Redo för ett hemma-hos repotage?

I mitt förra inlägg skrev jag hur vi bor "mitt i naturen"...Därför vill jag passa på att visa hur det ser ut här, runt vårt hus. Vårt hus är 1 1/2 plans Hortlaxhus och (konstigt nog) byggt på en kraftigt sluttande tomt. Det vanliga när man bygger på sluttande tomter är att välja ett sutteränghus men se det ville inte de som byggde vårt hus. Vårt hus står alltså på plintar eller pålar och således har vi halva huset ovan mark så att säja...det har sina fördelar men också sina nackdelar...när vi köpte huset för nio år sedan fanns det ingen baksida alls, vi har bokstavligt slitit som djur för att ordna till den, vi har handskottat 35 kubikmeter jord, vi har sly rensat och burit bort sten sten och åter sten....(sen har vi burit tillbaka sten-annan sten!) vi har sått in buskar och träd, har anlagt en grillplats och gräsmatta och så vår älskade bastu förståss! För tre år sedan skyndade vi till Nolia och där stod vår bastu med omklädningsrum och bara väntade på oss! Sen när den kom hem med kran bilen så blev vi tvungen att skotta ny jord...(gissa om det blev diken av däcken!) Den förra ägaren till vårt hus hade använt baksidan till att såga ved på och inte plockat bort vare sej sågspån eller vedflisor-nånsin! Så vi lånade grepar av vår goa granne (han med hästarna) och grepade upp tolv(!!) lastbilslass med vedrester och körde dem till sopstationen...Vi är mycket nöjda med vår baksida, vi har inga grannar där, bara vattnet, hästarna och fåglarna, ibland kommer fåren och lammen och går på andra strandkanten (och för det mesta är fåren också underbara det är bara på natten när man har myggfönstret i och de ropar på varann som man får lust att laga fårstek). Där kan man bara sitta och bara vara...Ingen bok blir så bra som där och där smakar frukosten allra bäst..Så här kommer några bilder från vår baksida,  jag har försökt att inte fånga den fula isbrännan på bild!


först ut är utsikten över vattnet...

image5



här är bastun...

image6



här kommer en del av vår altan bak....

image7


när man ser "sitt eget" genom en kamera lins så ser man vad som genast behöver åtgärdas...skäms för att säja det men vi har inte oljat några altaner ännu...men med lite tur hinner vi det i helgen....möblerna som står på altanen till bastun ska bytas ut... Har dock inte hittat de rätta ännu. Jag skulle vilja ha ett i trä men vi har inget tak som skyddar dem där och möbelsetet som ska stå där, står ute året om. Vi använder ju bastun året om så därför är jag tveksam till trä, är rädd att det skulle bli fult fort..Plast är praktiskt men förfärligt fult och vad återstår då? Järn eller aluminium och det lutar åt det hållet. Sen ska de ju gärna vara sköna att sitta på också och tyvärr är metall inte så bekvämt alla gånger...det låter som en omöjlig kombination...Imorgon åker jag och töserna till stan. Vi ska inhandla kläder till sommarens bröllop. Jag har sett ut en klänning i en av stans affärer och imorgon ska den provas....har vi tur hinner vi med att fika också. På fredag är det examen och storasyster ska spela piano i kyrkan. Hon är verkligen duktig, hon brukar ta min gamla gitarrbok och omvandla gitarrkompet till pianonoter så nu spelar hon både Beethoven och Rosa Pantern, särskilt mycket spelade ur pianoboken har det inte blivit, hon har en fantastisk "pianofröken" som inte är bunden av planeringen utan storasyster får ofta själv välja vad hon vill lära sej. Jag tror att det är därför som hon så snabbt blivit så duktig, hon har ju kul varje gång hon har lektion! Så på fredag sitter vi där, hela familjen och morfar och hejar på, mormor hade gärna kommit men ska man hålla tal i en annan kyrka så ska man...sen blir det restaurangbesök och självklart får examensdamen välja vilken! Så för er som tänker hälsa på säjer jag: Vi ses på Lördag!


Kommentarer
Postat av: Mariakoden

Måste visa eran grill-grej för sambon. Han kommer INTE bli glad. Inte alls. Han har nämligen jobbat med en utegrill hela dan, men jag vill helst ha en sån där rund grej som ni har!!! Jag vill bara grilla på den, den behöver inte ha så många finesser!! Gillar eran bastu åxå ...å vilket fint läge ni har!!!!
Så kul att du blivit med blogg.....=)
Kram o gonatt!!!

2007-06-06 @ 22:28:27
URL: http://www.mariakoden.blogg.se
Postat av: Esters Mamma

Du har ju gjort en rivstart med långt inlägg och massor av bilder. Hör du till Pite-bloggarna? Jag verkar ha fastnat hos dom.

2007-06-06 @ 22:41:03
URL: http://estersmamma.blogg.se
Postat av: Saga

Grattis och välkommen som bloggare! Det ska blir riktigt trevligt att följa din blogg! Jag blir bara så nyfiken om du också är pitebo...!?
Jag sa faktiskt idag till min man att det finns en tjej som kommenterar, som heter Lisa och som är så rar i sitt ordval att jag ibland får för mig att vi känner varandra... :)
Om än vi inte gör det sedan tidigare så får jag ju nu chans att "lära känna dig", du "känner" ju redan mig lite genom min blogg! :)
Klart du får länka!
Kram och natti-natti!

2007-06-06 @ 22:47:00
URL: http://kitchenbloom.blogg.se
Postat av: Vicke

Vad kul en ny bloggare dessutom från Norrbotten!
Så spännande och jag gillar verkligen det jag fått se av ditt fina hus. Vilken underbar utsikt!
Nu vill jag se mer är alltid så kul med hemma hos bilder så jag kliver gärna in i huset;)
Välkommen till bloggvärlden!

2007-06-06 @ 23:36:14
URL: http://www.vickes.blogg.se
Postat av: Lilla My

Hej och så kul med en till piteblogg.Är du Lisa som brukar lämna kommentarer? Gissa om jag har varit nyfiken på vem du är,om det är du som gör det vill säga. Vad fint ni bor och välkommen till bloggträsket :)

2007-06-06 @ 23:38:50
URL: http://myslivochhem.blogspot.com
Postat av: Barbro

Vilket fint läge ni har på ert hus!! o fint hus dessutom, spännande med pålar... men du, våga vägra att olja in altanen, det har vi gjort och istället får vi en vacker silvergrå patina som jag älskar.. livstiden minskas inte heller om det är impregnerat trä... kramar till dig

2007-06-06 @ 23:40:09
URL: http://www.barbros.blogg.se
Postat av: Barbro

glömde säga att jag såklart länkar tillbaka!!

2007-06-06 @ 23:42:47
URL: http://www.barbros.blogg.se
Postat av: Lisa

mariakoden:gissa om vi är nöjd med grillplatsen! Den är inte för fin för att bränna kvistar och pinnar och djup nog att rymma dem. Maken gjorde bänkarna av träd från stugan.
Saga: Jo, jag är pitebo, fast i utkanten av kommunen.. vad glad jag blir när du tycker att jag är rar, DU är ju själv så jättegullig, välkommen!
Vicke: jag har länge hälsat på hos dej, välkommen du med!
Lilla my: Jo, jag har hälsat på ett bra tag hemma hos dej nu, nu "kommer jag ut ut garderoben" Välkommen till mej!
Barbro:Hej goa rara du, vad kul att du hittat till mej, ska fundera på det där med att låta bli att olja in...är ju så nyfiken på vad du handlade i Rydlinge?(djävulspirean är bara såå fin!)

2007-06-07 @ 04:47:10
Postat av: evans

Vilken häftig bastu!

2007-06-07 @ 14:52:25
URL: http://evans.blogg.se
Postat av: Lisa

evans:välkommen hit! bastun kommer ifrån Badtunnespecialisten och finns i två utföranden, en med omklädningsrum och en med bara själva bastun, den är vedeldad såklart!(www.badtunnespecialisten.nu)återigen; varmt välkommen hit, hoppas du kommer tillbaka!

2007-06-07 @ 17:28:38
Postat av: Nina

mysiga bilder..

2007-06-07 @ 19:08:27
URL: http://modesida.blogg.se/
Postat av: Lisa

Nina: vad roligt att du hittat hit!

2007-06-08 @ 10:52:14
Postat av: Anna

Ååååååaaaa, vilken utsikt! säger en platt-skåning. ;o)

2007-06-14 @ 17:05:15
URL: http://familjenjensen.blogg.se
Postat av: Hannele

Vilken läcker bastu.

2007-06-24 @ 20:39:14
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Helen

Vilken himla läcker bastu!

2007-07-07 @ 23:00:20
URL: http://hilajns.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0