Det var värst vad jag blev bloggaktiv då!?

Förklarar min plötsliga uppdatering med att jag har faktiskt äntligen funnit rätt designer till min stol.
Ni minns ju hur jag funderade.. Och hade på känn att jag sprungit på en riktig klassiker. Så var det.
Och den här gången är det inga tvivel. Jag hade funnit en Cantilever Chair. Designad av holländaren Mart Stam redan 1926. (Mycket tidigare än jag trodde:) Mycket coolt. Och den går att få nytillverkad än i dag. Coolt:) Jag gillar ju att fynda som bekant. Och jag gillar att veta vad jag fyndat, och nu gör jag det. Skönt, nu kan jag släppa funderingarna på den stolen. (men se den där noshörningen gäckar mej än:(
Annars hann jag med en blixtsnabb loppistur igår, (danschaffis som jag är) På reprisen såg jag (vad jag trodde) var en fin teaksekretär. (Och mina loppisögon är ju som inställda på teak.) Jag galopperade fram till den (glad i hågen) men nä. Verkligen nä. Visserligen var den billig (och jag förstår varför) men fanéret på ovankanten (där det syns som allra mest) saknade en stor bit och även om det var mot väggen så syns det ju som mest just där. Skrivskivan var sliten och sammantaget gjorde den ett så ruffigt intryck att nä, den blev kvar
.(Jag vet inte, jag kanske bara är kräsen?) 
Bättre lycka nästa gång!
Helt tomhänt kom jag ändå inte. En stor, vacker och felfri Gloria skål av Mari Simulson för Uppsala-Ekeby väntade på mej på Röda Krysset. Djup lyster i glasyren och en perfekt salladskål att använda dagligen.
 
 
Sen hann jag med lite rea-på-rean fynd. Åhlens hade skinnstövlar från Wera till inget pris alls. Precis som hudcremer och annat smink. Jag kom visst hem med påsar från både Åhlens och MQ. Men det är ju nu man ska handla. Till nästan ingen kostnad alls;) Fast bäst var stunden med min finaste vän Vickan.(Himlars vilket bra shoppingteam vi är:) Nu längtar jag till helgen så vi hinner prata läänge!
 
Nu lämnar jag er på obestämd tid. Kvällsjobb ikväll och sen (städ)torsdag. Och vips är helgen här! Tjoho!
 
 
 

Den som söker , han finner

 
Det är inte så att jag letat medvetet, det gör jag nog aldrig... Men jag har funnit.
En del loppisfynd faktiskt. Kolla bara;
 
 
(Den hade jag ju skrivit om tidigare)
Men visst påminner den endel om Gubispeglarna? Lite lite iallafall:)
 
Och den här;
   
Fina skålen från Syco...
 
Och den vasen är tydligen värdefull:) Hittade en engelsk auktion där den såldes för 350 PUND!
(absolut inte värd den summan i mitt tycke;)
Men precis som de andra fynden var den värd sin tia. Absolut! Cool, grön och skön...
 
Och idag var det så dans igen.  Och lagomt till tv´n tar jag fram skämskudden.
 
Svenska Rivieran.
Min forne arbetsgivare. Och några av de mest minnesvärda åren i mitt liv ♥
Men för att inte missa, då Rivieran går samtidig,t så spelar jag in världens bästa feel-good serie,
Hart of Dixie (utspelas i den amerikanska södern, och ni vet ju min hang-up på DEN :)
 
så, tjingtjing!
 

God men inte naggande :)

 
Inte naggad alls....
 
 
Så här ser den ut, min fina vas....Jag letar (inte särskilt ihärdigt må erkännas:) efter ursprunget. Det värsta är, att jag såg den nyss, men jag har glömt var.....Nåja, det känns inte vidare viktigt, jag gillar den och det är det som räknas. Och billig var den. Ynka fem kronor.
 
 Så det var allt för idag folks!
Nu går jag tillbaka till min fläsk och morots pannkaka.
Sen ska jag ta Stora S lilla bil (jo hon har fått en egen mopedbil! Med elhissar, sollucka, stereo och hela kånkarången:) bort till återvinningsstationen. Då hon ännu inte uppnått den facila åldern av femton (men gissa om hon längtar efter att få köra?!) och alltså ännu inte får köra, så ventilerar maken och jag den ibland. Till återvinningen har vi ingen brådska, dit passar  50 65 kilometer i timmen utmärkt;)

Flerfaldiga favoriter

 
 
Mina favoriter här hemma just nu. Oftast samlas de här, på skåpet i hallen:) Om sanningen ska fram så har jag nog "bara" favoriter här hemma. Jag gillar det vi har här hemma helt klart! Och jag gillar min man, han vet vad jag tycker om, han gav mej foten i julas :))))))
 
Idag begav jag mej på en snabbare-än-snabbast loppisrunda. Och kom inte hem tomhänt. En vacker liten glasvas från ett svenskt glasbruk (har för tillfället glömt vad det heter, men jag återkommer;) och en rund kopparspegel som jag tänkte mej nån sån här upphängning till. Ikeas kopior i all ära, men min i koppar är så mycket finare...
 
Och så blev det en stund på staden butiker. Stora S och jag sprang som maratonlöpare när lilla S dansade. Jag kom hem med blott en påse (förutom mina fin-fina loppisfynd). Men min påse innehöll en Wera. På halva reapriset. DET är fynd. Min första svarta. Ack som jag behövde en svart! Stora S däremot, hon var belamrad med påsar från både sko- och klädbutiker. Och så lockade hon mej in på Lush. Tyvärr hann vi inte vara där länge, men nästa lördag (då lilla S dansar) DÅ går vi dit direkt!
 
Nu ska vi bara mysa, jag och mina bästa tjejer. Maken är på annat håll under kvällen, men vad gör det, han gav mej en annan helt oförglömlig julklapp;
 
Huset Elliot.
Hela samlingsboxen.
Minns ni?
 
Jag tokÄLSKAR den! (lika mycket idag som för 20 år sen)
Vi har hunnit halvvägs, jag och döttrarna och vi har gråtit och skrattat, och blivit helt sålda på hattar, ondulerat hår och tjugotals mode. (OCH Art Deco - himlars vad jag är inne på det nu!!)
 
Så köp och se, underbarare tv serie finns nog knappast.....
 
Så nu tar jag helg....vi hörs när jag får lust att blogga igen....
 

RSS 2.0