............................................Min vas från Katarina K............................................

.....Behöver ingen närmare presentation....den talar för sej själv!image134
(foto: privat)

image136

(foto: privat)
Visst är den vacker? Gulliga Katarina ringde i torsdags och sa att den var klar....nu står den där, unik i sitt slag och glasyren är gjord i reduktionsteknik (återvunnet tegelbruk) härifrån Piteå. Med åren kommer glasyren att krackelera, den kommer att bli så vacker! Den tål att stå med vatten i (som nu, med bladet från en av makens 40årsbuketter - tre(!!) veckor  senare!) Den tål diskmaskin också, om det nu skulle bli nödvändigt nångång.......Den passar så bra i vårt vardagsrum, och jag är så glad att jag gjorde som Katarina sa, och tog den gröna istället för den vinröda, jag är
inte särskilt vinröd av mej, men grön, DET är jag!!
Och en underbar beskrivning följde det med, så att barnbarnen vet historien bakom den (men först ska jag och maken njuta av den i många år)
Annars har helgen bjudit på ett jättetrevligt föräldrafika på flickornas balett. Snart är det dags för en hemskt fruktansvärd syn rolig stund för alla föräldrar Irina - deras underbara balettlärarinna. Föräldrarna ska nämligen ikläda sej balettrikåer och ha en danslektion med Irina. Nämnde jag att just så måste jag och hunden gömma oss hälsa på min gamla mormor. Den gången ÄR det makens tur att följa dem till baletten. Jag vill ju inte att nån ska dö. Eller nåt. Vilket lär hända om nån ser mej vid stången. Typ.

Skillnaden mellan att vara ytlig och att vara djup

Matsal, Luleå

Fjortistjej: Alltså jag fattar inte varför vissa typ skär sig...
Lång tystnad.
Fjortistjejen (fortsätter): Jag menar då kan man ju lika gärna typ plocka ögonbrynen eller nått... för det gör ju typ lika ont, och då blir man ju liksom snygg också!

Cred: A,V,S,L

Tack till tjuvlyssnat.se...nu har "min" landsände lyckats igen!

Ha en bra vecka godingar, min har bara 4 dagar, sen går vi på ledigt! Och på LÖRDAG, då smäller det,(och alla ni som ska komma - gissa om vi längtar efter er??) Ni ska få se hur Halloween-iga vi är lite längre fram!

Hej då, bästisar!Så var det dax igen, med en ny utmaning!

Den här gången kommer den från gulliga Sara som har bloggen (Micasa) och reglerna är följande:

1. Länka till den som utmanat dig.
2. Berätta 7 sanningar om dig själv.
3. Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.
4. Lämna ett meddelande till dem du utmanat.

Hmm...sju sanningar om mej själv.......

1. Jag hatar blodpudding. Jag menar att jag VERKLIGEN hatar blodpudding, jag svälter hellre ihjäl än äter det.
2. Jag tror att jag är Peter LeMarc´s största fan. ALLVARLIGT, ingen tycker att han är lika bra som jag gör, han gör livet värt att leva!
3. Jag har två fobier, som är så pass störiga att mina närmaste brukar få skämmas för mej, jag avskyr fåglar och fjärilar!
4. Jag är inte pedant. Bara nästan.
5. I min ungdom (hej bara, vad gammalt det där lät:) samlade mina vänner på kor åt mej...Ni vet såna där som mu-ar...jag hade dem på allt från saltkar till pannlappar....varför? Det är en lååååång historia:)
6. Jag har aldrig försovit mej eller kommit för sent till NÅNTING! (Inse att det tyder på ett visst kontrollbehov:)
7. Jag har tävlat i PDOLs anti-drog "land" under festivalen (där kravet var att man skulle vara opåverkad av droger) med rääääätt så många procent i blodet:) (hallå, VAD gör man inte för en T-SHIRT med texten "knark är bajs"??)
 
Å, ja just det........jag skickar utmaningen vidare till : Lilla My, Hannele, Helen(Number Nine on Melon Lane) Malin Bayard, Liza(Vardagslycka), Zassi(Katter och Pasta) och Vicke. Så brudar, känn er utmanade!!!...............................................................................................................................................................................................................Ikväll får ni nöja er
med ett foto på en av mina underbara golvkuddar. Min mamma sydde dem i det roliga Marimekko-tyget för en si-så-där 40 år sen......Både tyget och kuddarna är lika fräscha nu som då.....


image133(foto:privat)


Helgen står för dörren och med den en massa roligheter! Vi ska ha föräldrafika med tjejernas balett (kompisar och föräldrar) sen ska vi hälsa på hos några av våra bästa vänner J&T och bläddra i katalogerna inför nästa års gemensamma resa......(Och ifall du läser detta T, så ska du veta att jag tycker att J bara blir mer och mer lik "Mike" i Desperate Housewifes)

*viskar* nuuuuuu har den äntligen kommit, min underbara vas från Katarina K........men den får ni allt vänta på  tills ni får se:)))))))  HA EN TREVLIG HELG!!!!!

Umeå tur och retur på blanka däck :-)

Lördagen tog vi bilen till Umeå....Till saken hör att vädret var mer än lovligt oroväckande. Snön yrde när vi passerade Piteå...vad hade vi gett oss in på? Blankslitna sommardäck och snö......vi ringde en av makens jobbarkompisar som satt vid en dator, och jo, mot kvällen lovades underkylt regn i Ume-trakten..........Varför dumma familjen L inte har bytt till vinterdäck??? Av den enkla anledningen att vinterdäcken är helt slut, och vår nya bil som vi har beställt kommer i veckan, eller allra senast nästa vecka....så det känns lite slösigt lyxigt att köpa nya däck nu när vi får den nya vilken dag som helst......Väl i Umeå sammanstrålade vi med min allra äldsta och käraste barndomsvän som lämnat länet för det som lockade mer......Jag ska på en gång säja att shoppingen INTE hade prio ett.....jag var nöjd med ett besök på Lagerhaus, vilket vi också hann med. Sen att jag sprang förbi en skoaffär och fann de mest underbara gråa stövletter som jag bara måste ha...DET ska vi tala tyst om!
Vad jag köpte?
                                      

Visst är den underbar, den härligt-förfärligt orangea uggle-kudden? Eller min kaffe-burk som gav mej nostalgiska 70-tals vibbar? Burken var så kul att jag raskt släppte ned tyget i samma mönster i shoppingkorgen! Tyget blev sen en kul tavla till köket.....enkel att byta ut om man tröttnar! Fast om sanningen ska fram så brukar det som flyttar in hos oss få stanna, det bara skiftas lite efter säsong......    Sen handlades det lite annat smått och gott och jag vill lova att flickorna är sin mors döttrar.....för de hade kunnat köpa halva Lagerhaus........såå många roliga saker! Eller som goa L sa: "Lagerhaus är lite som Ikea, fast utan möblerna".....

På vägen hem så skulle vi ju hälsa på våra nyfunna vänner i Skellefteå. D och H med deras härliga barn som vi lärde känna i Bulgarien. Eftersom vi aldrig varit till dem tidigare så kopplade vi in GPS ´en. Döm om vår förvåning när kvinnan sa (jo, "vår" GPS är en kvinna som guidar oss överallt) vill ni välja en alternativ väg för att undvika vägtullar?   ??????????????????? VÄGTULLAR???????? I SKELLEFTEÅ???????????? Vi trodde att vi missat nåt allvarligt på vägen ned men, tänkte vi, låt kvinnan visa vägen..så....vi åkte genom Yttervik, och Innervik och Täfteå minsann.....så småningom var vi uppe på E4 igen efter en sightseeing som var allt annat än tråkig och trist. (Många vackra stora villor ligger det i dessa byar vill jag lova:) Men vägtullar?? Näe, nåra såna fanns inte! Fast vi tror att vi har en kombinerad GPS. Den sorten som har både GPS OCH siar i framtiden. Säkerligen kommer Skellefteå att få vägtullar. Nångång.

Slutligen vill jag bara tacka er alla för era fina och omtänksamma kommentarer, det är så roligt att ni hälsar på! Tyvärr är jag lite dålig på att svara på era kommentarer just nu, men jag lovar bot och bättring!

En instruktion till att använda en löv-blås........

Kommer här. Och JA, det ÄR en makalös uppfinning som inte står långt efter tvättmaskinen, dammsugaren eller diskmaskinen. Hemma hos oss har vårbruket och höstfixet blivit piece-of-cake sen den införskaffades. Den varianten som går att blåsa med eller att suga med (då går löven genom en liten "kompost-tugg" för att sen samlas i en behållare som är lätt att tömma). För oss som har stor partier med stensättningar som gärna vill samla löv som sen förmultnar ihop till sånt som ogräs trivs i, så har den varit ett riktigt lyft!


Maskinen är lätt, och lätt att använda...så jag envisas, den är bland de bästa köp vi gjort på senare år......till er som inte vill prova en säjer jag bara: det är er förlust ;-) (och för er som VILL prova säljer bla COOP FORUM en mycket prisvärd variant.....)Så nu, nu har vi bråkat om  diskuterat lövblåsen klart! Friends?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Nu står torsdagen för dörren och veckans städ.....sen på lördag går resan till Umeå och goa-gulliga L med sambo och nya lilla katten - vi längtar så efter er! Och de har ett snyggt (nybyggt)  hus, kanske får kameran följa så ni kan få tjuvkika in där!? (och jag tänke hinna med Lagerhaus förståss:))) På hemvägen passerar vi ju Skellefteå och då tänkte vi hinna med våra allra färskaste kompisar, vännerna vi fann på hotellet i Bulgarien....dem längtar både vi och tjejerna efter!
Jag önskar er alla en underbar helg!

                     image129(foto:privat. Här är familjens döttrarnas nya piano. Det gamla har, tro det eller ej, flyttat till Finland:) Nu ljuder sköna toner här hemma igen!

Sköna sköna söndag........

Idag har det, i mitt tycke, varit en alldeles underbar, perfekt höstdag.......Vi har använt vår löv-blås-sugare från Black&Decker.(herregud, vad gjorde vi innan den??!!) Den är ju en lika viktig uppfinning som tvättmaskinen och dammsugaren! Vi hmm maken har städat garaget, lövblåst hela tomten (det är så praktiskt med en hästhage bakom - bara att blåsa löven rakt ut i hagen - det är OK med hästägaren:)))

Jag har bakat underbara drömmar som smälter i munnen, städat både övervåning och nedervåning och förberett tjejernas kläder inför skolan imorrn. En rostbiff står i ugnen och solen lyser! En mer perfekt dag får man leta efter!

Tanden som tandfén har numer (konstigt MEJ ger hon minsann inga pengar och det var en stoooor tand som tog låååååååång tid att dra ut) iallafall, DEN tanden eller hålet då, gör inte såå ont längre! Jag ser ljuset i tunneln!

Mannen var på Pink Floyd-galej igår, en 40års present från några kompisar. Den utlovade "middagen" som de beställt visade sej vara en yttepytte liten "gourmettallrik"...hihi, maken sa att ha borde har ätit ett stort lass innan han for, för det där var bara en förrätt! Visserligen god, men ack så liten!

Jag älskar hösten...en tid för avslut och avstamp, NU börjar en härlig krav-fri tid! Det är lixsom tillåtet att sitta i soffhörnet med en bok, se en film och bara vara....inte stressen över att ta tillvara "solen och badvädret"...


Vi bodde på det omtalade hotellet
i helgen, och det var en höjdare för barnen! Tänk vad praktiskt att kunna byta om i hotellrummet och gå ner i badkläder direkt! Vi fick en svit med panorama utsikt över havet(och havet är såå vackert på hösten!) och de snälla tjejerna i receptionen tyckte så synd om mej och tanden  hålet att vi bara behövde betala halva priset för buffén! Och jag ÅT! Säkert med ett visst snedlut åt höger för att inget skulle "falla över åt fel håll" men det gick! Och inte var jag vare sej blå eller svullen heller! Och GOTT var det! Så den här helgen packar vi ner bland minnen som är roliga, härliga och goda. Särskilt glada är vi över att vara en del av det stora sällskap som vi var (vi var 22 stycken!!!) tack, gänget, det gör vi om!, visst?

Idag ska jag visa bilder från vår underbara höst-tomt, härligt!!! Och så fick jag ett infall, och gjorde en tygtavla av ett härligt höstigt tyg från Spira.....Tyget heter roligt nog Doris! Passar bra i min hall som för tilfället går i orange.......Ha en härlig vecka, min är full av personalmöten (på kvällen - vad annars?!) möten med biblioteken, träff med mina elevers lärare och sist men inte minst så ska S-T-Y-G-N-E-N tas bort på onsdag....så jag lär vara ganska tyst, så ha en bästig vecka vänner!

(foto:privata)


Inte riktigt död än.........

Så var den avklarad, min operation alltså.....4 prydliga stygn, ett för varje tusenlapp kanske?   Nej, snarare med undersökning, tandhygienisten och allt annat.....Men den är ute nu, och jag ser ut som om älskade maken har gått loss på mej med knytnävarna...fast jag är inte blå, ännu i allafall....Jag ska inte skrämma er med detaljer, bara säja att det tog drygt 90 (!!!!) minuter att få ut den j****veln! 

Så idag är jag hemma från jobbet och städar, vilar och försöker äta (ha - dricka snarare!) så att jag orkar gå på jobbet imorrn. Och imorgon åker vi på hotellet, tror ni att Lisa ska äta  buffe`?? eller bada i alla ur-kuliga åk-attraktioner typ skumkanonen...... Skulle inte tro det.......näädå, det blir varma koppen för heeeela slanten!

Jag tänke också visa er Isas tavla som älsklingen fick av mej och tjejerna....och ljustaken förståss, den som kommer från super-gulliga Anki, på Gotland. Hennes stil och Katarina K´s påminner om och kompletterar varann, därför behöver inte Thelma vara ensam längre, nej nu tänder vi ett ljus för henne, varje kväll!

image125

Beklagar den dåliga bildkvalite´n....skyller väl på Picasa....eller min icke-tand.......nu har jag rejält ont så nu avslutar jag den här kvällen, hoppas ni får en underbar helg, allihopa....själv ska jag gå och droga lite grann.....tand-uschlingen som inte finns gör sååå ont! Förhoppningsvis mår jag bättre imorrn, jag ska ju på hotell, i bästa party-blåsan! KRAM!

Det är synd om mej!

Jag är ovanligt tyst helt enkelt för att imorgon OPERERAR jag bort en visdomstand som sitter fast under örat.....Hemska tanke! Har jag berättat att jag är drog-liberal? Eller jag menar jag blev just drog-liberal.........
Fram för mer droger till folket :)! Jag kommer tacksamt ta emot alla dem som min tandläkare erbjuder......hoppas hon kan ge nån som skapar glömska också........helst vill jag ha nåt som ger glömska mot räkningen på dryga 4tusen kronor.......uscha mej, betala för att få ont.........

Fast inget ont som inte har nåt gott med sej, jag lär ju bli smal som en sticka eftersom jag lever på flytande föda..........och jag pratade med Katarina idag, min vas blir klar om en, enochenhalv vecka.........och min fina ljusstake har kommit, jag SKA fota den,OCH Isas fina tavla, fast nu ska jag gå och gruva mej inför morgondagen........ºkram på er alla!º                         image124(foto: privat En av salladerna vi serverade på mannens första kalas.....gissa om jag önskar att jag kunde äta den nu!? Jag är såååå hungrig! Och ja, det är ett Matheus-fat)

Åkej, nu vill jag ge en ÄCKEL-VARNING!Jag är lessen.........men ibland har jag verkligen låg humor......ni vet, så låg att den inte är jämförbar.....så titta INTE på följande klipp ifall ni är lätt-äcklade! Jag menar det. Skyll er själva ifall ni gör det.....själv tycker jag att det är rätt kul, dessutom så är det såååååå pinsamt. Tur att det inte hände mej.

tryck på länken på egen risk: ◊äckligt◊


Mannen är borta (minsann så sover han på hotell - och vad gör jag, förutom att blogga då? - jo jag stääääädar) där ni, där har ni ett riktigt "genus-tänk"! Maken på hotell och frun hemma med hund, barn och städningen.  Som om det inte vore nog med det, så är jag barfota dessutom, och nyss stod jag vid spisen *fnissar*..... Och imorgon sover han på hotell IGEN! Det är ingen hejd på hans lyx! (varför har aldrig mitt jobb kick-off???)

Både jag och barnen hinner tro att de är faderlösa:) Fast värst är det för sonen (hunden detvillsäja) han saaaaaknar ju pappa! (Här hemma behandlar vi alla lika, inga "hussar" eller "mattar" här inte - kanske därför som hunden har en ständigt pågående identitetskris?!!)

Mannen ska få genus-tänka "igen" i helgen, då ska han få laga all mat OCH valsa runt på stan med mej! (kanhända styr jag kosan mot Katarina K - vasen ni vet......hoppashoppashoppas den är klar! Och så ska han - maken då- "straffas"...- vi ska ju hämta vårt nya piano!


♥Puss på er daaaaarlingar!♥


En sur uppdatering på Lördagkväll:  min vas var INTE färdig....*surar*......men en stadsrunda blev det , och makens present från ur-duktiga Isa hämtades! Sen avslutades dagen på underbara Humlan med deras ännu underbarare The&scones buffe´......mmmm...gott! Ikväll ska vi se Stardust! (för er som inte vet vad det är. så är det filmatiseringen av VÄRLDENS BÄSTA BOK av Neil Gaiman - den heter Stjärnstoft (förståss) på svenska. Enligt kritikerna är den århundradets film....så ha en härlig kväll, ni med! ♥


Att längta......

Just nu längtar jag efter en hel del saker.....

Jag längtar efter min vackra vas, som jag beställt hos Katarina K, särskilt eftersom det är gjort i reduktionsteknik....återbruk av tegel som kommer ifrån Piteå.....grönt är skönt och den är unik i sitt slag....jag har väntat nog nu, tycker jag!

Jag längtar efter min ljusstake som jag ska beställa har beställt......den blir min julklapp, till mej själv...


(bild från Wolterkeramik.com)

Jag längtar efter helgen på hotellet, med våra goa vänner och deras underbara barn, särskilt lilla J, hon är en solstråle och ständig källa till glädje. Idag hade vi turen och förmånen att få ta del av hennes allra första stapplande steg, vilken lycka!

Jag längtar efter helgen med kompisarna, då vi ska fira maken ordentligt, då är det dags för lite vuxentid!

Jag längtar efter min make, som sliter på jobbet, den sena timmen till trots. Men invigningen förpliktar, företaget har snart premiär för de nya lokalerna, och i dem sitter ett kök som är få förunnat, ett kök från Schmidt i äkta knallröd Ferarri lack! Till och med gångjärnen är från Ferarri......ja, jag lovar, jag ska ta med kameran och föreviga det så att ni får se det....så fort tillfälle ges!

Jag längtar efter att krypa ned i sängen, hos döttrarna, och se på de desperata husfruarna.....faktiskt är de nästan bättre än Heroes!

Längtan är härligt.....det är faktiskt mer än halva nöjet, startsträckan fram till man når målet...längtan är så individuellt och personligt.....men nu har jag längtat färdigt, maken är hemma och sonen (hunden som tror att han är en lillebror) längtar efter hans och makens promenad. hans längtan är både ljudlig och synlig. Over and out!

RSS 2.0