........AND OFF WE GO!!



                                                                                 image110

Elvis has left the building........and the rest of the family too......
Hoppas ni får ett härligt höstväder här hemma, jag ska försöka att inte längta sååå mycket efter er..och OM, och jag säjer bara OM andan faller på så kanske jag hör av mej..annars ses vi om..tja..tidigast 16-17 dagar.
 
Nu åker vi med allt vi packat och allt vi glömt. Och för att ni inte ska bli alldeles avundsjuka kan jag meddela att vi tar med oss lite feber i bagaget....men bara liiiiite...kram å puss å allt annat, sköt er och sköt om varandra!





Äsch jag hinner...

Med ett till inlägg innan vi åker....Här öööööser regnet ned och vi premiär-eldar i vår öppenspis....härligt men samtidigt förfärligt eftersom det bara är augusti ännu.

Tänkte visa er nåt här hemifrån men jag vet inte riktigt vad ännu...döttrar och make har åkt till farmor och farfar för att prata om det sista inför resan, sonen, hunden som inte vet att han är en hund har fått ett oxben, det ligger packning praktiskt taget överallt, dammsugaren ropar (både den som är på övervåningen och den som står här intill mej)...Och jag sitter kvar här. Tillfreds med livet som det är just nu. Trots förkylning, regn och hundhår.  Mysigt.

Vår trapp har ni fått se förut, nu får ni se hallen från andra hållet.....försökte att inte fånga den superfula ytterdörren, den ska väck när vi målar om huset nästa år...*längtar* jag har nog allt sett flera av er bloggisars ytterdörrar, och nån sån ska vi ha...

image108foto:privat(det är inte bara det att han tror att han ÄR familjens lillebror, han är en linslus också...möt Taco, döpt efter stora S´favoriträtt...)


Sekretären som står där har varit makens "gammel-farmors" och är väl från 20-talet, tror jag....vacker och egen och den bryter av så fint mot allt det nya. Vi har så, i de flesta rum, en hel del kära möbler från kära släktingar som vi har och har haft runt omkring oss....Jag gillar när det blir personligt. Windsor-stolen som står där i hallen är i orginal, den är alltså köpt (av min mormor) målad. Den är vacker. Och bekväm.
Och en helt fantastisk stol att slänga blöta overaller i när kompisar hälsar på...



(foto: privat . Fårskinn är inte bara sköna, de är snygga också)



Eftersom vi har en groventre´ och en klädkammare eller walk in closet eller dressingroom som det så fint heter nu för tiden så behöver vi inte ha en hall som vi själva ska kunna hänga av oss kläderna i. Det räcker att gästerna får plats med sina kläder. Då passar Ikeas STOLMEN  bra, den är luftig och sådär brutalt modern så att det skär sej mot sekretären. Sånt gillar vi.

Nu har ni fått se vår hall, jag vet ju själv hur kul det är att få titta in hos andra så det bjuder jag på! Kanske hinner jag med ett inlägg till imorgon...eller inte...vi får se...ikväll äter vi kräftor, smaskens! Till och med döttrarna äter, så det gäller att rensa snabbt om man vill hinna få i sej nån! Kramen på er allihopa!

           
                                                      
                                                         
          

Den som väntar på nåt gott....

.....Väntar i regel alldeles för länge...... Och så har det varit i vårt fall. Vi köpte huset när stora S var tre månader och har således bott här i nio år i månadskiftet september/oktober. Först hade vi datarummet uppe, i det som nu är lilla S´rum.
 
Då var det ett skräprum utan dess like. Mitt gamla fula mörkbruna skrivbord från det glada sjuttiotalet samsades med grönblommiga tapeter och ena halvan av min gamla (mörkbruna - såklart!) våningssäng. Inte fint, inte praktiskt men fungerande. Sen, när lilla S låg i magen bestämde vi att båda barnen skulle "husera" på övervåningen och då rustade vi datarummet till lilla S.

Då gick flytten ned till den del av vardagsrummet som förra ägarna delat av och gjort ett rum av. (vårt vardagsrum är i ursprunget i runda slängar kanske 70 kvm) Då slängde vi en del av möblemanget och införskaffade ett stoooort databord, jag tror det fyllde hela rummet.....och återigen blev det ett rum där vet-inte-vad-vi-ska-göra-av-det-men-vill-inte-slänga-bort-sakerna rum. Herregud vad saker det har varit här inne! Nu har vi slängt. Och slängt....och sen när vi trodde vi var klara så slängde vi lite till....

Men den gamla förfärliga skrivbordstolen som jag ville kasta all världens väg, den står nu i garaget, mannen ville ha den för att sitta på när han gör vapen vård (jo- han är jägare) jag tror det bor en sparare inom honom...en sån som har svårt att göra sej av med saker.(trots att han hävdar motsatsen:)

Nu, efter min långa utläggning kommer bildbevisen, här är vårt "nya" datarum! På golvet har vi breda gammeldags furutiljor, väggen är vit målad väv (min favorit, vi har väv nästan överallt!) möblerna är från Ikea och bordet är från min mormor, ett underbart bord i mahogny från 40-talet. Tyget på väggen är "Glimminge" i design av Mona Björk. Jag älskar det tyget, det är så där härligt förfärligt 70-taligt...Det är faktiskt ett tyg ifrån 70-talet som tagits upp i nyproduktion..Kudden i fåtöljen är ur Ikeas "Stockholm" kollektion ifall nån inte visste det:) På fotpallen ligger ett berett renskinn, vad annars, man är ju Norrlänning!
Under bordet finns det plats för tidningar, och en lite portabel DVD ligger det där också, ifall man får lust att titta på film här inne...I hörnet bakom bordet kommer jag att sätta upp alla våra foton, jag ska bara köpa nya ramar, svarta förståss!

image106

Med dessa bilder säjer jag ; Ha det bra, här hemma i Sverige vi åker på Tisdag och vi har en del att hinna innan dess, lillebror han som är en hund egentligen fast inte vet om det ska inkvarteras på hund-dagis... jag måste erkänna att det känns lite gruvensamt....Stora S har åkt på en feber-förkylning och jag snorar så nu ska vi packa, kurera oss (och hoppas att lilla S klarar sej), städa, tvätta, klippa gräs och kontrollera allt sjutti-elva gånger. Det är tur att farmor och farfar bor så nära så de kan kolla och ta rätt på allt vi glömt till huset hela dagarna, annars kanske huset känner sej övergivet, vem vet? Vi ska ju vara borta i 15 dagar!

image103(Hagia Sofia i istanbul `Konstantinopel´- resans höjdpunkt!)


image104(Bulgarien - häftigt va!?)


image105(Blå Moskén åhh dit längtar jag!)




Så kramar på er allihop, och  får jag en regnig dag lust kanske jag gör ett avtryck här, annars hörs vi och så när vi kommer hem, till hösten:)))))).....






Jag lovar

Att jag inte har slutat blogga! Jag har bara inte tid! Det är så mycket nu, innan resan och med skolstart och jobbstart och....och....vi provar ny bil, vi går väl sådär i bytar-tankar (som om vi inte hade fullt upp med allt annat?!)

image102(googla på stress, och du får fram den här bilden:)


Det är möten på jobbet och mannen ska jobba sent (tjänsteärenden vad annars?) men innan vi åker ska ni få se det färdiga datarummet, nu håller vi bara på att hänga upp kablar och annat tråkgöra.
Och hiiiiii...det är bara fem(5!!!) dagar innan vi åker! Mycket som ska hinnas med!
Återkommer mot helgen med datarums-bilder!
 
Kramar!

Och jag skickar den vidare till........


...Det är ju såå svårt....ni är många och kära, ni där ute, som förtjänar utmärkelsen, så därför gör jag som Maria, jag skickar den vidare till er alla i min länklista, ni är ju bäst, ALLIHOPA!

Senare ikväll ska jag återkomma med ett inlägg om helgens bravader - om jag hinner, det är  ju lilla S allra första skoldag imorgon så det är en del som ska förberedas! Dagen till ära har mamman tagit ledigt för att vara med heeela den spännande dagen. Sen, på eftermiddagen ska vi och sticka oss, rese-vaccinet ni vet!

Ha det gott!



Tack snälla!


Har just fått den här utmärkelsen av Sextiotalsvillan...

image101

Jag blir ju så stolt att jag blir tårögd! Vem jag ska skicka den vidare till? Återkommer med det imorgon men jag skulle gärna skicka tillbaka den till Maria i 60-tals villan! du är bäst Maria, och tack snälla! Ni är många därute som förtjänar en!



Att sova under bar himmel...

Är nåt som jag och äldsta dottern S har ägnat oss åt sedan hon var tre....Helgen innan skolstart precis när augusti är så där dallrande vackert, mörkt och fuktigt och den där stillheten infinner sej, den som är där just mitt emellan sommarens badhets och höstens alla måste-hinna-göra innan vintern. Då, då bäddar vi ned oss under bar himmel på hennes balkong och räknar stjärnor....och den natten sover vi som allra bäst....

image99

Kanske vågar lilla S sova med oss i år......Annars hinner vi, vi ska sova där i många år till! I fjol föll ett ljummet sommar-regn när vi vaknade......det gör ingenting, balkongen är en sån där som är "inbyggd under tak" man ser hela den vackra augustihimlen men får vara ifred för regnet. Jag tror att det är den underbaraste nattem på året.



Nu byter jag ämne
, jag har ju lagt in små underbara Västerås gurkor! Goda så det förslår, och jag hade ju lovat att delge er receptet...här kommer det! Sen lovade jag ju att visa er datarummet men nu är det så att avin från IKEA kom idag, och med den vår efterlängtade fotpall, så jag håller i kameran en stund, tills den är färdigmonterad!

INLAGDA GURKOR I KRYDDIG LAG:

2 kg gurkor
2 l vatten
2 dl salt

Koka vattnet och saltet och häll det över gurkorna som du skivat i lagom tjocka skivor.
Låt stå i en bunke över natten. Sen häller du av vätskan och torkar av gurkorna lätt.
Koka en lag och häll den het över gurkorna.

LAG:

3 dl ättika(ca)
6 dl vatten
10 dl socker
2 tsk hel vitpeppar
3 msk senapsfrö
2 msk dillfrön
2-3 starka frukter/burk typ feferoni spansk peppar eller chilifrukt


image100(foto:privat)




Helgen bjuder förhoppningsvis på en loppis...och på sol och nytvättade lakan på tork i vinden.....men först ska vi äta surströmming imorgonkväll!


K~R~A~M~A~R     P~Å     E~R       A~L~L~I~H~O~P~A !

Ett halleluja-moment!

Jag har egentligen inte alls tid att sitta här - jag måste ju tvätta! Tvättmaskins-mannen J har med beröm godkänt satt dit min lucka. Tänkte ge er bildbevis på att han är en händig man........så här skulle ni ha fått se en underbart efterlängtad fantastisk OUMBÄRLIG fungerande tvättmaskin.Men kameran ville annat och vem vill förresten se en tvättmaskin? (Förutom jag då!) Livet utan den var inte detsamma.....men nu är den hel! Och jag dansar glädjeskutt runt gården, aldrig trodde jag väl att jag skulle bli lyckligast av att få tvätta? jaja, jag har hört det säjas att man ställer mindre och mindre krav när man blir äldre....jag måste vara last-gammal då höjden av lycka är en kväll med tvättmaskinen och Morden i Midsomer.....

Det här inlägget måste ju klassas som tråkigaste inlägget i bloggvärlden ever, så till imorgon, eller Torsdag lovar jag att bättra mej, då ska ni få se gurkorna som ligger i lagen i köket och väntar på att få plats i alla burkar...Och kanske får ni en glimt  av datarummet...men bara en glimt, den evigt fördömda pallen är ju inte på plats ännu....

Som tack för att ni orkade läsa ska jag muntra upp er, här kommer att bildspel som jag fått( för lääänge sen) av allra goaste kusinen skratta, och skäms, för pinsamt roligt är det!
Jimmy när han är som bäst!


TACK FÖR ALLA ROLIGA, UPPMUNTRANDE OCH SNÄLLA KOMMENTARER, dag efter dag förundras jag över vilka fina vänner jag har, där ute i rymden......

image98(foto:privat här har ni "våra" två hästar som går på vår baksida...livet på landet ni vet.....)

Hemma igen!

Imorgon är det dax....att arbeta igen alltså.....kan inte påstå att jag längtar direkt. Tycker att sommaren har varit alldeles för kort! (Det kan bero på att jag bara haft 4 veckors semester istället för de vanliga 6!) Men jag har ju två kvar...våra Bulgarien-Turkiet veckor.......

Nu fungerar tv´n. Dessvärre ville inte luckan till tvättmaskinen ge med sej så imorgon (hoppas jag!) eller senast Tisdag kommer tvättmaskins-mannen J, och sätter dit en ny. Livet utan tvättmaskin är svårt. Synnerligen svårt, särskilt när man har eldat och grillat och spikat och svettats och eldat och eldat i stugan.....Vill inte ens föreställa mej hur det var när tvättmaskinen inte fanns! Men väl i stugan så har vi njutit och myst och förundrats över tekniken att man faktiskt numer når internet (och har hela 10 kanaler på tv´n!) där. Vilken skillnad sen vi drog in strömmen, förr drevs allt på solpaneler och då gällde det att ransonera om man ville se ett helt program på kvällen, i svartvitt förståss, inte orkade panelerna med färg tv....Om det är bättre nu? Jag tror att jag svarar pass på den frågan.....

Ikväll bakar jag VINBÄRSKAKA: Receptet är till en långpanna och temeraturen är 175 grader......
4 ägg
4 kkp strösocker
4 dl mjöl
300 gr smält smör
(foto:privat)
vispa ägg och socker pösigt och blanda ned mjölet sen. Häll sedan tätt, tätt med vinbär ovanpå kakan och låt den gå i ugnen tills den är färdig.(tid? tja...det brukar variera, kolla med en sticka!)
Har man inte vinbär kan man lika gärna använda lingon eller rabarber, det är en söt kaka som kräver nåt surt ovanpå för att inte bli slisklig.

Sen tänkte jag visa er en bild på mina kockar! De har stått i år och dar i stugan utan att nån har velat kännas vid dem (så även jag) men nu plötsligt så kändes tiden mogen, de har fått flytta hem och lyfts fram igen, visst är de för härliga? Min kära mormor införskaffade i efterkrigstidens 40-talet. Optimistiska grabbar!

image97(foto:privat)

Ha nu en underbar vecka, särskilt ni som ännu suger på semester-karamellen ni (vi) andra ska också ha en underbar vecka, jag börjar känna av rese-stressen nu, så många saker som ska hinnas: vaccin, intyg till lilla S´s medicin (vill ju inte bli tagen av tullen) behöver vi handla badkläder? Sonen. dvs hunden, han ska hinna hälsa på "sitt" dagis, han ska vaccineras osv osv....oj...mycket att tänka på......kramen på er!

Upptäckt!



Upptäckte just den här sidan,  eMen och här kan du vinna en läcker ljuslinga med fåglar från Candiie.com, vilken härlig vinst det vore, nu till hösten eller hur?!

Tillägg till förra inlägget......tyvärr tog åskan vår inkommande signal till alla tv-apparater (ingen tv pajade som tur var!) men vi sitter i ett kabelnät och det vekar vara bara vi och närmsta grannarna som drabbats...dessutom pajade min lucka till min fina stora LG-tvättmaskin(alltså låsanordningen till luckan) så jag hinner inte baka ikväll, det blir inget recept (förlåt!) det kommer på söndag, just nu ska jag underhålla alla karlar som springer runt här (tvättmaskins-mannen och kabeltv-mannen + en förvirrad make) så hejsvejs, vi ses på söndag då vi återvänder från stugan, DÅ ska jag baka! KRAMAR på er alla tålmodiga, tror ni inte fotpalls-h**lvetet är restat?!!! Livet är svårt just nu!*suck*

Vilken värme!

Ikväll så tog vi tjejerna och hunden och for till Nordens Riviera, Pite Havsbad....ljumma vindar och varmt vatten = suveränt härligt!  Vi kände av det där "dåliga samvetet"...varmt och ändå inget badande på dagarna så därför tog vi igen det med råge, nu ikväll!

Döttrarna är ju som bekant på läger, närmare bestämt IOGT´s kojbyggarläger, så det blir inte så mycket tid över till badande om dagarna....det är långa och arbetsamma dagar fast oj så skoj! Helt fantastiskt vilken organisation det råder, arbetsiver och faktiskt ser man redan där behovet av att "piffa till det", det hänger redan gardiner i flera av kojorna och en del har byggt utkikstorn, det är en fröjd att vara där! Och man (läs: föräldrarna) behöver vara där, jag märker att lilla S är nästan för liten, ibland lockar filten i skuggan och tuppluren mer är hammaren och spikarna....Men på fredag är det taklags-fest för alla duktiga jobbare, förädrar, syskon och för mor- och farföräldrar. 

Flickorna har dock  fått välja, de vill hellre till stugan, den här sista helgen i "frihet"...Vi har knappt hunnit dit i sommar men nu ska det äntligen bli av! Och flickorna har blinkat med ögonen mot allra-bästaste morfar så han har lovat att sitta med dem framför elden, sent, och grilla fläsk! Ingen taklagsfest i världen kan konkurrera med det!

Vi väntar fortfarande på vår fotpall från det blågula varuhuset så därför dröjer datarumsbilderna. Maken har också beställt kabellister och kabelvagnar som alla 534241 tusen kablar ska gömmas i så vi avvaktar ännu någon dag innan kameran åker fram. Istället bjuder jag på en av de böcker jag läste i sommar..."En shopaholics bekännelser" av Sofie Kinsella, ni som gillar Marian Keyes kommer att älska den! Helt suverän! Pinsam, skrattig och med hög igenkänningsfaktor även om jag inte brukar dra på mej skulder som hon gör..men läs den, ni kommer inte all ångra er! Och om inte spik-armen och bräd-knäna lägger av helt  jag orkar imorgon kväll så ska jag baka världens godaste vinbärskaka, äntligen börjar vinbären vara mogna!


image93(foto:privat)

Tack och bock för alla snälla kommentarer, ni är ju alla mina bästisar, visst vet ni det?!

De utlovade fotografierna från loppisen

Här kommer mina fynd, och de var verkligen fynd, jag betalade bara en tjuga per styck!

image91Den översta, tavlan, är en tavla från Tilgmans...den (stora) gumman vet jag inte riktigt, hon är svensk och signerad(med nåt som ser ut att vara "Julia"(?)...vasen är från Uppsala-Ekeby (åh, jag är verkligen förtjust i det tunga porslinet därifrån!) Jag är så nöjd över mina nya vänner, vi kommer att trivas så bra ihop!



image92  här är min lampfot...

Min mamma hävdar att skärmen var det värsta hon sett i kombination med den foten...vi får väl se....men  skärmen SKA bytas ut till nån som passar bättre.....det råkade bara vara så att det var en skärm som var ledig...och fanns hemma.....

Imorgon börjar min sista semestervecka, men inte deppar jag för det, vi åker ju snart på vår två-veckors resa till Bulgarien och Turkiet...jag hinner bara jobba två veckor så är det dags för vila igen.....härligt! Och i veckan är flickorna på läger (igen) så jag lär ju få tillbringa en del tid i bil med att transportera döttrar med kompisar till och från lägret....

Nu säjer jag inte godnatt utan "hej" till soffan, vi ska titta på film, men först ska jag gå och titta på makens fina "piff" utomhus, vi har bytt husfasadens siffror mot bokstäver...han är för duktig, maken min! Och kram till er alla, vi ses imorrn!

Tack för alla jättefina kommentarer, ni är ju för gulliga!

Nu har jag dansat och lett...eller jag menar att jag har Lulat och kalasat.....

Och inte tog jag med mej kameran....(huvvaligen då MAN KAN JU BLI BESTULEN!) Så min kväll på slottet på stan
kan enklast sammanfattas i några (?) punkter....men med tanke på att vuxen-kvalitets-tiden mamma-vatten-intaget började redan på eftermiddagen så blir det nog lite fler än några punkter.........Vi började kvällen eftermiddagen hos våra allra goaste vänner (som nog vid närmare eftertanke är de mest underhållande människor som existerar) med sushi och smaskigt tilltugg, även om de mörka småkorvarna (som lämpligt nog hette Devil) var i starkaste laget....tyvärr var det efterlängtade ÖLSPELET på vift...så...vi tar en revival snart, eller hur J och T? men men...här är kvällen i korthet:

image90(bild från euart.com)



* Lisa gjorde (förståss) en silly-walk hela vägen från Mjölkudden in till centrala stan, jag svär på att hade jag inte haft(så trevlig) guidning genom hyreshusen hade jag varit kvar där än
*Lisa slösade en halvtimme i toalettkön på MacDonalds för att sen, när hon var nästan framme vid dörren, lämna kön och gå för att köa vid baja-majorna...intelligent??? näe inte värst...
*Lisa valde just DEN baja-majan som det var når fel på, toa-ringarna(joo - båda!) ville varken vara uppåt eller nedåt utan i nåt slags mitt-i-mellan läge som gjorde det omöjligt att varken stå eller sitta utan medgav en slags halvknäande böjande ställning med ansiktet vridet skarpt åt höger.....skarpt åt höger sitter urinoaren i baja-majorna.....för er som inte visste det alltså....det är INTE ett litet handfat som råkat tappa kranen...med näsan just där är det lätt att veta skillnaden....
*Lisa gick till karusellerna för att få åka ordentligt i vuxen karusellerna...vad hände jo, en polack tyckte att hennes urringning var så läcker att han kände ett behov att att "ratta in Tokyo"....som tack fick vi minsann fri-åk! Sen tyckte T att Lisa skulle "justera uringingen lite" så att de fick fler gratisåk....men tyvärr kom chefen klampande så då gick de vidare för att flasha fler stackars oanande polacker åka andra karuseller...men innan det hann polacken ömt lägga handen på b armen och på riktigt knacklig svenska säja "kan vi ses senare"......kan dock rapportera att den polacken drog en nit-lott...
*Lisa (och allra-bästa vapendragaren T) hittade en helt underbar tjej med ett ännu underbarare hår...det var blått, rosa, blont, brunt och lila...på samma gång....och håret satt på en fjortonåring.....fint....
*Lisa hade oturen att höra Marie Lindberg, näee hon blir inte bättre live, trots "har ni det bra!!!!!!?" "vad fint att så många har tagit med sej sitt paraply!"(jopp- önskevädret valde att åka nån annanstans det regnade) hon borde helt enkelt gå tillbak till sina elever....
*Lisa åt vietnamesiskt och på grund av det rikliga intaget av mamma-vatten (trafikskadad aphjärna ÄR gott i rätt sällskap!)så smakade det......fyra små rätter...tror vi.....
*Lisa fick ett erbjudande om att ???(gå åt rätt håll???)med en kille....Det är tveksamt om han visste vad som var rätt håll....historien förtäljer inte heller om han gick åt nåt håll alls efter en stund....
*Lisa hann med att höra Marcus Fagervall svära 3241534453 gånger... ett halleluja-moment (eller inte)...

det var då vi förstod att kvällen var över för vår del....ösregnet tog tillslut knäcken på oss, vi ringde efter hämting och kröp till kojs....efter en alldeles särskilt lyckad kväll....synd bara att vi missade Calaisa...och ifall ni undrar om REVIGÖRen funkade? Jajamen, jag ska ALDRIG mer dricka mamma-vatten utan att ha laddat med den igen...medicinskåpet har fått en ny inneboende!

Och tack vare den så åkte vi på loppisen....och jag gjorde såå fina fynd, imorgon ska jag fota dem åt er! 

Och jag vill bara tacka J och T för den härligt roliga skrattiga kvällen, kvällar med er är aldrig tråkiga! Nästa gång kommer ni till oss (snart - om nån vecka bara!) se bara till att hitta ölspelet först! I love u!

nu är vi nästan färdiga..........

Fast jag vill inte lägga ut bilder förrän vi fått fotpallen som kommer i början av nästa vecka...så ni får hålla er till dess!
 
Själv har jag varit och handlat REVIGÖR för att kurera den planerade huvudvärken till imorrn.....inget skallebang här inte, hade tänkt hinna med lite loppis.... Ska rapportera imorgon om det funkade, Revigör alltså...blir första gången jag provar det...ikväll ska jag åka karusell, dricka lite(hmm lite?)mamma-vatten och dansa! Lulekalaset är här, och se, den som väntar på nåt gott får bra väder!


image89(önskevädret)
 






image88 (
den här fåtöljen blev det i allafall.....foto från ikeas hemsida)


Ha det bra, bästisar!



RSS 2.0