Mina the´kannor

Historierna bakom mina kannor är lika många och brokiga som kannorna........jag har nåra "kriterier"...kannorna ska vara köpta utomlands, helst av någon annan än jag själv....fast visst, det finns en kanna jag fick när jag konfirmerades och den är svensk....

Sen har jag köpt några själv, som den jag köpte nu i Bulgarien. Fast många är köpta av kära goa vänner och släktingar...Allra käraste C (eller L i kortformen:), hon har släpat hem kannor åt mej från de mest avlägsna länder. Australien är nog landet längst bort som fått släppa ifrån sej en kanna...... Numer är det så i vår bekantskapskrets att de flesta går runt med "the´kanne-ögon", en kann-radar för att snabbt få det överstökat glädja Lisa...när de är utomlands (och skäms på dej T - jag har ingen kanna från Finland -än)

Nu måste jag bara varna er; detta kommer att bli ett mastodont-inlägg så är du inte särskilt intresserad av porslin så kom tillbaka en annan dag, för det här blir att lååååångt ett och allt handlar om mina kannor....Här på bild 1 ser ni (från övre raden vänster) en kannor från Tallin(Estland), den gröna bakom är från Cypern, den vita som nästan är helt skymd är från Grekland( och till den hör en hel the´servis). Längst fram står en kanna från Malta med en bild på med de typiska hästdroskorna... Den bruna kannan har maken snabb-handlat i Spanien på en liten taverna (när de andra gubbarna köpte vin på kick-offen:)) han är bara för go - maken min!

image116(foto: privat)

På nedre hyllan står en kanna som jag köpte via postorder i min tonårstid....kannan intill är min allra första i samlingen och är en av mina konfirmationspresenter..den har också varit en del av en kär servis som jag druckit mycket gott the´ur men nu är det bara en kopp kvar....sist av alla kannor i detta skåp är den nyaste medlemmen; kannan som följde med hem från Bulgarien... visst är den vacker? Gjord av en lokal konstnär som satt i det gamla Nessebar....


Bild 2 har en kanna från underbara Wien - där mamma och pappa valsat i kristall-kronornas huvudstad....Kannan bakom (den med elefanten) kommer från Thailand och den vita ser nu ju var den kommer ifrån - Harrods (i London såklart!) framför dem står en kanna från Kina tillsammans med den lilla som kommer från en liten by i Laos....

image117 (foto: privat)

Undre hyllan har en kanna från Usa - vem annars gör så stora och svulstiga kannor? Häftig och ytterst representativ för sitt land:)....Kannan längst fram köpte jag och maken i Rom under högst oroliga former...det pågick en enorm protestaktion mot begränsningen av droger i Italien och hundratusentals påverkade människor demonstrerade på Piazza Navona och halva Rom var avstängt. Miltärpolisen bevakade allt och alla och där gick vi, i vad vi trodde var godan ro. Inte hade vi insett att för polisen såg vi ut som vilka back-packers som helst...usch, det kunde ha slutat olyckligt men det gick vägen trots allt......Den vackra höga kannan i tung keramik är från Prag, (Tjeckien). Den smala slanka kannan är från mannens drömresa till Tyskland (och biltävlingarna i Nurnberger Ring).

Bild 3 Har en exklusiv kanna från London..den visar olika regenter från Englands historia. Kannan intill/bakom är från mammas och pappas senaste resa till Kina. Den lilla kannan längst fram är från en av våra Turkiet-resor.  Den otroligt fiffiga kannan som står ovanpå sin egen kopp kommer från Portugal.

image118(foto:privat)

På den undre hyllan står en kanna från Toscana, Italien. Sen kommer min kanna som rest allra längst. den har också sin egen kopp under sej och den har kära C tagit med sej hem från Australien! Kannan som har oliver på sej är passande nog från södra Frankrike. Sist av alla är kannan som tillhört makens gammel-farmor.  Den kommer ursprungligen från Norge och heter "Saturn". Den är i design av Kirsten Dekor.

Ja det var alla mina kannor......historierna runt dem är unika och underbara, precis som personerna som gett mej dem. Jag älskar dem alla och de är mina käraste ägodelar. En tråkig dag kan bli hur rolig som helst bara av att titta på kannorna och minnas en stund....... Och det är ju en samling som växer...frågan är ju bara hur jag ska förvara dem? Än ryms det många till, men sen? Jag vill ju inte ställa undan dem......Faktiskt har jag ingen som är från kära älskade Norrbotten heller......hallå där, maken eller nån, kanske kan man önska en från Katarina K? *blink*blink*. Det är ju jul snart eller?

(foto: privat, här är vår ikon! - St. Panteleion, eller Sany Panteleymont som han hette på Bulgariska..alla läkare, helare och sådana som lagar det som är trasigt...(hjärtan kanske?) i allafall deras helgon är han.  Nu står han där på vår spiselkrans, tillsammans med Jungfru Maria som vi köpte i Rom...han är målad av en konstnär i Burgas..vacker är ikonen i allafall!)

Slängkyssar på er, nu börjar jag ju få rutin på det här vardagstjofräset igen ni vet; tvätta-städa-laga mat-handla-läxor-packa kläder-gympor osv.....så jag kanske rent av hinner runt hos er alla ikväll......om vi nu inte fastnar i Heroes-träsket igen.....*s* kraa-aaamisar!


Kommentarer
Postat av: Vicke

Vilken spännande samling av tekannor du har!

2007-09-18 @ 19:01:37
URL: http://www.vickes.blogg.se
Postat av: Hannele

Vilka fina tekannor, verkligen, när jag samlar (?) har jag också mina "kriterier", men nästan tvärtom än vad du har; antingen svenskt eller finskt,
jag ska ha helst köpt det själv, men detta gäller förståss inte mina blåklockor...

2007-09-18 @ 19:10:14
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Fridasfunderingar

Måste vara roligt att samla på nåt!Själv samlar jag bara på dammråttor.Jag hade i och för sig en "ko-period" i mitt liv, men den är över.Så härligt att få historien bakom alla dessa kannor, tackar för det!KRAM!

2007-09-18 @ 19:45:08
URL: http://fridasfunderingar.blogg.se
Postat av: Maria-Jag blommar

Kul att jag fick se dem (ja inte bara jag förstås). Jag tycker allra bäst om den norska! Men rolig idé att ha kannor från hela världen!!

2007-09-18 @ 20:22:06
URL: http://jagblommar.blogspot.com
Postat av: stina

Vad många fina och häftiga kannor. Kul. Kramis

2007-09-18 @ 20:43:15
URL: http://hemmapalandet.blogspot.com
Postat av: EVA

WOW vilken samling ! Jättekul att ha så många vackra kannor...visst använder du väl dem !?
KRAM EVA

2007-09-18 @ 21:27:32
URL: http://whiskyochchampagne.blogg.se
Postat av: Karin

Oj vad många kannor du har! Hinner du dricka ur alla?

2007-09-18 @ 21:28:45
URL: http://hemochliv.blogg.se
Postat av: Liza

Inte illa! Vilken härlig samling tekannor.. roligt att få veta historien om dem också! Tycker också om Ikonen! Har ingen själv - men vem vet en vacker dag så finns det en sådan hos mig också!
KRAM!
Ps. Du ska väl till nya gallerian!!! ETT DYGN KVAR!
Kram igen!

2007-09-18 @ 21:30:23
URL: http://vardagslycka.blogg.se
Postat av: Barbro

Fantastisk samling!! Jag blir sååååå impad av alla duktiga samlare... jag vill också samla =) Så får det bli, nu ska här samlas! Fyrbenta djur har jag typ några stycken och nu ska jag utöka samlingen... du har inspirerat mig!! kramar i massor

2007-09-18 @ 22:21:36
URL: http://www.barbros.blogg.se
Postat av: Lisa

Vicke: Ja, visst är den härlig, min samling?
Hannele: Det är roligt att höra hur andra tänker kring sitt samlande, eller hur?
Frida: Tack själv, för att du orkade läsa:)))
Maria Jag-b: jo, mönstret på den är fin, men de andra har mer spännande historier...
Stina: Kram själv!
Eva&Karin: Det händer att de används..men sanningen att säja så är det inte många som är så lätta att hälla ur...många av dem vill gärna spilla hett vatten vilket inte alltid är så trevligt..men ALLA är använda minst En gång...kram!
Liza: Ikoner är coola..det är mycket troligt att vi skaffar fler....
Barbro: Att samla är lite att samla minnen..tycker jag iallafall...så go for it! Börja samla! Kram!

2007-09-19 @ 12:32:58
URL: http://lisasbibliotek.blogg.se
Postat av: Lilla My

Du kan ha många tegäster utan att nån blir utan tekanna ;-).En fin samling.Ha det bra

2007-09-19 @ 12:50:16
URL: http://myslivochhem.blogspot.com
Postat av: Lisa

Oj, vilka fina, jag har inte ens EN thékanna, men dock flera kaffe och mjölkkannor vilket är jätteunderligt eftersom jag inte dricker vare sig kaffe eller thé, men bälgar i mig thé som ingen annan.

2007-09-19 @ 12:59:22
URL: http://mittlillahus.blogspot.com
Postat av: tina

Vilken fin samling kannor du har!!! Vilken kul grej att samla på!!! Använder du alla...eller har du nån speciell favorit??Ha det gott!
Kram!!!

2007-09-19 @ 15:21:57
URL: http://tinaminastina.blogg.se
Postat av: Lisa

Lilla my: hihi, jo, det är ju sant...
Lisa: Man kan ju klara sej utan kanna, då är det värre med vattenkokaren....
Tina: hmm, alla är som sagt använda minst EN gång, men tyvärr är de ofta så att kannorna är fina att se på men sämre att använda...min favorit?...det är nog den C tog hem från Australien, just för att det var HON som gav mej den, och tog med den ända hem till mej....

2007-09-19 @ 15:50:05
URL: http://lisasbibliotek.blogg.se
Postat av: MO

Oj du var mig en riktig samlare, vad kul att hitta nya fina kannor på era resor, verkar ju som ni är rätt beresta. Några av kannorna var verkligen skojiga, kram

2007-09-19 @ 18:39:25
URL: http://medaljongen.blogg.se
Postat av: Malinbayard

Wow! Vilken underbar samling.
Det är extra roligt att ha något att "hålla ögonen öppna för" när man är ute tycker jag.
Själv har jag dock inget som jag spejar efter...
(Mer än alla ljuslyktor som jag "springer på" då förstås men det är ju inget jag SAMLAR - försöker jag intala mig själv.)

2007-09-19 @ 21:00:44
URL: http://malinbayard.blogg.se
Postat av: theresa

ojojojojoj..måste skärpa mig!!!!:-) faktum är att jag faktiskt tittade på en kanna som jag valt ut åt dig, tyvärr hade jag inte med mig börsen för jag var där med min kära svägerska, men nästa gång lovar jag.... för den var grymt cool!!! Apropå svägerskan, köpte en schäfer åt dem i inflyttningspresent och födelsedagspresent igår. Skulle ha tagit den själv, men det var en hane och det skulle inte ha fumkat så bra med lill-gumman (inga snygga valpar där inte) Men den var grymt snygg i alla fall, kramisar

2007-09-19 @ 22:11:57
Postat av: Petra

visst har du bloggat lite om kannor tidigare. jag var i en liten butik för några veckor sedan och det fanns små söt the kannor där och jag tänkte då på dig direkt då att här skulle du varit. Men du köper kanske mest från utlandsresor?? Kannorna jag såg var inte nya men såå fina.
många jättefina kannor har du i alla fall.
kram

2007-09-19 @ 22:22:37
URL: http://godisfrun.blogg.se
Postat av: Mariakoden

Men hjälp kvinna!
Hur många har inte du då?????
Sov gott!
(ps, har inte hunnit hälsa på dig på ett tag....(nån dag=)...jobbat o jobbat........)

2007-09-20 @ 00:35:54
URL: http://www.mariakoden.blogg.se
Postat av: Lisa

Mo: Tja..liiite beresta är vi ju....hihi!
Malin Bayard: Nu när du säjer det *s* så samlar jag nog på ljusstakar också.....
Theresa: Visst förstod du att jag skojade? Och vore det inte fint med en NY ras, dvärg-schäfrascnausrar?(eller nåt?) långa ben och smal kropp säjs ju vara såå vackert eller? Hörru, vi kommer förbi efter baletten på Lördag!Kram!
Petra: Du anar inte vad glad jag blir över att du tänkte på mej!*där gjorde du min dag!*Kram! Hmm...det är hemskt att säja men helst vill jag ju att _nån annan_ än jag själv ska ha köpt kannan så det beror mest på den som köpt den, inte varifrån den kommer...KraM!
Mariakoden: Och hur många Hello Kitty har du? Kom igen, visa din samling!

2007-09-20 @ 04:18:00
URL: http://lisasbibliotek.blogg.se
Postat av: Mariakoden

Klart du måste till Magasin 14! Ligger på Prinsgatan i Boden! Ägaren var suuupertrevlig...å man vill ha ALLT!!!!!!!!!!!!!!!!
Ha det bäst!
Kram!!!

2007-09-20 @ 10:25:30
URL: http://www.mariakoden.blogg.se
Postat av: Lisa

Mariakoden: Har redan varit där, dagarna efter premiären, det är ju min favvis butik ju! Menade att jag vill dei IGEN, vill ju ha lite krukor å så...är sugen på en lampa från Pukeberg åxå......

2007-09-20 @ 13:42:41
URL: http://lisasbibliotek.blogg.se
Postat av: Mariakoden

Mmmmm...läste lite slarvigt....;)
Visst var det fint o mysigt!!!!?
Kram!
Ps. Strax ska jag till lilla my......*gulp*

2007-09-20 @ 14:47:04
URL: http://www.mariakoden.blogg.se
Postat av: Lena

Härlig samling med kannor. Dom är jättefina. Det enda som vi samlar på är tomtar. Det börjar bli en hel del. Köper alltid några nya varje år.
He en bra dag...Lena

2007-09-20 @ 16:05:52
URL: http://hem.bredband.net/l5709
Postat av: Helen

Vilken fin samling thekannor du har:) Kul att få se dem.

2007-09-20 @ 19:27:21
URL: http://hilajns.blogg.se
Postat av: Lisa

Mariakoden: :))) min absoluta favvo-affär! Älskar Uppsala-ekebyporslinet..vill ha krukorna OCH en lampa från pukeberg.....
Lena:Tack! Vad glad jag blir att du har hittat hit! Tomtar är också roliga att samla på, (har hunnit samla lite på såna åxå:)
Helen: tack, och kram!

2007-09-20 @ 21:00:13
URL: http://lisasbibliotek.blogg.se
Postat av: Mariakoden

Menar du den fina vita som stod i fönstret? Ser ut som en stoooor Fia med knuff-grej????
Den lampan är sååå snygg.....fast liiite för dyr=(
Tänk om vi åxå kunde ha en sån affär här i Piteå??????
Ha en skön helg!

2007-09-20 @ 21:38:47
URL: http://www.mariakoden.blogg.se
Postat av: Mariakoden

Ps.Såg din fråga....=)
Jag har kittysar lite här å där.....kanske lika många som dina tekannor....*rodnar*
1-1
Det står lika!
=)

2007-09-20 @ 21:40:18
URL: http://www.mariakoden.blogg.se
Postat av: Petra

heroes är så grymt bra. Såg alla avsnitten i somras. Precis som prison break
får man aldrig nog av heroes i heller.
ha det gott.
kramiz

2007-09-20 @ 21:43:19
URL: http://godisfrun.blogg.se
Postat av: Kusin vitamin

Hellööö...jag läser alla inlägg med lika stor förtjusning!:-) Jag skulle vilja att du mailade mig din mailadress då den försvunnit när datorn ominstallerades.. Vi är mitt upp i flytt och annat elände så här är det fullt upp *suck*..Kram

2007-09-22 @ 09:52:35
Postat av: Chrissie

Vilken imponerande samling med tekannor. Jättefina!
Trevlig helg.

2007-09-22 @ 16:55:19
URL: http://vardagssnack.blogg.se/
Postat av: Helen

Trevlig helg!

2007-09-22 @ 20:50:38
URL: http://hilajns.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0