Så var det lilla kalaset överstökat!

....En lugn tillställning med god mat och den allra närmaste släkten. Trevligt. Några fina presenter fick han också, maken som fyllde 39+........

image122(foto: privat, här är det en bukett som kom med bud från nåra jobbarkollegor i södra sverige)

Idag kom våra allra bästaste vänner med barn förbi, och tänk vilken lycka och tur vi har för deras flickor är precis jämnåriga med våra, så dagen idag har verkligen varit i flickornas tecken! Mycket fnitter och stoj, härligt och roligt. Tyvärr ses vi alldeles för sällan sen de "flyttade ifrån oss"...och bosatte sej i grann-kommunen. Men vi tog ett pirrigt och roligt beslut; vi åker tillbaka till Bulgarien och till Sunny Beach med dem och deras flickor!!!! Längtar redan, nu blir det till att hålla i börsen, för här ska sparas!!!!  Mindre än ett år tills vi åker!  (om allt går enligt planerna alltså)

Till veckan ska maken hämta kataloger och så ska vi tillsammans boka resan när de kommer till oss för den stooora 39+ festen vi ska ha till Allhelgona...då ska vi dricka mamma-vatten, och kanske rent av lite aphjärna?.......
eller vad säjer du, T?

Nu ska jag gå å se en av de roligare filmerna jag sett...."Och så kom Polly"  skratt är bra för själen! Ha en härlig vecka vänner och kram på er!

Å här uppdateras det........inte!


                                                               image120(bild från ballonsupermarkt.de)


Sorry vänner, men maken fyller 41 minus ett imorgon, så det är lite körigt just nu......återkommer med rapport mot söndagen skulle jag tro!  Det blir bara det lilla kalaset imorgon, med den allra närmsta familjen, den STOOOOORA festen med alla kompisarna tar vi till Allhelgona efter att vi haft diverse aktiviteter som kick-off, invigningar, hotell-boende och annat..... TREVLIG HELG PÅ ER! *vinkar med både fötter och händer*

                                                 


                                              image121
(Det här ska ju föreställa mej....när jag läser då, böcker är livet, särskilt böckerna om den romerske detektiven Giordanus i sviten av Steven Saylor)

Slår ett slag för tjuvlyssnat.se.....


Efter alla tillbud: SAS stoppar kåta passagerare!

Kallax Flygplats, Luleå

På nedervåningen checkar man in med hjälp av fingeravtryck i en scanner. Boarding-gate är sedan på övervåningen. Två tjejer ~16 kommer fram till gaten.
Tjej 1: Vad ska vi göra nu?
Gateman ~50: Jaa.. har ni kört med fingret där nere?

Citatet kommer från tjuvlyssnat.se en av mina favoritsidor....ni som inte hittat dit än, gör ett besök där snarast! Skratt garanteras.....Typiskt flygplatsen som är närmast oss...har några egna historier att berätta om sen vi skulle till Bulgarien.....De måste vara experter på att kläcka ur sej grodor:))))

Annars har helgen varit som alla andra helger schwoooosch - snabbt överstökad och måndag igen......Veckan som kommer innebär några saker utöver rutinerna, vi har möte imorgonkväll och jag får två elever som ska följa mej tätt i hälarna hela tiden. Näe, det ska bli roligt, jag älskar att ha elever, de tvingar mej att omvärdera och ompröva mina egna metoder, och dessutom lär JAG mej nåt nytt hela tiden...uppfriskande!

Nu ger jag upp! Blogg.se går sååååååååå trööööööööögt, jag hade tänkt visa er vår fina bastu dit vi är på väg....jag känner lukten från röken (den är ju ved-eldad såklart, vår utomhus-bastu). Nu ska vi värma frusna tår och vila kroppen efter att ha fått undan det sista efter höst-röjet. Härligt! Hoppas ni alla får en perfekt vecka med det där perfekta sensommar-vädret som utlovats....HEJSVEJS!


Mina the´kannor

Historierna bakom mina kannor är lika många och brokiga som kannorna........jag har nåra "kriterier"...kannorna ska vara köpta utomlands, helst av någon annan än jag själv....fast visst, det finns en kanna jag fick när jag konfirmerades och den är svensk....

Sen har jag köpt några själv, som den jag köpte nu i Bulgarien. Fast många är köpta av kära goa vänner och släktingar...Allra käraste C (eller L i kortformen:), hon har släpat hem kannor åt mej från de mest avlägsna länder. Australien är nog landet längst bort som fått släppa ifrån sej en kanna...... Numer är det så i vår bekantskapskrets att de flesta går runt med "the´kanne-ögon", en kann-radar för att snabbt få det överstökat glädja Lisa...när de är utomlands (och skäms på dej T - jag har ingen kanna från Finland -än)

Nu måste jag bara varna er; detta kommer att bli ett mastodont-inlägg så är du inte särskilt intresserad av porslin så kom tillbaka en annan dag, för det här blir att lååååångt ett och allt handlar om mina kannor....Här på bild 1 ser ni (från övre raden vänster) en kannor från Tallin(Estland), den gröna bakom är från Cypern, den vita som nästan är helt skymd är från Grekland( och till den hör en hel the´servis). Längst fram står en kanna från Malta med en bild på med de typiska hästdroskorna... Den bruna kannan har maken snabb-handlat i Spanien på en liten taverna (när de andra gubbarna köpte vin på kick-offen:)) han är bara för go - maken min!

image116(foto: privat)

På nedre hyllan står en kanna som jag köpte via postorder i min tonårstid....kannan intill är min allra första i samlingen och är en av mina konfirmationspresenter..den har också varit en del av en kär servis som jag druckit mycket gott the´ur men nu är det bara en kopp kvar....sist av alla kannor i detta skåp är den nyaste medlemmen; kannan som följde med hem från Bulgarien... visst är den vacker? Gjord av en lokal konstnär som satt i det gamla Nessebar....


Bild 2 har en kanna från underbara Wien - där mamma och pappa valsat i kristall-kronornas huvudstad....Kannan bakom (den med elefanten) kommer från Thailand och den vita ser nu ju var den kommer ifrån - Harrods (i London såklart!) framför dem står en kanna från Kina tillsammans med den lilla som kommer från en liten by i Laos....

image117 (foto: privat)

Undre hyllan har en kanna från Usa - vem annars gör så stora och svulstiga kannor? Häftig och ytterst representativ för sitt land:)....Kannan längst fram köpte jag och maken i Rom under högst oroliga former...det pågick en enorm protestaktion mot begränsningen av droger i Italien och hundratusentals påverkade människor demonstrerade på Piazza Navona och halva Rom var avstängt. Miltärpolisen bevakade allt och alla och där gick vi, i vad vi trodde var godan ro. Inte hade vi insett att för polisen såg vi ut som vilka back-packers som helst...usch, det kunde ha slutat olyckligt men det gick vägen trots allt......Den vackra höga kannan i tung keramik är från Prag, (Tjeckien). Den smala slanka kannan är från mannens drömresa till Tyskland (och biltävlingarna i Nurnberger Ring).

Bild 3 Har en exklusiv kanna från London..den visar olika regenter från Englands historia. Kannan intill/bakom är från mammas och pappas senaste resa till Kina. Den lilla kannan längst fram är från en av våra Turkiet-resor.  Den otroligt fiffiga kannan som står ovanpå sin egen kopp kommer från Portugal.

image118(foto:privat)

På den undre hyllan står en kanna från Toscana, Italien. Sen kommer min kanna som rest allra längst. den har också sin egen kopp under sej och den har kära C tagit med sej hem från Australien! Kannan som har oliver på sej är passande nog från södra Frankrike. Sist av alla är kannan som tillhört makens gammel-farmor.  Den kommer ursprungligen från Norge och heter "Saturn". Den är i design av Kirsten Dekor.

Ja det var alla mina kannor......historierna runt dem är unika och underbara, precis som personerna som gett mej dem. Jag älskar dem alla och de är mina käraste ägodelar. En tråkig dag kan bli hur rolig som helst bara av att titta på kannorna och minnas en stund....... Och det är ju en samling som växer...frågan är ju bara hur jag ska förvara dem? Än ryms det många till, men sen? Jag vill ju inte ställa undan dem......Faktiskt har jag ingen som är från kära älskade Norrbotten heller......hallå där, maken eller nån, kanske kan man önska en från Katarina K? *blink*blink*. Det är ju jul snart eller?

(foto: privat, här är vår ikon! - St. Panteleion, eller Sany Panteleymont som han hette på Bulgariska..alla läkare, helare och sådana som lagar det som är trasigt...(hjärtan kanske?) i allafall deras helgon är han.  Nu står han där på vår spiselkrans, tillsammans med Jungfru Maria som vi köpte i Rom...han är målad av en konstnär i Burgas..vacker är ikonen i allafall!)

Slängkyssar på er, nu börjar jag ju få rutin på det här vardagstjofräset igen ni vet; tvätta-städa-laga mat-handla-läxor-packa kläder-gympor osv.....så jag kanske rent av hinner runt hos er alla ikväll......om vi nu inte fastnar i Heroes-träsket igen.....*s* kraa-aaamisar!


Här kommer min "lykta"....

image115(foto:privat)


Alltså....egentligen är det ju inte någon lykta direkt..det är mer ett ljusfat eller hur? Inser nu att jag säkert har lurat er, här sitter ni och väntar på nåt ihopsnickrat som jag då kanske skulle ha sytt ihop av.....ståltråd? Fy på mej! Man ska inte luras.....Jag tycker det (fatet alltså) är lite lagom kitsch-norrlänskt....det står faktiskt stadigt och syns bra på håll..jag är ialla fall nöjd! Vad mannen sa ska vi inte bry oss om.....

Läser att flera av er vill se shoppingbilder....slänger väl ihop ett kollage med min thekanna sen...och givetvis ska ni få sen min ikon också! (Med St Panteleion - läkarnas och helarnas helgon) kläderna ska jag låta er slippa se, även om min festblåsa är en höjdare!

Kram på er....fortfarande är det såå mycket att hinna med, och mörkt är det ju också, så jag är ju så trött på kvällarna.......sen kan det också vara det att vi har drabbats av det där beroendet som Ewa (whisky&champagne) pratade om redan förra säsongen....Heroes......herregud, vi plöjer ju flera avsnitt per kväll....kanske därför som jag är zzzzzzzzzzzzzzzzzzåå trött?......Så blev den....vår resa, alltså........


Vi har haft två helt underbara, fantastiska veckor i otroliga Bulgarien
....Jag vet inte egentligen vad jag trodde om landet innan vi åkte, nånstans hade jag hört att "det var lika billigt som i Turkiet" och därför antog jag att det mesta skulle vara "som i Turkiet". Men OJ vad fel jag hade!! Efter att ha varit i Turkiet flera gånger förr, och nu då i Bulgarien för första gången så säjer jag spontant "inte Turkiet - hellre Bulgarien"!!

Vilka underbara människor och inget "inkasteri" vid alla krogar och affärer....inga hysteriska prutingar där alla blir missnöjda. Länge leve Bulgarien!


Vi hade ett helt fantastiskt hotell, med en enorm frukost och middagsbuffe´...Enorm är ordet.....en jättefin barnklubb och dessutom hade hotellet stora sällskapsutrymmen för både barn och vuxna, biljard, pingis och flera barer och resturanger...vi bodde i en svit med dubbla badrum och två sovrum.......Hotellet var många gånger finare än flertalet av de hotell vi bott på runt om i Sverige...(och vi har bott i rätt många:) Om ni funderar på en utlandresa så åk till Bulgarien/Sunny Beach!

image111(en av innergårdarna runt  hotellet - den med den lilla barnpoolen -bild från apollo.se)image112(I den ensamma raden av balkonger - högst upp ser ni vår balkong, alla fönster på- och intill den tillhör vår svit , här ser ni också  en del av utomhuspoolen, den var förbunden med inomhuspoolen med en kanal. Det fanns också bubbelpool- bild från apollo.se)
 
Vi har hunnit se vackra och anrika Nessebar där historien kändes nära..Vi har hunnit se Bulgariens andra stad Burgas (och där, på lokalbussen hem från Burgas i resdammet träffade vi Måns Zelmerlöv...eller alltså hans klon....en ung bulgarisk kille som såg exakt ut som Måns....ganska kul faktiskt...)

Tyvärr, och det är med sorg jag skriver det, så blev det ingen över-resa till Turkiet....Vi låg hela tiden och bevakade vädret i Istanbul och när det låg runt 30-31 grader hela tiden och smogen och.....ja tillslut beslöt vi att mannen och döttrarna skulle stanna i Bulgarien eftersom vi inte ville utsätta dem för närmare 14 timmars bussresa turochretur. Så glad i hågen bokade jag, mamma och pappa resan istället....men man ska inte ropa "hej"...lilla S drog på sej en turist-basillusk som i och för sej inte var så allvarlig(och attans vilken suverän sjukvård hon fick! All heder åt de bulgariska läkarna!!) men jag kände att jag inte ville lämna dem själva...sen åkte pappa dit på samma turist-bacill så i slutändan blev vi alla kvar i Bulgarien.

Dagen efter hyrde vi en stor-taxi hela dagen med egen chaufför som guidade oss runt i bergen - högst upp kom vi - till en liten bergsby. Vi fick till tjejerna stora förtjusning plocka färska valnötter...Överallt sprang det grisar med knorr på svansen...jag har hört att bara lyckliga grisar knorrar till svansen...och här sprang de fritt...Vi följde urgamla get-stigar och träffade både får och åsnor...en underbar dag som avslutades på "Djannys" i basarerna med sirlon-stek...härligt!

Jag kan varmt rekommendera en resa dit, sällan har vi kommit hem så utvilade och nöjda! Vi kommer absolut att åka tillbaka! Och vilken shopping! Vi har handlat, handlat och handlat ännu mer! Jag har gått på pedikyr och flickorna har flätat de obligatoriska turist-flätorna...
Vad vi har handlat? Kläder för flera år, och inte bara kopior...jag har handlat festklänningar och "klacki-skor", en snygg höstjacka när jag ska vara fin...Mannen har sytt upp en alldeles sagolik kostym (han använder ju kostym nästan dagligen på jobbet, så han behöver många)...vi har låtit en fotograf fota flickorna....och givetvis har jag köpt en the´kanna! En alldeles speciell en, handgjord av en konstnär i det gamla Nessebar...Sen har det ju halkat med den hel del kopior också...för attans vad vi handlade...Nästan så att man borde skämmas....

Men nu är vi hemma igen...och vardagen har hunnit ikapp oss.....vi har ägnat helgen åt att putsa alla fönster, få undan de sista trädgårdsmöblerna, slänga lessna sommarblommor och annat höst-fix. Så nu är vi klara! Skönt! Nu väntar en kväll med renskav (oj vad vi har längtat efter det) och bastubad.....härligt! Sen har jag gjort en så fin utelykta av ett halvt älghorn, den kanske jag fotar ikväll när mörkret smugit sej på....

Efter middagen så ska jag hälsa på hos er alla.....och jag lovar, jag ska inte trötta ut er med fler reserapporter (inte än på ett tag i allafall)...fast vi har  en hotellvistelse redan inbokad..image113
(det lilla tåget som gick mellan "Blomstergatan" och Hotellen...och mellan "Blomstergatan" och Nessebar - en helt outstanding upplevelse som vi nyttjade jämt istället för att åka taxi...och ifall ni undrar så har jag ingen aning om vem personerna på bilden är, de är nog turister precis som vi var!)


Kramar på er alla, NU, ÄNTLIGEN ska jag unna mej en surf-runda hos er alla, Kram!HEMMA!

.....men med millijarders saker att hinna med! Vi har haft det otroligt bra och mot helgen får ni ett större "repotage"...hinner inte nu...........kram på er alla som hittar hit, ikväll (läs inatt) ska jag försöka hinna runt hos er alla! Kramen!

RSS 2.0