin lillebror! Och jag längtar efter dej!

kram!


Och idag är det tisdag

Vi har redan en spegel i hallen. Vi behövde inte spegla oss ytterligare.... men så passade den så fint där....så spegeln följde mej hem från återvinningsmarknaden efter att jag och maken lunchat på restaurangi fredags.
Men nu var det ju tisdag. Tisdag är ju jazzdagen...och hur var det? Var inte tisdagar Åhlensdagar? I mitt fall betyder det inhandling av en ram till en illustration. Så hopp å hej, vi ses!


Måndag hela veckan


Och jag ångar på:)

Lina har just åkt och i helt vanlig ordning har tiden gått alldeles för fort... Mycket surr att ta igen sen sist!
Hon hann också med att prova på min gungstol.

Så här blev den
Jag är MYCKET nöjd! (Sa jag MYCKET?) Min fina Bohem från Nesto (Nässjö stolfabrik) Från 1961 och still swinging strong.  Lampfötterna i massiv mässing stod Kupan för.  40 kronor för båda får väl ändå anses som fynd?

Idag har Gnillot haft kaffebjudning för Lina och mej. Hon är nog glad över den dubbla uppmärksamheten och nu sover hon sött. Själv ska jag starta med middagen och läxhjälpen till stora tjejerna. Vi ses imorgon!


Lisa gör vågen


Frankensteins datoriserade monster har äntligen dött!!!

Jubel och klang!

Numer tvättar inte Lisa längre. Nä, Lisa ångar sin tvätt!LG´s fina blanka ångtvättare står just nu och puffar för fullt i tvättstugan på självaste premiärturen.

Märkligt hur glad man kan bli för att man får slänga iväg tusenlappar i mängder på att köpa nödvändigt ont...

Hur som helst, det har varit en fin helg, jag har fått rå om finaste Vickan hela två gånger på en helg! (Även om det inte riktigt räcker ändå:) Och imorgon kommer Lina, så hejsvejs nu ska jag städa!


Gapa stort


Vi kom just från tandreglerings-specialisten, Lilla S och jag. (Givetvis var Gnillot med och härjade på ett hörn också;) Lilla S tänder kommer lite huller om buller och inte alls där de borde komma. En liten, liten mun med noll utrymme för nya tänder betyder att farbror tandläkaren tar fram tången. Eller, det var vad de kom fram till, de tre granskande tandläkarna. Fyra tänder ska väck.
Sen tandställning...

 När vi satt där skänkte jag en tanke åt skatten. Skatten vi betalar för att vi får ha det så här bra. Jag brukar inte klaga över skatten, och vi har minsann nyttjat vår del, i vår familj med alla sjukdomar som flickorna genomlevt. Och så fri tandvård. Sannerligen är Sverige ett land att tacksam över att vi lever i.
 (Jag vill inte ens tänka på vad lilla S behandling för ITP´n kostade samhället. Jag tror nog inte att det stannade på någon låg summa, med tanke på att det stod en helikopter på standby.)
Och när jag såg hennes röntgenplåtar hos tandläkaren idag fick jag samma känsla.
 Sverige ÄR ett bra land att leva i!Ett tag hade jag en samling med glaslejon av Bertil Vallien men de bor numer hos min mamma. De glasdjur jag har här kommer från Lisa Larsson. Elefanten blev min på en loppis i somras. Han var dyr, kostade hela 50 kronor. Flodhästen gav jag 7 kronor för på en loppis ifjol sommar. Och ugglan...ja den är ett `lån´ från mamma....

Idag väntar vi mest på jazz. Det är tisdag igen. Och när lilla S swingar, så svänger jag med raska steg mot centrum. Tisdagar är Åhlensdagar....

På återseende!


Måndag!

Vilken helg det har varit.....Sommarvärme och jag har verkligen gjort fynd med stora F.

Sen inföll 11/9. Minns ni vad ni gjorde för tio år sen? Jag vet precis. Jag var mammaledig med lilla S, kom just hem från (ännu) en fantastisk dag hos bästa Vickan. Hon ringde mej direkt jag kommit genom dörren (det här var ju a.d. mobiltelefonin). Då trodde jag på allvar att tredje världskriget börjat. Jag var så rädd så maken fick komma hem från jobbet.
 Jag trodde verkligen att nu var kriget här.

I lördagskväll var det så äntligen dags. Jag hade längtat efter Mia Skäringer. Boklus som jag är hade jag inte läst hennes bok, men showen såg jag fram emot. Jag vet inte hur det var för er, men mitt skratt fastnade i halsen. Tragiskt, var min känsla hela tiden. Och sorg.
För vem kan skratta åt våldtäkt? Även om vi förklär det med "tigerjakten"? Eller hur roligt är det med självmordsförsök, alkoholiserade föräldrar och mobbing? Anorexia?
 
Är det okej att skämta om det bara för att offret själv gör humor om det?
En våldtäkt kan aldrig bli humor för mej

Visserligen är det viktiga saker att lufta. Och vad bra att Mia kan se på dem med skratt idag men nä. Nä.

All heder åt Mia. Jag älskar Tabitha och Mia. Och Mias humor. Men jag beklagar hennes uppväxt.
Och även om det inneburit att vi inte haft henne som komiker för att hon istället fått ha en vanlig uppväxt så hade jag avstått komiken.  Alla gånger

Mina fynd då? Ja, efter årslånga letanden stod den där.¨
 Min bohem från Nesto (Nässjö stolfabrik) i design av Lena Larsson.


(Bilden kommer från Bukowskis)

Min är faktiskt i ett väldigt bra skick. Min är i originalfärg, vit. Men när de tillverkades fanns de i svart också. Det är det min ska bli. Mattsvart. Så än för ni nöja er med att titta på Bukowskis variant. Som för övrigt betingar betydligt mer än jag gav.
 Min kostade blott 300 kronor.
Mitt nästa fynd var två flugor i en smäll. Två Hans-Agne Jacobsen för en tjuga. Gnillot fick den ena över hennes säng och den andra sitter i hallfönstret. Vad UPPLYST jag känner mej:)

Nu stundar en vecka av ditt och datt. Lilla S ska till tandreglerings-speciallist-tandläkaren (säj det snabbt, du:) Vi har föräldramöte med dansklassen och NU ska väl Lina ta sej hit? Sen kommer en annan finväninna hit. Och så ska vi till "Lillebror"och Tea.  På onsdag hämtar vi Rom-resenärerna.
Det har visst varit fantastiskt och fantastiskt varmt....

Förresten. Jag hade en kupong som brände som eld i börsen....Vad jag köpte?

En ny WERA. Min gamla Wera hänger med än, men ack vad fin hon är min nya. Hon går dessutom att hänga över axeln vilket inte den gamla gick. Och med rabatten blev hon inte dyrare än en plastväska så nu kan vi åldras ihop, jag och Wera.....

Ha en fin start på veckan!


Så var det åter helg


Veckorna springer förbi. Helgen är här igen.Det är här inne vi spenderar vår mesta tid, Gnillot och jag. Idag gör vi dock ett undantag, maken bjuder på sushi i residensstaden.
Helgen i övrigt bjuder på dans som vanligt. Någon loppisrunda,  och så kommer Vickan hit. På söndag åker jag med tillhörande döttrar mot Pit-stan och maken ger sej ut i skogen igen.
Fint såTREVLIG HELG PÅ ER!


Lätt avundsjuk
Efter att ha vinkat av mormorn och morfarn till det   t i d i g a morronplanet med destination Arlanda känner jag mej lätt avundsjuk. Deras resa slutar nämligen inte där, utan de flyger vidare mot Rom. En hel vecka i världens bästa land och världens bästa stad all times. Ahh...vad jag önskar att jag gick att vika in i en resväska....

Idag skulle jag och Gnillot fått besök av Lina men krassligheter satte käppar i hjulen. Tråkigt (för oss) som längtat efter henne!  Fast tråkigast för henne såklart, så ta hand om dej fina Lina så vi får ses snart! Vi är ju grymt Lina-sugna nu!

Annars är vi lite lätt trötta på den svarta besten (även känd under namnet Taco). På gamla dar har han börjat gå ner på baksidan och ta sej ett bad i ån. Typ 233546 gånger per dag. Det är inte SÅ varmt längre så att han hinner torka mellan varven. Blöt päls stavas svamp. Yack! men nej tack. Tror att det är kärleken som gör det, han har väl också hört att kalla avrivningar gör susen? (Grannens tik löper) så nu sitter den tidigare exemplariskt lydiga hunden i löplina utomhus. Han som skött sej så bra förrut....

Nåväl. Nu ska jag kyssa Gnillot i nacken och rädda nyinköpta IPaden från henne. Teknikunge! Hon fixar den bättre än jag, därmed inte sagt att hon är försiktig med den.....


kramkram till er alla!


Rysligt


Vi läser dem samtidigt, stora S och jag.(Ryslig bild lånad från tradera)

För henne är det en ny bekantskap som är läskigt nära sova-med-föräldrarna. För mej är det en nostalgitripp. Kvalitén på novellerna är varierande men det ger en alldeles speciell kick av att följa huvudrollsinnnehavarna längs gamla E4an till Öjebyn för att hämta en häxas katt. Eller följa en annan upp på Furunäsets vindsvåningar för att hämta trollstenar. För er som inte vet, Rysare från Piteå är en triologi med samlade skräcknoveller som alla utspelar sej i just Piteå.

För mej är triologin (som faktiskt kan innehålla en 4a?) en solklar femma. Degeränget blir sej aldrig likt:) 
Lycka att hitta en gammal vän, och än större lycka med en bibliotekarie som kan hitta ens underliga önskningar.

I veckan blir det ett frissa-besök, jazzdans för lilla S, och resturang för mej och maken på fredag. Och mitt i ska jag klämma in ett Lina-besök. Finvecka med andra ord!

Kram! 


Trevlig helg!

Sommarens sista skörd? Tomater som ligger på fönsterbrädan för att få färg och äpplen som bara ska få rumstemperatur innan de blir en helgkaka.
 För nu helgar vi.

 Balett och shopping, grillande och helgkramar. Och slakt. Jajamen. Maken sköt ett rådjur igår. Tjugo kilo kött ska tas om hand. Så sedär, jag tror visst varenda minut är uppbokad.....

Kram, vi ses på andra sidan söndag!


RSS 2.0