Sommar och lata dagar

I familjen med det vita huset är det lättjefull stiltje.
 Maken är på arbetet men flickorna och jag har mañana-manér.

Det är sommarlov och jag tar lite lov från bloggen också.
En dag i sänder och semester-lir. Idag har vi ett försenat kalas för "yours trouly". Därför bakar jag en smaskig-svulstig tårta.

Men jag har en bild att visa. På några som inte har lov.Nu är vi maken fullfjädrade bi-odlare och jag slänger ord omkring mej som "avläggare", "puff" och "fjolårsdrottningar".....japp. Vi ÄR biodlare på riktigt nu. Till hösten slungar vi vår alldeles första egna honung!

Det ni!!!!

Ps: saften på syren blev fantastiskt god! Om något, kanske den påminner lite, lite om flädersaft....

Och nu säjer jag hej, vi ses när vi ses!


Sommar är syrenerFör mej är sommar syren. Syrener som vajar i vinden och sprider underbar doft.
Idag fångar jag doften på flaska. Eller är det så att det är sommaren jag fångar på flaska? Jag fann ett recept på just syren-saft i flykten. Ifrån ett tummat exemplar av en reklamstinn villa-hus tidning. Tidningen kom i vår ägo av en helt annan anledning, men receptet lockade mitt öga och nu har det väntat färdigt i skåpet på syrenernas blommning.
Blommorna och sommaren är här och jag har diskat saftflaskorna....

Just nu är stor-tjejerna på efterlängtat dansläger. Igår fick jag vara med bästa vännen, heldagssurr och en gemensam längtan efter att få träffa deras lille. Bäst-före datumet har kommit och gått, nu vill vi gärna träffa honom! En promenad i härligt obekanta miljöer blev det också. Imorgon åker vi till Happis, jag, Gnillot och maken. En lång prata-två-vuxna dag är inplanerad. Gnillot lär ju ha en del att tillägga, men ändå:)

Sen är det dags för rabarbermarmelad kok. Och på fredag.....*trumvirvel*....då fyller jag år, och fina vännen som har en inplanerad stockholmsresa just i helgen, har lovat komma hem med en efterlängtad present....

Så vem vet, kanske blir detta veckans enda inlägg?


Här tar helgen vid

Jag tänker vara en tråkig bloggis. Just nu händer det bara roliga saker hela tiden. En examen väntar runt hörnet och med den kommer en massa fix.[ Läs; 3 omgångar fin-kläder som ska stärkas och strumpbyxor (jaja, tights, leggings, whatever), hårfixningar, skor och annat som ska bli klart till fredagen.] Examenskvällens tre-rätters tillsammans med mormor/morfar och farmor/farfar väntar också. Så det är bättre att vara ärlig och tala om att det inte blir fler inlägg den här veckan. (För nånstans ska jag också klämma in ett cellprov (hu!) eftersom det förra blev framskjutet.) Så här är alla minuter bokade.

Med det önskar jag er en trevlig examen!!!

                      
 
Long time...

Bloggen har fyllt tre år(!!!)

Gnillot har kunnat gå ett tag, med en tiomånaders hela lyckliga, upprätta oförsiktighet. Stora S har haft ett bejublat uppträdande i kyrkan, vi har ätit på favoritresturangen och examen närmar sej.

Men mest har vi grillat. Och grillat. Och så har vi bakat stenugnspizza.
(Vilka fantastiska pizzor det blir på grillen! Godare är pizzerians!)
Märks det att vi är frälsta?

Världens bästa grill är här och vi bara gottar oss...
På lördag kommer våra föräldrar på stor, svulstig grillmiddag då det serveras både getost-röra och hemmagjord `klar´ potatissallad till det grillade....Jag har visst lovat att fira in lovet med en huller-om-buller tårta också...

Imorgon åker vi för att se Den Stora Balen. En kusin ska finvandra med flickvännen på röda mattan. Själva tar vi med oss picnick korgen till leklandet. Klart vi ska leka efter att vi sett alla prinsessor och prinsar!

Så kram på er, jag hoppas livet är lika härligt på er sida om datorn!
Grattis världens bästa 12åring!

Vad är det för en dag?
Är det en vanlig dag?
Nej, det är Stora S´födelsedag
För det är Stora S´ födelsedag

Hurra! Hurra! Hurra!Vi firar en älskad unge som är på sitt sista år som barn idag. Nästa år är hon tonåring. Nästan lika lång som sin mamma, och världens bästa storasyster. Idag för tolv år sen var hon ett halvt dygn gammal. Lika fin nu, som då. Faktiskt är hon ännu finare nu, för nu har vi ju lärt känna henne.

Därför helgar vi redan idag. Kalasen radar upp sej och maken har halv dag imorrn och ledig-fredag med oss.

Så; ha nu en härlig sommarhelg! (och själva tror vi att vår grill äntligen anländer efter resan med båt-lastbil från Danmark. Åtminstone så har de då lovat oss det! - så vi ska grilla, grilla och grilla!)


Mer sommar


Resan till Ungern hade tydligen varit en fullträff. Sällan har en mormor och morfar varit mer välbadade. Ungern är känt för sina hälsobringande kur-bad och det är tydligen vad de har ägnat den mesta tiden åt:)

Mitt husvaktande är över för den här gången. Med sej hem hade de en underbar handsydd klänning till Gnillot.

Och en thékanna förståss............

Mjau, säjer jag, och samlingen växer!

Kram!Finväder idag igen = utedag!


RSS 2.0